Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

7 +1 θύματα τρομοκρατίας στο βωμό των δημοσίων σχέσεων

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον κείμενο που θα διαβάσετε δημοσιεύεται σήμερα στο http://www.newsit.gr/,τα σχόλια δικά σας!

Τα play mobile της Κατεχάκη παίζουν δημόσιες σχέσεις με τις φωτογραφίες από τα ευρήματα στις «βαφτισμένες» γιάφκες των 6 συλληφθέντων, και τα διανείμουν ως άλμπουμ «γάμου» πουλώντας εκδούλευση.


Το λογοπαίγνιο έχει αφορμή μία φωτογραφία που δημοσιεύεται αύριο και προέρχεται μέσα από ένα από τα σπίτια των συλληφθέντων. Απεικονίζει μία μακέτα με κολλημένα σε αυτή στρατιωτάκια. 

Μοιάζει κάτι σαν «προσομείωση» δολοφονικής επίθεσης. Άλλα φωτογραφικά «άλμπουμ» περιέχουν θήκες με κιθάρες, βαλίτσες με ρούχα, αραδιασμένο οπλισμό και τσιμεντένιες μπάλες με καρφιά 

Μέχρι σήμερα φωτογραφίες από τις γιάφκες του Επαναστατικού Αγώνα και άλλες των πρόσφατων εκρηκτικών πακέτων διανεμήθηκαν αποκλειστικά σε μία κυριακάτικη εφημερίδα, αυτή τη φορά η «διανομή» του προανακριτικού υλικού είχε αποδέκτες 5 ακόμη, για να μην διαμαρτύρονται.

Το φωτογραφικό υλικό από την «ανήμπορη» Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών που συλλέχθηκε από τα ευρήματα των 5 σπιτιών, έφθασε στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή και σε αυτό του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Ελευθέριου Οικονόμου, προκειμένου να ξεκινήσει η «ωφελιματική» διανομή τους με cd. 

Ο πρώτος για να διατηρήσει το προφίλ της ΕΦΕΕ, αγνοώντας τους νεκρούς του «Σαμίνα» και ο δεύτερος για το επαγγελματικό του μέλλον, αγνοώντας Νεκτάριο Σάββα, Γιώργο Βασιλάκη και Σωκράτη Γκιόλια.

Κανείς δεν έχει ενοχές;

Ποιες ήταν οι ενέργειες της «Συνομωσίας» που ποτέ δεν είχε αναλάβει αλλά η αστυνομική ηγεσία και οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας απέδιδαν σε αυτή. Δεν ήταν ο θάνατος του 15χρονου Αφγανού πρόσφυγα Χαμί Νατζάφι και ο βαρύς τραυματισμός της 12χρονης αδελφούλας του στις 28 Μαρτίου 2010, έξω από την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) στα Κάτω Πατήσια;

Δεν απέδιδαν στη «Συνομωσία» και τον Παλαιοκώστα τον θάνατο του υπασπιστή του Χρυσοχοΐδη Γιώργου Βασιλάκη από το παγιδευμένο τρομοπακέτο στις 24 Ιουνίου την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η ανώνυμη οργάνωση του «Θανάση Κλάρα»; 

Μεσολαβεί η δολοφονία στις 19 Ιουλίου από τη Σέχτα του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, και τώρα βαφτίζουν «Σεχτο-Πυρήνες» τους 6 συλληφθέντες, χωρίς ακόμη να έχουν βάλει τρομοκρατική «ταμπέλα».

Μήπως μετά την άνανδρη δολοφονία των 3 υπαλλήλων και του εμβρύου που είχε στην κοιλιά της η άτυχη κοπέλα, στη Marfin τον Μάιο του 2010, δεν έλεγαν οι ίδιοι ένστολοι ότι δράστες ήταν μέλη της «Συνομωσίας», αναφέροντας την επιστολή που είχε στείλει σε ιστοσελίδα, η συγκεκριμένη επωνυμία, και λίγο αργότερα αυτή «κατέβηκε».

Τον Σεπτέμβριο του 2009 μετά τον εντοπισμό της γιάφκας της Συνομωσίας στο Χαλάνδρι και σύλληψη κάποιων μελών της, οι σημερινοί «κυβερνητικοί» αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ τους βάφτιζαν απαξιωτικά «κατσαρολάκηδες», ενώ αργότερα ο υπουργός τους Μιχάλης Χρυσοχοίδης καλούσε τα 20χρονα αμούστακα παιδιά, όπως τα χαρακτήριζε, να έρθουν να παραδοθούν «με τον μπαμπά και τη μαμά τους».

Μαζί με τον Νεκτάριο Σάββα, χρειάστηκαν 7+1 νεκροί για να κινηθεί η αστυνομία, χωρίς κανένας να έχει τύψεις για αυτή τη δολοφονική αμέλεια και ολιγωρία.

Τύψεις για Βασιλάκη

Μεγάλη μερίδα στελεχών του αντιτρομοκρατικού επιτελείου εκτιμά ότι το δολοφονικό πακέτο που έσκασε στα χέρια του 52χρονου υπασπιστή Γιώργου Βασιλάκη είναι έργο των «μωρών» με την καθοδήγηση δύο ανδρών ηλικίας 55-60 χρόνων, που ανήκουν στον ιδεολογικό βραχίονα του «Επαναστατικού Αγώνα» και θέλησαν να «εκδικηθούν» για τις συλλήψεις του εκτελεστικού τομέα της οργάνωσης. 

«Κανείς δεν θέλει να το παραδεχθεί γιατί πολλοί έχουν ενοχές και ευθύνη, κυρίως σε πολιτικό επίπεδο και έπειτα σε αστυνομικό, που δεν συνέχισαν με την ίδια ένταση τις έρευνες για τη σύλληψη των ‘μωρών’, αδρανώντας δραματικά» υποστηρίζει ένα στέλεχος του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, προσθέτοντας πως αυτό το δολοφονικό πακέτο ήταν ένα «δοκιμαστικό στάδιο» σε αυτό το επίπεδο επιθέσεων, που προέκυψε από τη συνεργασία τους με Ιταλούς ομοϊδεάτες τους, οι οποίοι είναι σχεδόν βέβαιο ότι ήρθαν στην Ελλάδα για να παράσχουν αυτή την τεχνογνωσία. 

Τα «μωρά» που πήραν την τεχνογνωσία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είδαν τις δυνατότητές τους, «προπονήθηκαν», πειραματίστηκαν και εξελίχθηκαν στον βαθμό που σήμερα καλούνται να αντιμετωπίσουν οι διωκτικές αρχές.

Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφέρουν πως μετά το πρωτοφανές ακόμη και για τα παγκόσμια χρονικά, χτύπημα του Επαναστατικού Αγώνα στο Χρηματιστήριο Αθηνών με παγιδευμένο φορτηγάκι με εκρηκτικά στις 2 Σεπτεμβρίου 2009, τις συλλήψεις μελών της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς» στην αποκαλούμενη γιάφκα της οργάνωσης στην οδό 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι, παρατηρήθηκε πως ο Επαναστατικός Αγώνας έδωσε την τρομοκρατική «σκυτάλη» στη Συνομωσία, ή τουλάχιστον ήθελε να τη δείξει ακόμη ενεργή μετά τις συλλήψεις. 

Συνεχίζοντας αυτόν τον συλλογισμό, τα ίδια στελέχη, αναφέρουν δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που ο Επαναστατικός Αγώνας έδωσε βόμβες στη Συνομωσία για να αναλάβει εκείνη την ευθύνη των επιθέσεων, οι οποίες καταγράφηκαν στη Βουλή και την Εθνική Ασφαλιστική στη Λ. Συγγρού, με εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν την «ταυτότητά» του. 

Στη «Συνομωσία» δεν φαίνεται να υπήρχε κάποιος φανερός «αρχηγός», με τις αποφάσεις δράσεων να έχουν συλλογικό χαρακτήρα με υψηλή όμως καθοδήγηση.

Αρχηγός-στρατολογητής-«σεχταριστής»


Σε όλες αυτές τις τρομοκρατικές διεργασίες, όπως υποστηρίζουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ρόλο «μεσάζοντα» ανάμεσα σε Επαναστατικό Αγώνα και Συνομωσία, είχε ο Χρήστος Τσάκαλος, αδερφός του Γεράσιμου που συνελήφθη για τα εκρηκτικά πακέτα. 

Ο αναζητούμενος αδερφός, παρουσιάζεται από τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, δυναμικό στέλεχος των «πυρήνων» και στρατολογητής νέων προσώπων από τη «μεγάλη δεξαμενή» που δημιουργήθηκε μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008.

Σε αυτόν, οι ίδιοι αξιωματικοί, αποδίδουν τον ρόλο του επιχειρησιακού αρχηγού της Συνομωσίας και κυρίως του «ιδρυτή και αρχηγού» της Σέχτας Επαναστατών. Ο 30χρονος μαζί με δύο από τους αρχικούς συλληφθέντες για συμμετοχή στη Συνομωσία, και δύο ακόμη άτομα που δεν είναι ανάμεσα στους καταζητούμενους «πυρήνες», απαρτίζουν τη Σέχτα Επαναστατών.

Αστυνομικοί κύκλοι σημειώνουν πως από την γιάφκα της Συνομωσίας στο Χαλάνδρι υπήρχαν 1.200 πειστήρια τα οποία θα οδηγούσαν με μεγάλη βεβαιότητα και σε άλλες τρομοκρατικές ονομασίες όπως της Σέχτας και της «6η Δεκέμβρη», ωστόσο φαίνεται να υποτιμήθηκαν ή τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν αξιοποιήθηκαν όπως έπρεπε. 

Αυτή η «δολοφονική» καθυστέρηση στους αστυνομικούς χειρισμούς τώρα πλέον φαίνεται καθαρά πως προκάλεσε στρατολόγηση και άλλων ατόμων καθιστώντας ακόμη δυσκολότερο τον έλεγχο της κατάστασης.

Πριν από μικρό χρονικό διάστημα ο Χρήστος Τσάκαλος προστέθηκε επίσημα στον κατάλογο των καταζητούμενων για συμμετοχή στη «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» και δημοσιοποιήθηκε η φωτογραφία του. Φθάσαμε το περασμένο Σάββατο σε 6 συλλήψεις, με δύο από αυτούς να είναι γνωστοί με το ονοματεπώνυμο τους, καθώς σε βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στη Συνωμοσία και φωτογραφίες τους έχουν δοθεί κατ’ επανάληψη στη δημοσιότητα. 

Ο τρίτος ήταν επίσης γνωστός καθώς είχε συλληφθεί παλιότερα για εμπρηστικό σαμποτάζ τον καιρό της επέκτασης του Εφετείου στην οδό Λουκάρεως και ο τέταρτος, καθώς λένε, είχε «συλληφθεί» σε κάμερα πριν από ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 27 Δεκεμβρίου του 2009, όταν η Συνωμοσία μιμούμενη τον Αγώνα, ισοπέδωσε το κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Λεωφόρο Συγγρού. Οι άλλοι δύο ήταν άγνωστοι. Η γιάφκα της Καισαρείας στη Ν. Σμύρνη ήταν γνωστή από τον Μάρτιο του 2009.

Το προηγούμενο «καθεστώς» της Αντιτρομοκρατικής που είχε φθάσει στη γιάφκα της Συνομωσίας στο Χαλάνδρι ισχυριζόταν ότι είχε στοιχεία για τη Σέχτα Επαναστατών και τη Συνομωσία, και το πρώτο 10ήμερο του Οκτώβρη θα προέβαινε σε συλλήψεις, ωστόσο μεσολάβησαν οι βουλευτικές εκλογές, το «ξήλωμά» τους και μετά η αστυνομική καθυστέρη και οι θανατηφόρες συνέπειές της.

Είχαν βρει σπίτι στου Γκύζη

Ψάχνοντας στου Γκύζη όπως λένε αστυνομικοί της συγκεκριμένης υπηρεσίας, έφτασαν στην οδό Κουμανούδη. Εκεί διαπίστωσαν ότι η κοπέλα που είχε νοικιάσει το σε μια νύχτα εγκαταλειμμένο σπίτι στα Εξάρχεια, είχε πιάσει ένα σε αυτή την οδό κι έστησαν παρατηρητήριο. Εκεί λοιπόν έβλεπαν να μπαινοβγαίνουν νεαρής ηλικίας άτομα τα οποία τα έβλεπαν να επισκέπτονται ένα ακόμη σπίτι στο Χαλάνδρι κι άλλα δύο σε διαφορετικές περιοχές της Αθήνας. 

Είχαν πια αναγγελθεί οι πρόωρες εκλογές και η Συνωμοσία επιδόθηκε σε μπαράζ βομβιστικών ενεργειών με χτυπήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ και ο Αγώνας δεν παρέμενε άπρακτος, καθώς ανατίναξε με σούπερ βόμβα το Χρηματιστήριο στις 2 Σεπτεμβρίου του 2009. 

Στις 23 Σεπτεμβρίου που η Συνωμοσία το μεσημέρι βάζει βόμβα στο σπίτι της Κατσέλη στο Κολωνάκι, οι αστυνομικοί πραγματοποιούν έφοδο στη διπλοκατοικία της οδού 25ης Μαρτίου 8 στο Χαλάνδρι. Αυτήν που παρακολουθούσαν μ’ εκείνη της Κουμανούδη στου Γκύζη. Η έφοδος αποφασίστηκε επειδή ήξεραν ότι υπήρχε μέσα και δεύτερη βόμβα και την έκαναν για ν’ αποτρέψουν νέο χτύπημα. Ανέστειλαν την έφοδο στην Κουμανούδη, στην οποία όπως μετά βεβαιότητας έλεγαν, συχνάζουν οι φονιάδες της Σέχτας και υπάρχει οπλισμός της. Ακολουθεί κυριακάτικο δημοσίευμα για την γιάφκα της Κουμανούδη. Το «πουλάκι» είχε πετάξει.

Σε άλλη και σε κάθε περίπτωση που οι τότε θαμώνες εκείνου του σπιτιού ήταν οι αδίστακτοι τρομοκράτες που έλεγαν, υπάρχουν μεγάλες ηθικές ευθύνες από αστυνομικής πλευράς.

Ο «καθαριστής-ζωγράφος» της Πάτρας

Ο «καθαριστής παλιών μονοπατιών» ή «ζωγράφος» για άλλους, ο ανεπιβεβαίωτος «γιος» αστυνομικού, ο ενοικιαστής του διαμερίσματος στη Χαλανδρίτσα Πατρών συγκεντρώνει μεγάλο αστυνομικό ενδιαφέρον, μαζί με ένα ακόμη άτομο από την Πάτρα, και γίνεται «αγώνας δρόμου» για τον εντοπισμό τους. Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα την έρευνα πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών λόγω λειψανδρίας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας το κρίσιμο χρονικό διάστημα.

Από τα ευρήματα στο εσωτερικό του, εντύπωση έχουν προκαλέσει μια ευχετήρια κάρτα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, μια ειδοποίηση πληρωμής του Δήμου Αθηναίων με ημερομηνία 22/6/2009, ένα ιδιόχειρο σημείωμα με ονόματα σε μορφή πυραμίδας και ένας χάρτης της Αγ. Παρασκευής με κόκκινο σημάδι στη συμβολή των οδών Μεταξά και Σίφνου. 

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, το είχε νοικιάσει στον νεαρό άνδρα, τον Νοέμβριο του 2008 προς 330 ευρώ το μήνα, κατά καιρούς φιλοξενούσε μία μελαχρινή κοπέλα, του είχε πει ότι καθαρίζει παλιά μονοπάτια και χρηματοδοτείται από προγράμματα της ΕΟΚ, ενώ στους γείτονες είχε δηλώσει ότι είναι ζωγράφος, έχει άλλο διαμέρισμα στο Χαλάνδρι και κατάγεται από την Καλαμάτα.

Εντυπωσιακά ευρήματα

Στο διαμέρισμα της οδού Πλάτωνος στην Καλλιθέα, μεγαλύτερο ενδιαφέρον ή εντύπωση έχουν προκαλέσει στους αστυνομικούς κάποια εισιτήρια στο όνομα του Σακκά στις 15 Ιουλίου από Αθήνα προς Αστυπάλαια και στις 22 Ιουλίου από Αστυπάλαια προς Αθήνα, επισημαίνοντας ότι στις 19 Ιουλίου δολοφονήθηκε ο Σωκράτης Γκιόλιας από τη Σέχτα Επαναστατών. 

Στο ίδιο σπίτι ενδιαφέρον παρουσιάζουν 9 φύλλα εκτυπωμένα παρουσίασης «εκρηκτικές ύλες-εργαστηριακή ανάλυση» με ομιλητή αστυνόμο Α΄ τμηματάρχη του χημείου της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, 3 σελίδες οδηγίες για αλλαγές στο πρόσωπο με τρισδιάστατα υλικά μει καπ. Σημαντικότερο εύρημα, όμως σύμφωνα με τους αστυνομικούς σε αυτόν τον χώρο, είναι ένα μισθωτήριο συμβόλαιο διαμερίσματος στην οδό Εμ. Μπενάκη με «ύποπτο» ενοικιαστή και ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης σπιτιού στην οδό Δερβενίων για λογαριασμό κατηγορουμένης στην υπόθεση.

Στο κλεμμένο αυτοκίνητο που ήταν κουκουλωμένο σε κοντινή απόσταση από τη γιάφκα του Αγρινίου, οι ίδιοι αστυνομικοί δίνουν σημασία σε έναν καρτελάκι συνοδού του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας Θριάσιο.

Ασύρματες κάμερες και paintball

Οι αστυνομικοί «εντυπωσιάστηκαν» από τη διαπίστωση πως στο διαμέρισμα της οδού Πραξιτέλους στο Πειραιά, κάποιοι από τους κατηγορουμένους ήταν έτοιμοι να τοποθετήσουν εσωτερικά και εξωτερικά του διαμερίσματος, ασύρματες κάμερες ασφαλείας, τις οποίες θα μπορούσαν να ελέγχουν μέσω διαδικτύου, ενώ βρίσκονταν σε άλλο χώρο. 

Έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 3-4 κάμερες «Wireless Security Camera», οι οποίες ήταν συνδεδεμένες με το ασύρματο μόντεμ, δεν είχαν τοποθετηθεί όμως. Αν γινόταν και αυτό, θα μπορούσαν μέσω ειδικού προγράμματος από το διαδίκτυο να ελέγχουν τον χώρο από άλλον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή ακόμη και μέσω του κινητού τους πριν προσεγγίσουν σε αυτό. 

Στο συγκεκριμένο χώρο έμενε περισσότερο ο Γιώργος Καραγιαννίδης καταζητούμενος για συμμετοχή στη «Συνομωσία» και αυτός είχε εμφανιστεί ως ενοικιαστής, με τους αστυνομικούς να πιστεύουν πως αυτός ήταν ο «εμπνευστής» αυτού του συστήματος ασφαλείας προκειμένου να εντοπίσει τυχόν ύποπτες κινήσεις αστυνομικών και να αποφύγει τη σύλληψη ή στο συγκεκριμένο χώρο να μετέφεραν τον μεγάλο οπλισμό και ήθελαν να τον «ασφαλίσουν» με αυτόν τον τρόπο.

Στο μεταξύ οι ίδιοι αξιωματικοί αναφέρουν πως κάποιοι από τους συλληφθέντες συμμετείχαν σε ομάδες paintball, με σενάρια μάχης σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, ίσως «ήθελαν εξοικείωση με οπλισμό και σκόπευση» υποστηρίζουν με νόημα. Παράλληλα συνεχίζεται η αναζήτηση για τις τοποθεσίες που προέβαιναν σε πραγματικές βολές με τον οπλισμό τους σε αυτοσχέδια πεδία βολής, τα οποία πιθανόν ήταν σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές του Αγρινίου, της Φθιώτιδας και της Εύβοιας.

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Δημήτρη :-)

    Δεν θα σχολιάσω επί του θέματος.
    προτιμώ να διατηρήσω την καλή μου διάθεση, με έναν κρύο καιρό που μου αρέσει, και με τις "άσπρες μέρες" του χιονιού.

    Πολύ όμροφο Σ/Κ να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρα πολύ καλά κάνεις Βάσσια μου!
    Αμαν κάναμε να δούμε μια άσπρη μέρα,ας τη χαρούμε.
    Καλά να περάσεις και συ το Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες