Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Η ματαιοδοξία ζωγραφισμένη στους τοίχους της Βουλής των Ελλήνων


Η κόρη

                        Ο μετριόφρων πατήρ


Το άκρον άωτον της ματαιοδοξίας του πρώην προέδρου της Βουλής!

Ζωγράφισε τον εαυτό του και την κόρη του στη Βουλή!!!
Να αποτυπωθεί το πρόσωπό του αλλά και της κόρης του σε περίοπτη θέση στο κοινοβούλιο φρόντισε ο Δημήτρης Σιούφας λίγο καιρό πριν φύγει απ τη Βουλή.

Ισως βέβαια ο Ιάκωβος Καμπανέλης ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της επιτροπής του προγράμματος για την Βουλή των Εφήβων όταν έγραφε την "αυλή των θαυμάτων" δεν είχε κατα νου το Ελληνικό Κοινοβούλιο αλλά σήμερα ο τίτλος του έργου του αποδείχτηκε προφητικός. 
Μπορεί να μην φανταζόταν καν οτι οι θεματοφύλακες του "σεμνά και ταπεινά" θα ήταν οι π΄ρώτοι που θα το καταστρατηγούσαν, όμως ο πρόσφατα ανακαινησμένος χώρος υποδοχής των μαθητών που επισκέπτονται το Κοινοβούλιο έρχεται να επιβεβαιώσει οτι τα πάντα μπορεί να συμβούν στην "αυλή της Βουλής"
Οι μικροί και μεγάλοι μαθητές που επισκέπτονται το χώρο καταλαβαίνουν με την πρώτη ματιά οτι το θέμα του διάκοσμου στους τοίχους είναι η Βουλή των Εφήβων, αλλά και το ίδιο το κτίριο του Κοινοβουλίου. Αντίθετα όμως απ οτι θα περίμενε κανείς , δεν υπάρχει ούτε μια φωτογραφία του αείμνηστου συγγραφέα Αντώνη Σαμαράκη που ήταν ο πρώτος πρόεδρος της επιτροπής για τον θεσμό αυτό. Ούτε του διαδόχου του Ιάκωβου Καμπανέλλη.


Αντ΄αυτών τους τοίχους κοσμούν τεράστιες τοιχογραφίες του πρώην προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφααλλά και της κόρης του Στεφανίας!!!
ΠΗΓΗ: REAL NEWS

ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΣΙΟΥΦΑ
Είναι το μικρότερο απο τα 3 παιδιά του πρώην προέδρου. Είναι απόφοιτος ιδιωτικού πανεπιστημίου στην Αθήνα και σπουδάζει στο πρόγραμμα σπουδών Ελληνικού Πολιτισμού του Ανοιχτού Πανεπιστημίου (Ηταν φαίνεται τυχερή και κληρώθηκε)
Εργαζόταν και συνεχίζει να εργάζεται στο γραφείο του πατέρα της.
Από το 2000 ήταν μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΉΘΗΚΕ ΤΟ 2002 (ΦΕΚ.Γ 183/6.08.2002 Κλάδος ΔΕ1 Διοικητικός-Λογιστικός- Βαθμός Γ, πλεονάζων χρόνος 10 μήνες και 14 ημέρες)

8 σχόλια:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Όλα αυτά και άλλα πολλά ,είναι μια ευθεία πρόκληση στην νοημοσύνη , την αισθητική και το φιλότιμό του Έλληνα πολίτη..
Καλά δεν υπάρχει ίχνος αξιοπρέπειας από τους "πατέρες" της Βουλής;
Ούτε βρίσκεται ΕΝΑΣ να βάλει τέλος σε αυτά τα καραγκιοζιλίκια ;

Την καλημέρα μου
http://ligery.pblogs.gr
http://pygemos.blogspot.com
http://lygeri.pblogs.gr

Phivos Nicolaides είπε...

Πραγματικά πολύ ενδιαφέροντα αυτά που παρουσιάζονται εδώ! Καλή σου μέρα.

THANASIS MAKEDONAS είπε...

ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΙΧΝΟΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ. ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητή Λυγερή στα μέρη μου λέμε μια άλλη λέξη.Λέμε ''αυτός δεν έχει ΤΣΙΠΑ''!Δηλαδή δεν κοκκινίζει για τις πράξεις του,είναι ξετσίπωτος.Να είσαι καλά,καλή σου μέρα!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Φοίβο καλή σου μέρα!Συνηθίζεται οι άλλοι να αξιολογούν την προσφορά ενός εκάστου.Εδώ έχουμε το Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει!Εμαθα πως ο ματαιόδοξος κύριος έστειλε επιστολή στην εφημερίδα που θα δημοσιευθεί την Κυριακή.Είμαι πολύ περίεργος να διαβάσω πως θα δικαιολογήσει μια τόσο ανόητη και υποτιμητική για τον ίδιο πράξη.

zeidoron dtsoukas είπε...

Θανάση ξεχνάς κάτι πολύ βασικό.Ολους αυτούς εμείς τους στέλνουμε εκεί.Να είσαι καλά φίλε μου,καλημέρα!

Truthseeker.Vasiliki είπε...

Αγαπητέ zeidoron ευχαριστούμε και γι' αυτή την ενημέρωση.

Πραγματικά μένω άφωνη με τις πράξεις και τα έργα ανθρώπων, κατά τα άλλα συμπαθέστατων!

Καλό βράδυ.

zeidoron dtsoukas είπε...

Βασιλική μου γνωρίζεις πολύ καλά ότι είναι άβυσσος η ψυχή των ανθρώπων.Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο πέραν της ανθρώπινης ματαιοδοξίας.Ανυπομονώ να διαβάσω την απάντησή του την Κυριακή κι αυτό γιατί έχουμε ακούσει πολλές αστείες δικαιολογίες από διάφορους ''συλληφθέντες'' να κλέπτουν οπόρας!Για θυμήσου τους φιλοξενούμενους Ινδούς στην καντίνα του κυρίου Μαγγίνα,το ηλεκτρονικό και φωτοτυπικό κέντρο γόνου γνωστής πολιτικής οικογένειας κλπ.Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο!

Read more: Go to TOP and Bottom