Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Κόντρες μεγατόνων για το φιάσκο της εφεδρείας - Τι αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο


- Βενιζέλος και Ρέππας κατά Ραγκούση για την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων
- Αβραμόπουλος-Δήμας-Διαμαντοπούλου ζήτησαν εξαιρέσεις για την εφεδρεία
- Μεγάλο μέτωπο κατά Ρέππα για το φιάσκο της εφεδρείας που θα οδηγήσει σε απολύσεις
- Αποφάσισαν και νέα παράταση των πλειστηριασμών των σπιτιών για χρέη σε τράπεζες

Η χώρα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι και για αυτό το λόγο προέκυψε η νέα κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου προκειμένου να οδηγήσει τη χώρα στο ξέφωτο της κρίσης, κάτι που όμως δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται καθώς στο υπουργικό "αλληλοτρώγονται" για τα εσωκομματικά τους οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ.

Παρά τον όποιον εκνευρισμό του κ. Παπαδήμου για καθυστερήσεις, παρά τον αγώνα για επιβίωση των ελλήνων, οι υπουργοί μοιάζουν να μην μπορούν να ξεπεράσουν τον σκόπελο των εσωκομματικών του ΠΑΣΟΚ, τορπιλίζοντας ουσιαστικά την ομαλή λειτουργία της κυβέρνησης.

Μέσα στο υπουργικό δημιουργήθηκε ένα μέτωπο Λοβέρδου, Παπαϊωάννου και Βορίδη κατά του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα για τον τρόπο που προώθησε την εφεδρεία, με τους τέσσερις υπουργούς να κατηγορούν ευθέως τον κ. Ρέππα πως εξαιτίας των καθυστερήσεων και της μη σωστής οργάνωσης του μέτρου της εφεδρείας, η τρόικα πλέον ζητά ανοιχτά απολύσεις στο Δημόσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΕΠΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

Ωστόσο, σε αυτό το μέτωπο ήρθε άλλο ένα μέτωπο να απαντήσει για την εφεδρεία. Ο κ. Ρέππας βρήκε σύμμαχο τον υπουργό Οικονομικών, κ. Βενιζέλο, οι οποίοι ευθέως και ανοιχτά κατηγόρησαν τον κ. Ραγκούση για το θέμα της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων, δείχνοντάς τον ως υπεύθυνο για το φιάσκο της εφεδρείας.

Οι δύο υπουργοί άφησαν αιχμές για την απογραφή στο δημόσιο επί υπουργίας κ. Ραγκούση λέγοντας πως δεν συνέβαλε καθοριστικά για να προχωρήσει σωστά η εφεδρεία. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα του NewsIt κάποιος στο υπουργικό έκανε λόγο για "απογραφή μαϊμού των δημοσίων υπαλλήλων".

Σχετικά με την εφεδρεία η κα Διαμαντοπούλου ζήτησε εξαιρέσεις από αυτό το καθεστώς, όπως και ο κ. Αβραμόπουλος και ο κ. Δήμας που συγκεκριμένα ζήτησε εξαιρέσεις για προσωπικό που βρίσκεται εκτός έδρας, όπως οι διπλωμάτες.

Πέρα από τις σκληρές κόντρες το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε τις εξής κινήσεις:
1. Παρατείνεται για ένα έτος η ισχύς της απαγόρευσης των πλειστηριασμών από τα πιστωτικά ιδρύματα

2. Ρυθμίζονται θέματα που αφορούν την αυτοδίκαιη απόλυση των πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων καθώς και των υπαλλήλων των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, που συμπληρώνουν 35 έτη υπηρεσίας και το 55ο έτος της ηλικίας τους και υπάγονται στο συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου.

3. Αντιμετωπίζονται άμεσα τα προβλήματα στην εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων

4. Υπάρχει πρόβλεψη για τήρηση των απαραίτητων βιβλίων και στοιχείων των φορολογουμένων και μετά την 1.1.2012

5. Παρατείνεται η ισχύς για ένα έτος του ισχύοντος καθεστώτος σχετικά με τις δαπάνες λειτουργίας της ΕΛ.ΣΤΑΤ

6. Θεσπίζεται άμεσα η δυνατότητα, σε επείγουσες περιπτώσεις μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων πιστωτικών ιδρυμάτων προς άλλα πιστωτικά ιδρύματα

7. Ρυθμίζονται θέματα που αφορούν απαιτήσεις ασφαλιστικών φορέων έναντι των φαρμακευτικών εταιρειών ή κατόχων αδείας κυκλοφορίας (ΚΑΚ) φαρμακευτικών σκευασμάτων

8. Επιδιώκεται η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη υλοποίηση της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της εταιρίας ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΡΙΟΥ Α.Ε.
http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες