Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ξεκινάει το τελευταίο ίσως Υπουργικό Συμβούλιο με Παπανδρέου Πρωθυπουργό

Κρίσιμες και δραματικές οι πολιτικές εξελίξεις για τον τόπο
Το πιθανότερο είναι να πάμε σε πρόωρες εκλογές

Από σήμερα το πρωί το ΠΑΣΟΚ όχι απλά φυλλορροεί αλλά αποσυντίθεται στα εξ ων συνετέθη πριν 37 χρόνια.Η κατάρρευση της κυβέρνησης δεν είναι πια θέμα χρόνου αλλά ωρών,ελαχίστων ωρών!

Ισως το έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο που ξεκινάει αυτή τη στιγμή να είναι το τελευταίο με Παπανδρέου πρωθυπουργό μετά απ' όσα προηγήθηκαν από το ξημέρωμα σήμερα.

Παραβλέπουμε την ασθένεια Βενιζέλου,δεν θα την πούμε διπλωματική και στεκόμαστε μόνο στη διαφοροποίησή του από τη θέση του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα.Λέγεται πως αντίθετος σε δημοψήφισμα είναι και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Στις 8:00 πμ ανεβαίνει στο διαδίκτυο η επιστολή των 6 στελεχών του ΠΑΣΟΚ που ζητάνε την παραίτηση του Παπανδρέου και προσφυγή στις κάλπες.Ακολουθεί χρονικά η ανεξαρτητοποίηση της Μιλένας Αποστολάκη και στη συνέχεια η απαίτηση της Βάσως Παπανδρέου για Κυβέρνηση Εθνικής Ανάγκης,πράγμα που στη συνέχεια ζητάει και η κυρία Καϊλή(!) με την παράλληλη απαίτηση-απειλή να φύγει ο Παπανδρέου γιατί διαφορετικά θα ανεξαρτητοποιηθεί κι αυτή.

Ενδιάμεσα στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορεί η είδηση ότι 4 ακόμα βουλευτές,δυο γυναίκες και δύο άντρες,ετοιμάζουν επιστολή ανεξαρτητοποίησής τους,ενώ από το ΠΑΣΟΚ αρχίζουν να διαρρέουν τη ρετσινιά του αποστάτη για να τους σταματήσουν.

Κάπου μέσα στο γενικό χαμό το τρίο Ραγκούση-Λοβέρδου-Διαμαντοπούλου μαγειρεύει το δικό του πολιτικό μέλλον,άγνωστο ακόμα με ποιο τρόπο και πότε σκέφτεται να παρέμβει στις εξελίξεις!

Η ουσία είναι πως η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και  δεν αποκλείεται, μετά από όσα προαναφέραμε,ως το βράδυ να έχουν πάει περίπατο και το δημοψήφισμα και η ψήφος εμπιστοσύνης και να έχουμε κάλπες πρόωρων εκλογών.

Τα πάντα είναι ρευστά κι όλα κρέμονται από μια κλωστή ενώ την ίδια στιγμή ο Α. Σαμαράς προκειμένου να προκαλέσει εκλογές φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην παραίτηση των βουλευτών της Ν.Δ.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες