Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Πι, πι το παπί ΟΛΟΙ οι πολιτικοί για τους λογαριασμούς του εξωτερικού!


Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα κ.κ. Παπανδρέου, Σαμαρά, Παπαρήγα, Τσίπρα, Καρατζαφέρη!

Άμεση λύση για εξασφάλιση ρευστότητας στην Ελλάδα, πρότεινε χθες στον πρόεδρο της Κομισιόν ο επικεφαλής των Πρασίνων, Ντάνιελ Κον Μπεντίτ.

Τι είπε; Μα το αυτονόητο!

Δηλαδή, να εφαρμοστεί το πόθεν έσχες στους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των Ελλήνων στο εξωτερικό! Όποιος δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει και φοροδιαφεύγει να του κατάσχονται εδώ και τώρα τα εκατομμύρια!

Με δεδομένη την μόνιμη "καραμέλα" του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί αδυναμίας πάταξης της φοροδιαφυγής στη χώρα μας, ο επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατηγόρησε εμμέσως τρία ευρωπαϊκά κράτη "για υπόθαλψη Ελλήνων φοροφυγάδων"!

«Τα κεφάλαια της ελληνικής φοροδιαφυγής βρίσκονται μεταξύ άλλων στην Ελβετία, στην Αυστρία και στο Λουξεμβούργο. Θα μπορούσαμε να θέσουμε το ερώτημα κατά πόσο σαν πρώτο μέτρο μπορούμε να ζητήσουμε το πάγωμα των ελληνικών κεφαλαίων στις χώρες αυτές και κατά πόσο οι τράπεζές τους μπορούν να ανακοινώσουν στην ελληνική κυβέρνηση τα ποσά των Ελλήνων καταθετών. Έτσι θα μπορέσουμε να εξακριβώσουμε εάν οι φόροι που αναλογούν στα ποσά αυτά έχουν πληρωθεί. Εφόσον μπορούμε να παγώσουμε τους λογαριασμούς του Καντάφι και άλλων, γιατί να μη μπορούμε να παγώσουμε και των Ελλήνων, ώστε με διαφάνεια η ελληνική κυβέρνηση να βρει ένα μέρος από τα ποσά που της οφείλουν. Διαφορετικά θα έχουμε πάντα την ίδια ιστορία: Θα λέμε ότι θα πρέπει να παταχθεί η φοροδιαφυγή, ενώ οι τράπεζες των χωρών που προανέφερα ζουν από τη φοροδιαφυγή».

Πανικόβλητος ένας Ελβετός δημοσιογράφος "ανησύχησε" και τόνισε ότι δεν θα πρέπει να θεωρούνται φοροφυγάδες όλοι οι Έλληνες που έχουν καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού.

Ο κ. Ντάνιελ Κον Μπεντίτ, απάντησε: «Θα πρέπει να δώσουμε στην ελληνική κυβέρνηση τη δυνατότητα να νοικοκυρευτεί... Αυτό σημαίνει την άρση του τραπεζικού απόρρητου. Έτσι θα είναι δυνατόν να επαληθευθεί εάν τα ποσά αυτά αντιστοιχούν σε εισοδήματα που έχουν φορολογηθεί. Εάν εγώ έχω ένα λογαριασμό στη χώρα σου 10 δισ. και πληρώνω 50 ευρώ φόρο το χρόνο, είναι σαφές ότι υπάρχει πρόβλημα, από που έβγαλα τα 10 δισ.; Εάν έχουμε πλούσιους Έλληνες που πληρώνουν φόρο κατά μέσο όρο 1.000 με 3.000 ευρώ το χρόνο, ενώ έχουν εκτός Ελλάδας τραπεζικό λογαριασμό με 300 ή 400.000 ευρώ, τότε ο καθένας έχει το δικαίωμα να τους θέσει το ερώτημα του "πόθεν έσχες"».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Μπαρόζο πάντως, άφησε να εννοηθεί ότι και αυτήν τη στιγμή είναι δυνατόν να έχει η Ελλάδα πληροφορίες για τους λογαριασμούς που θέλει, αρκεί να τις ζητήσει από άλλη χώρα - μέλος.

Όταν πριν από λίγες ημέρες, έγραφα ακριβώς αυτό σε ένα editorial μου, δέχτηκα ακόμη και επίθεση από "ανεξάρτητα" blogs ότι τάχα "αποπροσανατολίζω την κοινή γνώμη, γιατί δεν είναι αυτό το ζητούμενο". Φυσικά...

Το ζητούμενο πάντα σε αυτήν τη χώρα ήταν, είναι και θα είναι να υπάρχει ένας μεγαλοφοροφυγάς που θα "τα χώνει" στα κόμματα! Και όχι μόνο σε αυτά...

Κώστας Χαρδαβέλλας

Υ.Γ. Μόλις στις 12.30 το μεσημέρι, με ενημέρωσαν ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, φέρνει στη Βουλή με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών το θέμα των καταθέσεων του εξωτερικού.

Επιτέλους! Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την αντίδραση όλων των υπολοίπων κομμάτων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες