Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Απεργιακός πυρετός σήμερα,νεκρώνουν τα πάντα


Σε απεργιακό πυρετό βρίσκεται από σήμερα το πρωί ολόκληρη η χώρα αφού ακόμα και οι καταστηματάρχες ανακοίνωσαν πως θα κλείσουν τα μαγαζιά τους με σύνθημα «καλύτερα μιά μέρα κλειστά, παρά για πάντα!»,σύμφωνα με την απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων και της ΓΣΕΒΕΕ.

Κορυφαία απεργιακή κινητοποίηση η 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας και θα τραβήξουν χειρόφρενο την Τετάρτη και την Πέμπτη από τις 09:00 – 18:00 το απόγευμα (Λεωφορεία – Τρόλει) και 10:00 – 16:00 το απόγευμα (Τραμ, Μετρό και Ηλεκτρικός).Οι συρμοί των τρένων και του Προαστιακού είναι ακινητοποιημένοι από τις 18 και συνεχίζουν μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.Επίσης δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία όχι λόγω κακοκαιρίας, αλλά λόγω απεργίας της ΠΝΟ και ΠΕΜΕΝ.Γενικά σήμερα και αύριο δεν θα λειτουργεί τίποτα!

Στο πλαίσιο της γενικής πανεργατικής απεργίας των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, στις 19/20 Οκτώβρη απεργούν επίσης οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ενώ χειρόφρενο "τραβούν" οι ιδιοκτήτες ταξί και οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων.

Επίσης απεργούν και οι τραπεζοϋπάλληλοι,ενώ και οι εφοριακοί έχουν εξαγγείλει 48 ώρες.

Κινητοποιήσεις όμως θα πραγματοποιηθούν και στον χώρο της εκπαίδευσης.
Δάσκαλοι και καθηγητές προγραμματίζουν αποκλεισμούς κτιρίων του υπουργείου Παιδείας ενώ Τετάρτη και Πέμπτη προχωρούν σε 48ωρη απεργία. Ταυτόχρονα υπάρχει εισήγηση για τριήμερη απεργία των καθηγητών στις 24, 25 και 26 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες