ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Δεν σπεύδουμε να υιοθετήσουμε τις πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τις οποίες, «ο γνωστός και έγκριτος δημοσιογράφος» που έκανε ''παρέμβαση'' στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς, είναι οΤάσος Τέλλογλου.
Ούτε ότι η εμπλοκή του ονόματός του στα παρασκήνια της έρευνας των οικονομικών σκανδάλων από τους Γ. Πεπόνη και Σ. Μουζακίτη, αφορούσε την… υπεράσπιση του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα.
Ωστόσο, πιστεύουμε, ότι - εδώ και τώρα - είτε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, είτε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, οφείλουν να πουν τα πράγματα με το όνομά τους.Να δημοσιοποιήσουν, δηλαδή, επίσημα τόσο το όνομα του δημοσιογράφου, όσο και το όνομα του τραπεζίτη για τον οποίο ενδιαφερόταν.
Και τούτο, γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις η προστασία του δημόσιου συμφέροντος πρέπει να υπερτερεί της προστασίας των όποιων προσωπικών δεδομένων.
Θα πρέπει ακόμα να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα, η Δικαιοσύνη απονέμεται στο όνομα του Ελληνικού λαού.
Επομένως, με ποιο τρόπο οι πολίτες θα πληροφορηθούν αν τελικά οι φερόμενες ως απειλές Τέλλογλου… έπιασαν τόπο ή όχι;
Με ποιο δικαίωμα άραγε οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς αποκρύπτουν από τις ένορκες καταθέσεις τους – όπως αναφέρουν οι πληροφορίες – τα ονόματα του δημοσιογράφου και του τραπεζίτη;
Δημόσιο λειτούργημα ασκούν και όχι ιδιωτικό έργο.
Αν τα ονόματα είναι πράγματι, αυτό του Τάσου Τέλλογλου και εκείνο του Μιχάλη Σάλλα, η υπόθεση παίρνει πολύ μεγάλες διαστάσεις.
Αν πάλι όχι, δυό γνωστά πρόσωπα της δημόσιας ζωής διασύρρονται άδικα και έχουν δοθεί βορά στις κανιβαλικές διαθέσεις κάποιων, στο διαδίκτυο.
Το έγγραφο – βόμβα του Γ. Πεπόνη
Το directnews.gr αποκαλύπτει ωστόσο σήμερα ότι στο γραφείο του εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, κατατέθηκαν πράγματι τον περασμένο Αύγουστο και Σεπτέμβριο ενυπόγραφες καταγγελίες, που αφορούσαν παράνομες δανειοδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς σε offshore εταιρείες – σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες – οι οποίες ανήκουν σε υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας, αλλά και σε μέλη των οικογενειών τους.
Το έγγραφο το οποίο φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας.
Ο οικονομικός εισαγγελέας βεβαιώνει στις 8 Νοεμβρίου 2011, ότι με αφορμή σχετικές καταγγελίες, «εναντίον υπευθύνων της Τράπεζας Πειραιώς», έχει από τον ίδιο «παραγγελθεί ποινική προκαταρκτική εξέταση υπό στοιχεία ΟΙΚ.ΣΔ.Π.Ε.4/22-9-2011, η οποία έχει ανατεθεί προς διενέργεια, στο Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, όπου και εκκρεμεί».
Μετά και τη σημερινή αποκάλυψη του directnews.gr νομίζουμε ότι κανείς από τους αρμόδιους δεν έχει το δικαίωμα να εξακολουθεί να σιωπά, μιλώντας γενικά και αόριστα περί… εγκρίτων δημοσιογράφων και οικονομικών παραγόντων.
Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να ξεκαθαρίσει αυτή η δυσώδης υπόθεση.
Ο περίπατος… της δικογραφίας
Εξάλλου, το directnews.gr στις 17-1-2012 είχε αποκαλύψει επίσης (διαβάστε εδώ) ότι τη διερεύνηση καταγγελιών, που αφορούσαν στελέχη της ίδιας τράπεζας, είχε ζητήσει από το ΣΔΟΕ και ο ανακριτής Ζακύνθου.
Ωστόσο, εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια η έρευνα διεξαγόταν με ρυθμούς... χελώνας και ουσιαστικά δεν ολοκληρώθηκε, αφού – όπως αναφέρεται στο πόρισμα του ΣΔΟΕ – οι υπεύθυνοι της Πειραιώς, θέτοντας δικονομικά ζητήματα, δεν προσκόμισαν ποτέ τα στοιχεία που τους ζητήθηκαν…
Διαψεύδει η Τράπεζα Πειραιώς
Από την άλλη πλευρά πάντως, οι υπεύθυνοι της τράπεζας, σε επαφή που είχαν με το directnews.gr υποστήριξαν, ότι το πρόσωπο που έχει κάνει τις καταγγελίες είναι αναξιόπιστο, αφού ήταν διευθύντρια στο κατάστημα της Πειραιώς στη Ζάκυνθο και τώρα κατηγορείται για υπεξαίρεση περίπου 43 εκατ. ευρώ.
Επίσης, ισχυρίστηκαν, πως δεν γνωρίζουν εάν ο κ. Πεπόνης διεξάγει οποιαδήποτε έρευνα, ωστόσο, είναι στη διάθεση των ελεγκτικών μηχανισμών για να προσκομίσουν όλα εκείνα τα στοιχεία από τα οποία αποδεικνύεται το έωλο των καταγγελιών.
directnews.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για πες