Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Σε ρόλο Βασιλάκη Καϊλα ο Πρωθυπουργός εκλιπαρεί για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

- Επαιξε και πάλι το χαρτί της δραματοποίησης
- Γενικόλογος και χωρίς λύσεις 

- Έριξε πάλι τις ευθύνες στους άλλους
- Πίεσε τους βουλευτές του

- Δεν μπορεί οι τράπεζες να δανείζουν τηλεοπτικό σταθμό 500 εκατ και να μην δανείζουν τους μικρούς και μεσαίους
- Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην ζήσει κανένας έλληνας το κακό της χρεοκοπίας
- Σε κάθε περίοδο υπάρχουν κάποιοι που καλλιεργούν μίσος και διχασμό που θέλουν την αστάθεια
- Αύριο θα δεί Παπαρήγα - Καρατζαφέρη - Τσίπρα


Ακόμα μια προσπάθεια δραματοποίησης έκανε σήμερα ο πρωθυπουργός προσπαθώντας έτσι να αλλάξει το κλίμα στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα και να εκβιάσει την στήριξη και την ψήφο τους την Πέμπτη στο πολυνομοσχέδιο.

Ο κ.Παπανδρέου όπως και στο παρελθόν κατηγόρησε τους πάντες και άνοιξε μάλιστα και την βεντάλια των υπευθύνων για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τόπος, και ούτε για μια στιγμή δεν έκανε την αυτοκριτική του.

Κατηγόρησε κοινωνικές ομάδες, τα έβαλε με τους δικαστές και τα ΜΜΕ, με τις τράπεζες και τους επιχειρηματίες αλλά δεν εξήγησε γιατί μέχρι σήμερα κανείς από όσους έχουν φταίξει για την κατάντια του τόπου δεν έχει πληρώσει.

Με το μήνυμα που έστειλε κυρίως στις ράπεζες άφησε λένε να εννοηθεί έρχεται μεγάλο κούρεμα.

Ο κ.Παπανδρέου είπε οτι σε καμία περίπτωση η χώρα μας δεν θα φύγει από το ευρώ και έθεσε τους στόχους για την Κυριακή στην Σύνοδο Κορυφής. Ζήτησε επίσης από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να αναλάβουν τις ευθύνες τους όπως κάνουν πάντα στις κρίσιμες στιγμές.

Η ομιλία ξεκίνησε με δυο ώρες καθυστέρηση αφού ήταν να αρχίσει στις 4 και ξεκίνησε στις 6. Κράτησε ακριβώς μια ώρα και αρκετές φορές ο κ.Παπανδρέου χειροκροτήθηκε θερμά από τους βουλευτές του.

Για τις τράπεζες

«Tο συμφέρον των τραπεζών δεν ταυτίζεται πάντα με το συμφέρον της χώρας, αλλά το συμφέρον της χώρας είναι να σταθεί στο ύψος των εθνικών περιστάσεων», είπε ο κ.Παπανδρέου και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να καταρρεύσουν οι τράπεζες. «Μπορεί οι θέσεις κάποιων να καταρρεύσουν, αλλά οι τράπεζες όχι γιατί εμείς θα το εγγυηθούμε».

Μάλιστα διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να υπάρχουν τράπεζες που δίνουν δάνεια σε τηλεοπτικό σταθμό που χρωστά 500 εκατ. ευρώ και να μη δίνουν δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο κ.Παπανδρέου ζήτησε από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους την κρίσιμη αυτή στιγμή κατονομάζοντας ευθέως τους δικαστές, τους επιχειρηματίες και τις τράπεζες.

Ζήτησε επίσης από όσους διαμαρτύρονται με την μορφή καταλήψεων στο δημόσιο να σταματήσουν να σπέρνουν τον διχασμό.

Oι στόχοι της Κυριακής στην Σύνοδο Κορυφής

'Οπως είπε ο κ.Παπανδρέου, στρατηγική μας απόφαση είναι: "Είμαστε και μένουμε στο ευρω. Αφετηρία μας όλα τα θετικά στοιχεία της συμφωνίας του Ιουλίου. Να πετύχουμε ελάφρυνση του βάρους του χρέους.
Να υπάρχει διασφάλιση της ομολότητας για το τραπεζικό σύστημα της χώρας, Μέτρα για την στηριξη της ανάπτυξης. Κανένα πρόβλημα δεν θα λυθεί αν δεν παρθούν αποφάσεις για την πανευρωπαϊκή διάσταση της κρίσης. Εχουμε καθήκον να συνεχίσουμε."

Ψηφίστε την Πέμπτη το πολυνομοσχέδιο

«Οφείλουμε να αντέξουμε στον πόλεμο για να κερδίσει η χώρα... οφείλουμε να δείξουμε ψυχραιμία και να υψώσουμε το ανάστημά μας», τόνισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι δε λογοδοτούμε στους ψηφοφόρους, αλλά σε όλους τους Έλληνες και την ιστορία.

Για τους δικαστές

«Έχουμε μάθει από την ιστορία... Δικός μας ρόλος είναι να μην επιτρέψουμε να γίνει το ίδιο λάθος», τόνισε και χαρακτήρισε την ΚΟ πυλώνα σταθερότητας, ώστε η Ελλάδα να βγει το γρηγορότερο από την κρίση. «Χρειάζεται όλοι να καταλάβουμε τις ευθύνες μας, και πολίτες και επιχειρηματίες και δικαστές», είπε.

Kαι πρόσθεσε: "Οι δικαστικοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι δημόσιοι υπαλληλοι πιο πολύ και από τους βουλευτές που αρνήθηκαν τις αυξήσεις τα τελευταία χρόνια εκείνοι όμως όχι. Και τώρα που τις αρνηθήκαμε μας μιλούν για οικονομική κατοχή."

Κάποιοι ποντάρουν στον διχασμό

«Κάποιοι καλλιεργούν μίσος και πατριδοκαπηλία», είπε και έκανε λόγο για πανδημία που δε θα αφήσει τίποτα όρθιο, ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας ότι «έφυγε αφού διέλυσε τη χώρα και την άφησε ανοχύρωτη σε μία ώρα που έμπαινε στη χειρότερη κρίση».

Αναφερόμενος στο «κύμα» καταλήψεων, ο πρωθυπουργός διερωτήθηκε "εάν η διάλυση της χώρας θα μας βοηθήσει να φύγουμε από την επιτήρηση. Μας κατηγορούν ότι δε διαπραγματευόμαστε... Σοβαρά; Πού τα βρήκαμε τα 110 δισ. για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις; Μας τα χάρισε κανείς αυτά; Δε διεκδικήσαμε; Δεν πετύχαμε; διερωτήθηκε και τόνισε ότι δεν μπορούν να μας κατηγορούν αυτοί που δε διαπραγματεύτηκαν ποτέ στο εξωτερικό."

«Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα κάνουν το καθήκον τους, αυτό είναι πατριωτισμός, η ΚΟ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», πρόσθεσε και σημείωσε: «Ο πραγματικός εχθρός δεν είναι μία κυβέρνηση που πασχίζει να βάλει τάξη".

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός ζήτησε τη στήριξη όλων των κομμάτων ώστε να πάμε ενισχυμένοι στη διαπραγμάτευση της Κυριακής. «Κάθε άρθρο του πολυνομοσχεδίου αποτελεί ένα επιχείρημα και μία δέσμευση προς τους εταίρους μας... Η ψηφοφορία της Πέμπτης θα πρέπει να είναι τέτοια που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε».
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες