Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Συνταγματική εκτροπή συνιστά η περιφρόνηση της Βουλής από τους Δικαστές


Χαρακτήρα πραξικοπήματος παίρνει η απόφαση της Ολομέλειας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, με την απόφασή της να δεσμεύσει τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να αρνηθεί να προσέλθει ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην οποία είχε προσκληθεί σε ακρόαση και συνεργασία για τα προβλήματα της Δικαιοσύνης και του σωφρονιστικού συστήματος.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Μιλτιάδης Παπαϊωάννου είχε αποστείλει πρόσκληση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και είχε μάλιστα και τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του κατά την οποία έλαβε την διαβεβαίωση από τον κ. Τέντε ότι θεωρούσε αυτονόητη την εμφάνισή του ενώπιον της Επιτροπής σε χρόνο που από κοινού θα όριζαν.
Η άρνηση του κ. Τέντε δεν εξέπληξε τουλάχιστον τους γνωρίζοντες. Παραπέμπει σε εξωθεσμικές παρεμβάσεις στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και χειραγώγησής της.
Υπενθυμίζουμε την «παρασυναγωγή» του Χαλανδρίου τον Μάιο του 2010, που αποκάλυψε το kentri.gr (πατήστε εδώ), στην οποία συμμετείχαν συνταξιούχοι και εν ενεργεία δικαστές.
Η χθεσινή απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου συνιστά ευθεία ρήξη, όχι απλώς και αορίστως με το πολιτικό σύστημα και την κυβέρνηση, αλλά με τη Βουλή των Ελλήνων, δηλαδή με τον Ελληνικό Λαό, εν ονόματι του οποίου εκδίδονται και εκτελούνται οι δικαστικές αποφάσεις.
Πρόκειται για ευθεία περιφρόνηση του Κοινοβουλίου και της μείζονος σημασίας για τη Δημοκρατία θεσμικών οργάνων της Βουλής των Ελλήνων, που παραπέμπει στη δημιουργία αντισυνταγματικού μορφώματος δυναμένου να αποκληθεί, «ως Κράτος των Δικαστών», με σκοπό να δυναμιτιστούν Λαϊκή Κυριαρχία και η συνταγματικά κατοχυρωμένη διάκριση των εξουσιών.
Για την αιτιολόγηση μάλιστα της συνταγματικής εκτροπής ο εισηγητής αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος επί μήνες κρατούσε στο συρτάρι του σε εκκρεμότητα ποινικές υποθέσεις, τόλμησε να κάνει έναν ατυχή παραλληλισμό, επικαλούμενος το γνωστό περιστατικό που είχε λάβει χώρα μεταξύ του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Προέδρου του Αρείου Πάγου Αντώνιου Ζηλήμωνα του οποίου ήταν φίλος.
«Και η Μυλωνού τον άνδρα της με τους πραματευτάδες», λέει ο θυμόσοφος λαός μας.
http://www.kentri.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες