Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Απανωτά κρούσματα ύποπτης μεταδοτικής ασθένειας σε κρουαζιερόπλοια που καταφθάνουν στον Πειραιά


Για πολλοστή φορά φέτος διαβάζουμε την ίδια είδηση στη σελίδα του Λιμενικού Σώματος:"αναφέρθηκαν κρούσματα ύποπτης μεταδοτικής ασθένειας σε κρουαζιερόπλοια που καταφθάνουν στον Πειραιά"!
Ενημερώνονται  κατάλληλα οι αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές και το Υγειονομικό Τμήμα της Νομαρχίας Πειραιά, για τη διαχείριση του περιστατικού,όπως στερεότυπα γράφει το δελτίο τύπου του Λιμενικού Σώματος αλλά από κει και πέρα ουδέν.

Σαφώς και τα περιστατικά αντιμετωπίζονται κατάλληλα από τους αρμόδιους,όμως κανένας δεν μας λέει αν και ποιο  κίνδυνο διατρέχουν οι πολίτες που έρχονται σε επαφή με τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων όταν κατεβαίνουν στην πόλη του Πειραιά.
Υπάρχει ή όχι κίνδυνος για τη δημόσια υγεία,καθόσον μιλάμε για μεταδοτική ασθένεια;

αναφέρουμε ενδεικτικά τα δύο τελευταία περιστατικά
σημερινή είδηση
Η Λιμενική Αρχή Πειραιά ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα(14/9), ότι κατέπλευσε στο λιμάνι, προερχόμενο από Ιταλία, το Ε/Γ– Κ/Ζ «NAVIGATOROFTHESEAS» σημαίας Μπαχάμες, με 1.210 επιβάτες και πλήρωμα 1.237 άτομα.

Μεταξύ των επιβαινόντων του έχουν αναφερθεί πέντε (05) κρούσματα ύποπτης μεταδοτικής ασθένειας (πιθανή μορφή γαστρεντερίτιδας) και ενημερώθηκαν κατάλληλα οι αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές και το Υγειονομικό Τμήμα της Νομαρχίας Πειραιά, για τη διαχείριση του περιστατικού.

χτεσινή είδηση
Η Λιμενική Αρχή Πειραιά ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα 13/9, ότι κατέπλευσε στο λιμάνι, προερχόμενο από Κροατία, το Ε/Γ– Κ/Ζ «NORWEGIANJADE» σημαίας Μπαχάμες, με 2.272 επιβάτες και πλήρωμα 1.079 άτομα.

Μεταξύ των επιβαινόντων του έχει αναφερθεί ένα (01) κρούσμα ύποπτης μεταδοτικής ασθένειας (πιθανή μορφή γαστρεντερίτιδας) και ενημερώθηκαν κατάλληλα οι αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές και το Υγειονομικό Τμήμα της Νομαρχίας Πειραιά, για τη διαχείριση του περιστατικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες