Της Βάλιας Μπαζού
Αλαλάζοντας αλλόφρονες από χαρά χιλιάδες Αθηναίοι και κυρίως Εξαρχειώτες, Κυψελιώτες και Πατησιώτες, χόρεψαν μέχρι πρωίας στα εγκαίνια του ανακαινισμένου Πεδίου του Άρεως, οι πύλες του οποίου άνοιξαν μετά από τρία καλοκαίρια και χειμώνες.
Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν ήταν άκρως συγκινητικές… Νέοι, γέροι και παιδιά έπεφταν στο χώμα και φιλούσαν τα πάτρια εδάφη, άλλοι αγκάλιαζαν τα δέντρα ενώ οι πιο τολμηροί σκαρφάλωσαν και δεν έχουν κατέβει ακόμα.
Το ιστορικό πάρκο της Αθήνας, δεν έχει, βέβαια καμιά σχέση με τα σχέδια που είχε επεξεργαστεί ο αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Τομπάζης, αποτελεί, όμως, ένα μοναδικό, σε παγκόσμια κλίμακα, πρότυπο και πρωτότυπο θεματικό πάρκο, προσομοίωση της άγριας φύσης και άγριας ζωής, σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας.
Η περιήγηση στις νέες «εγκαταστάσεις» αφήνει τον επισκέπτη άφωνο. Έχουν στηθεί βουνά από μπάζα για ορειβασία, λακκούβες εκατοντάδων μέτρων που με τα πρωτοβρόχια θα χρησιμοποιηθούν για rafting. Σαμαράκια, πεταμένα κλαδιά , κοτρώνες και άλλα αντικείμενα είναι διάσπαρτα για να εξυπηρετούν τους φανατικούς του mountain bike.
Η πρωτοτυπία του εγχειρήματος φαίνεται από την πρώτη στιγμή από τις πύλες εισόδου, οι οποίες είναι σκοπίμως κλειστές έτσι ώστε οι επισκέπτες να σκαρφαλώνουν και να μπαίνουν αμέσως στο πρόγραμμα εκγύμνασης αλλά και αλλαγής του τρόπου ζωής.
Πρόβλεψη υπάρχει και για τους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να σκαρφαλώσουν. Με αριστοτεχνικό τρόπο έχουν ανοιχτεί τρύπες σε διάφορα σημεία της περίφραξης, τα οποία στο πλαίσιο του παιγνιδιού «ο χαμένος θησαυρός του Πεδίου του Άρεως» οι απόμαχοι της ζωής πρέπει να τις βρουν για να μπουν στο πάρκο.
Όπως μας δήλωσαν οι υπεύθυνοι της υπερνομαρχίας, ειδικοί ψυχολόγοι επεξεργάστηκαν τον τρόπο εισόδου στο πάρκο των ατόμων της τρίτης ηλικίας και η μέθοδος που επέλεξαν απέδειξε ότι τους έδωσε μεγάλη χαρά και νόημα ζωής αφού νοιώθουν και πάλι για λίγο παιδιά.
Ειδική μέριμνα έχει δοθεί για την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Το πρότυπο πάρκο, βρίθει από ξεραμένα δέντρα και λουλούδια έτσι ώστε οι λιλιπούτειοι επισκέπτες να γνωρίζουν αμέσως τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, της ανομβρίας και γενικότερα της καταστροφής του περιβάλλοντος.
Σε ευχαριστούμε ω, υπερνομαρχία!
ΥΓ
Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση το Πεδίον του Άρεως θα άνοιγε τις πύλες του στο τέλος Ιουλίου! Κατόπιν εορτής καταλάβαμε ότι σκοπίμως αναφερόταν μόνον ο μήνας παράδοσης και όχι η χρονιά.
ειναι φοβερο το σχολιο παω και εγω να δω το καινουριο πεδιον...
ΑπάντησηΔιαγραφήNo comment !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήAll Blog is a comment
http://kyameftopedioareos.blogspot.com