Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Τι συνέβη την 11η Σεπτεμβρίου του 2001;



Ο κόσμος φλέγεται
Οκτώ χρόνια πριν τέτοια μέρα ο θάνατος,ο φόβος,ο τρόμος κι ο πανικός απλώθηκαν σ' όλη την οικουμένη!
Ενα κινηματογραφικό χτύπημα "τρομοκρατών" στην καρδιά της Νέας Υόρκης πέτυχε το σκοπό του.
Αλλαξε ο κόσμος προς το χειρότερο!
Ελέχθησαν και γράφτηκαν χιλιάδες απόψεις για το πως,το γιατί κι από ποιούς.
Μεταφέρουμε εδώ τι υποστηρίζει ο πρ. υφυπουργός 'Αμυνας της Γερμανίας και υπεύθυνος των μυστικών Υπηρεσιών Ανδρέας Φον Μπίλο , σε βιβλίο του,για το ρόλο της CIA στα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου και της Μαδρίτης:"Ψέμματα, παραπλάνηση, λανθασμένα στοιχεία. Τί ακριβώς συνέβη την 11η Σεπτεβρίου του 2001; Ο Αντρέας Φον Μπίλο, πρώην υφυπουργός στο γερμανικό υπουργείο Αμυνας και υπεύθυνος των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, εκφράζει τις αμφιβολίες του για την επίσημη εκδοχή της αμερικανικής κυβέρνησης αναφορικά με τις επιθέσεις. Οι συνέπειες των επιθέσεων γνωστές: η αμερικανική κυβέρνηση ξεκίνησε τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Στην αρχή ήταν το Αφγανιστάν, μετά το Ιράκ. Σε ειδική εκδήλωση ο Ανδρέας Φον Μπίλο παρουσιάζοντας το βιβλίο του για τον ρόλο της ΣΙΑ στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, υποστήριξε στο μικρόφωνο της εκπομπής του Θεόδωρου Γεωργιτσόπουλου στην "Ντώυτσε Βέλλε",  ότι όλοι οι πόλεμοι ξεκινούν με ένα ψέμα:
"Φυσικά, αρχίζουν με ένα ψέμα. Δεν είναι η αλήθεια το πρώτο θύμα. Υπάρχουν επίσης και αυτοί που δέχονται την επίθεση. Ο καθένας προσπαθεί να δείξει ότι είναι το θύμα, αφού δέχεται επίθεση. Οτι είναι ο καλός, αυτός που δεν έχει ιδέα, ενώ αρκετές φορές είναι εκείνος που προκάλεσε τον πόλεμο.
Στην προκειμένη περίπτωση της 11ης Σεπτεμβρίου, όλοι οι εμπλεκόμενοι ήταν επιχειρησιακά στελέχη της CIA. Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν στρατολόγησε για λογαριασμό της δέκα χιλιάδες μαχητές στο Αφγανιστάν. Εσκαψε και κατασκεύασε το υπόγειο σύστημα των τούνελ στα βουνά. Στη δεκαετία του 90 έπαιξε ενεργό ρόλο στα Βαλκάνια εξυπηρετώντας παράλληλα και τα αμερικανικά συμφέροντα. Υπάρχει λοιπόν ένα ιστορικό υπόβαθρο και τίθεται το ερώτημα: πώς κάποιος που επί χρόνια μάχεται για τη CIA στρέφεται ξαφνικά εναντίον της και η CIA δεν είναι σε θέση να τον αντιμετωπίσει".
Σε τί αποσκοπούν όμως όλα αυτά; Ο Γερμανός πρώην πολιτικός αναφέρει σαν παράδειγμα τη τεράστια αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού, ενώ απώτερος στόχος είναι η παγκόσμια κυριαρχία των Αμερικανών. Αμερικανικές δυνάμεις σταθμεύουν σε πάνω από 130 χώρες του πλανήτη.
Ακολουθεί το πετρέλαιο, η ισοτιμία του δολαρίου: "Αυτοί που εργάζονται για την υλοποίηση των αμερικανικών συμφερόντων σκέφτηκαν πως χρειάζεται ένα νέο Περλ Χάρμπορ. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν ευκολότερα τα σχέδια τους παρακάμπτοντας τις αντιρρήσεις του αμερικανικού λαού. Το νέο Πέρλ Χάρμπορ συνέβη στις 11 Σεπτεμβρίου."
Στην παρουσίαση του βιβλίου του ο Φον Μπίλο χωρίς να παρουσιάσει στοιχεία και υπό το πρίσμα της ανάμιξης των μυστικών υπηρεσιών έκανε λόγο για ομοιότητες στα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου και της 11ης Μαρτίου.
"Δεν γνωρίζουμε ακόμη, αλλά όταν κάποιος περιμένει τότε έρχονται στην επιφάνεια αρκετά αξιοπερίεργα στοιχεία. Ολα εξαρτώνται από τα διαθέσιμα στοιχεία. Η εξιχνίαση της επίθεσης στη Μαδρίτη πραγματοποιείται με μεγάλη ταχύτητα. Μπορεί η εξιχνίαση να είναι παραπλανητική για να αποκρύψει τα πραγματικά γεγονότα, μπορεί όμως να είναι και η αλήθεια. Δεν το γνωρίζω ακόμη. Το Μαρόκο από όπου προέρχονται οι φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης ήταν για πολλά χρόνια η μεγαλύτερη βάση της CIA στην περιοχή και μου φαίνεται εξαιρετικά περίεργο που η υπηρεσία αυτή δεν παρακολουθούσε τους πιθανούς δράστες. Σε τελική ανάλυση καμμία τρομοκρατική επίθεση δεν έχει διελευκανθεί οριστικά". 

Στην ίδια ηλεκτρονική εφημερίδα της ομογένειας μπορείτε να διαβάσετε εκτενέστατη αναφορά για τον Μπους,τον Μπιν Λάντεν,τη CIA και το ρόλο τους στα γεγονότα που άλλαξαν τον κόσμο την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.



7 σχόλια:

Πιγκουίνος είπε...

Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν για εκείνη τη μέρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σκοτώθηκαν κοντά 3.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ αλλά και πολλοί περισσότεροι στα χρόνια που ακολούθησαν λόγω της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο κόσμος μας έγινε ακόμη πιο άσχημος.

zeidoron dtsoukas είπε...

Δυστυχώς φίλε μου άλλοι καθορίζουν τις τύχες μας!
Κι όπως βλέπεις είναι αδίστακτοι και πιστεύουν μονάχα σ' ένα θεό,το Μαμωνά!

Maria Tzirita είπε...

Μαύρη επέτειος... Είδα και τα σχετικά ρεπορτάζ και τις ταινίες στην τηλεόραση, όλες αυτές τις μέρες. Ανεξάρτητα από τις ευθύνες που έχει η Αμερική για το συμβάν, θρηνώ τους ανθρώπους που άδικα χάθηκαν και θυσιάστηκαν για τα μεγάλα συμφέροντα...
Σήμερα όμως είναι γιορτή Δημήτρη μου και θαρρώ γιορτάζει η γυναικούλα σου! Να την χαίρεσαι λοιπόν, να μου την προσέχεις κι ελπίζω σύντομα να σας δω κι από κοντά! Φιλιά και στους δυό σας!

ΜΑΡΟΥΛΑΚΙ είπε...

Aγαπητε Ζειδωρον!Καταρχαν(που λεει και ο γιος μου) Χρονια πολλα στη Ρουλα σου.Και επειτα γιατι σημερα μας αφησες χωρις τροφη?
Να εισαι παντα καλα και να τη χαιρεσαι!Φιλια!

zeidoron dtsoukas είπε...

Μαρία μου σ' ευχαριστώ πολύ!
Να είσαι καλά,να χαίρεσαι την κόρη σου κι ό,τι επιθυμείς.
Παρεπιμπτόντως,πως γίνεται και σε τέτοιες περιπτώσεις δεν χάνει τη ζωή του κανένας εκπρόσωπος των μεγάλων συμφερόντων;

zeidoron dtsoukas είπε...

Μαρουλάκι μου σ' ευχαριστώ,να χαίρεσαι τα γιοκαρίνια σου και την αδερφή σου που γιορτάζει!
Τα περί τροφής άστα,όρεξη να 'χετε θα σας ταϊσουν οι πολύξεροι των καναλιών αυτές τις μέρες!

ΜΑΡΟΥΛΑΚΙ είπε...

Kαλημερα αγαπητε Δημητριε.Αμα θελαμε λιγμενη τροφη θ ανοιγαμε την τηλεοραση!Ακομα και αν τους ανεχτουν τα αυτια μας για λιγο παλι δεν αλλαζει τιποτα.Μαθαμε τελικα οτι το φυκι σε κανει μεταξωτη κορδελα!Γι αυτο ασε τις τεμπελιες και στρωσου στο γραψιμο!φιλια

Read more: Go to TOP and Bottom