Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Ξέσπασε ο κυκλώνας Ζορμπάς στο Θεολόγο! - Εικόνες απίστευτης καταστροφής σε Εύβοια και Πελοπόννησο (φωτο & βίντεο)


Σάρωσε την επαρχία ο κυκλώνας Ζορμπάς με εικόνες πρωτόγνωρες για την εποχή - Αμέτρητα τα προβλήματα σε πολλές περιοχές - "Πνίγηκε" ο Θεολόγος - Αναφορές για εγκλωβισμένους στην Εύβοια - Σε απόγνωση οι
κάτοικοι - Έσπασαν τα τηλέφωνα της Πυροσβεστικής - Έχουν κλείσει δρόμοι στην Αττική - Ακυρώθηκαν δρομολόγια πλοίων - Αναλυτικά πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες ο μεσογειακός κυκλώνας - Πώς θα είναι ο καιρός - Δείτε ζωντανή εικόνα

Μας πήρε και μας σήκωσε ο κυκλώνας Ζορμπάς! Φουριόζος και δημιουργώντας ακραία καιρικά φαινόμενα, κινήθηκε στα… πέριξ της Αττικής, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά του σε πολλές περιοχές. Όλα δείχνουν πως από την Αττική πέρασε… ξυστά δημιουργώντας πάντως αρκετά προβλήματα και στο λεκανοπέδιο.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Θεολόγο!

Ο κυκλώνας Ζορμπάς συμπεριέλαβε στο… πελατολόγιό του και τον Θεολόγο του δήμου Λοκρών. Μέσα σε λίγες ώρες, έπεσε απίστευτα μεγάλη ποσότητα βροχής. Περιουσίες πλημμύρισαν, σπίτια και καταστήματα γέμισαν νερό και οι πυροσβέστες δεν προλάβαιναν να κάνουν αντλήσεις.
Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες  
Μάλιστα, κατόπιν εντολής του διοικητή της Π.Υ. στη Στερεά Νίκου Σπαή, η δύναμη των πυροσβεστών της Αταλάντης, ενισχύθηκε με οχήματα και πυροσβέστες από την Π.Υ. Λαμίας. Σε απόγνωση οι κάτοικοι, ζητούσαν βοήθεια.
Τέτοια κατάσταση δεν έχουμε ζήσει ξανά, έλεγαν βλέποντας και τα αυτοκίνητά τους σκεπασμένα από νερό. Σε μία περίπτωση μάλιστα οι πυροσβέστες χρειάστηκε να μεταφέρουν μία γυναίκα με το παιδί της, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε έσβησε μέσα στο νερό.
Ευτυχώς οι πυροσβέστες επενέβησαν άμεσα.
Δείτε τις εικόνες

Εγκλωβισμένοι στην Εύβοια!

Προβλήματα και μάλιστα πολλά, υπάρχουν ήδη από το Σάββατο και στην Εύβοια, όπως σας έχει ενημερώσει έγκαιρα το newsit.gr.
Στα βόρεια του νησιού, μετά το Μαντούδι, πλημμύρισε και το Προκόπι. Το ποτάμι πέρασε μέσα από τους δρόμους και τα σπίτια. Πληροφορίες αυτή την ώρα μιλούν για μία εγκλωβισμένη μητέρα με δύο παιδιά στην Παραλία Βλαχιάς. Κλιμάκιο Πυροσβεστών από τα Ψαχνά σπεύδει στο σημείο.
Ο ποταμός Κηρέας με διαθέσεις απειλητικές δεν αφήνει τίποτα στο πέρασμά του. Νωρίτερα, κοντά στο Μαντούδι είχαν εγκλωβιστεί οδηγοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, κινητοποιήθηκαν άμεσα τόσο η Πυροσβεστική, αλλά και η δημοτική αρχή και γρήγορα περίπου 50 άτομα μεταφέρθηκαν σε Ξενώνα. Η κυκλοφορία μεταξύ Μαντουδίου και Προκοπίου έχει κοπεί, ενώ έχει πλημμυρίσει ακόμη και το τοπικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Σπίτια στο Μαντούδι πλημμύρησαν και οι άνθρωποι ανέβηκαν στις ταράτσες τους για να σωθούν. Πυροσβεστικά οχήματα είναι στο σημείο μαζί με τον δ/κτή της ΠΥ Χαλκίδας, Βαγγέλη Παλιό.
Καταφθάνει το ερπυστριοφόρο άρμα της 7ης ΕΜΑΚ μαζί με τον δ/κτη της Π.Υ. Στερεάς, Νίκο Σπαή. Επίσης, άμεσα έσπευσε το Κλιμάκιο Εθελοντών Πυροσβεστών των Ψαχνών για να βοηθήσει την κατάσταση.
Δείτε τις εικόνεςκυκλώνας Ζορμπάς καιρόςκυκλώνας Ζορμπάς καιρός

Κλειστοί δρόμοι στην Αττική!

Ο κυκλώνας Ζορμπάς, λοιπόν, μπορεί να μην… μπούκαρε στην Αττική, τουλάχιστον με την ένταση που το έκανε στην επαρχία, ωστόσο η εικόνα που παρουσιάζει ο καιρός είναι ενδεικτική. Προβλήματα υπάρχουν ήδη και δρόμοι στην Αττική κλείνουν.
Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, κλειστή είναι η περιοχή γύρω από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μεταξύ Ναυάρχου Βότση, Ισμήνης και παλιάς Παραλιακής.
Επίσης κλειστές παραμένουν η παλαιά εθνική οδός Ελευσίνας-Θήβας από το 5ο χιλιόμετρο και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου, από το 38ο έως το 57ο χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ακυρώθηκαν δρομολόγια πλοίων!

Την ίδια ώρα, ο καιρός δημιούργησε προβλήματα σε πολλά δρομολόγια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Από τον Πειραιά δεν εκτελέστηκαν το πρωί τέσσερα δρομολόγια για Κυκλάδες, ενώ τέσσερα εκτελέστηκαν.
Από το λιμάνι της Ραφήνας όλα τα δρομολόγια των πλοίων παραμένουν ανεκτέλεστα. Από το Λαύριο είναι σε ισχύ απαγόρευση απόπλου για Κέα. Κλειστές παραμένουν οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Γλύφα Φθοιώτιδας-Αγιόκαμπος και Βόλος-Σποράδες. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Αμέτρητες κλήσεις στην Πυροσβεστική!

Αυτή την στιγμή, δεν υπάρχει κάποια έναρξη στο φαινόμενο στην Αττική. Βρισκόμαστε… εν αναμονή του «χτυπήματος», ωστόσο τα τηλέφωνα της Πυροσβεστικής «έσπασαν».
Τουλάχιστον 154 κλήσεις έγιναν, εκ των οποίων 30 για αντλήσεις υδάτων, 34 για κοπή δέντρων, 17 για αφαιρέσεις αντικειμένων και 14 για απεγκλωβισμούς, κυρίως στα Μέγαρα, στην Καλλιθέα, στην Κηφισιά, στην Αγία Παρασκευή και στο Μοσχάτο.
Στην Αργολίδα υπήρξαν 111 κλήσεις: 29 για αντλήσεις υδάτων, 13 για κοπή δέντρων, μια για αφαίρεση αντικειμένου, 23 για απεγκλωβισμούς. Στην Κορίνθια είχαμε 543 (!) κλήσεις: 112 για αντλήσεις υδάτων, 35 για κοπή δέντρων, 100 για απεγκλωβισμούς.
Τέλος, στην Λακωνία έγιναν 60 κλήσεις, ενώ 102 φορές χτύπησε το… τηλέφωνο της Πυροσβεστικής στην Μεσσηνία.
Την ίδια ώρα, το meteo.gr παρουσίασε τις οκτώ περιοχές στις οποίες η βροχή έκανε… το μεγαλύτερο πάρτι!
Δείτε τιςκυκλώνας Ζορμπάς

Πού θα χτυπήσει ο κυκλώνας Ζορμπάς την Κυριακή (30-09-2018)

Α. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σαββάτου θα επηρεάσουν τις πρωινές ώρες την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και θα σταματήσουν.
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην
ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική). Βαθμιαία τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα εξασθενήσουν.
Β. Πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8-9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας (10 μποφόρ), με μικρή εξασθένηση αποδέκτες αργά το βράδυ.

Πού θα χτυπήσει ο κυκλώνας Ζορμπάς την Δευτέρα (01-10-2018)

Α. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Κυριακής θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα επηρεάσουν κυρίως τις παραθαλάσσιες περιοχές.
Β. Οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Διαβάστε στην συνέχεια του κειμένου αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή, 30.09.2018

Δείτε live πώς κινείται ο κυκλώνας Ζορμπάς

Δείτε στον παρακάτω διαδραστικό χάρτη ζωντανά την πορεία που καταγράφει ο κυκλώνας Ζορμπάς 

Στο Κιάτο… ένα αυτοκίνητο πάει βόλτα με τον χείμαρρο!

Οι εικόνες που έρχονται από το Κιάτο είναι πραγματικά συγκλονιστικές. Μια γυναίκα βιντεοσκοπεί τις στιγμές με το κινητό της τηλέφωνο και είναι έντρομη.
Στις εικόνες φαίνονται τα ορμητικά νερά να κινούνται με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Η γυναίκα ακούγεται να λέει πως το νερό είναι έτοιμο να «βγει» και πάνω στο δρόμο! Λίγο μετά… σοκ. Ένα αυτοκίνητο φαίνεται να παρασύρεται από τον χείμαρρο λες και είναι… παιχνίδι!

Ο κυκλώνας Ζορμπάς και η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Κυριακή, 30.09.2018

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική). Βαθμιαία τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα εξασθενήσουν.
Πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8-9 μποφόρ στο Αιγαίο και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας (10 μποφόρ), με μικρή εξασθένηση από αργά το βράδυ.
Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική) και πιθανώς πρόσκαιρα στη Θράκη.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση από αργά το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για παροδικές βροχές και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και στα βόρεια τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση κυρίως στα νότια.
Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 8 με 9 και τοπικά έως 10 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση από αργά το βράδυ κυρίως στα νότια.
Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της εβδομάδας

Δευτέρα 01-10-2018
καιρός: στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 και το πρωί στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Τρίτη 02-10-2018
καιρός: λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.
Τετάρτη 03-10-2018
καιρός: στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος και μόνο στα κεντρικά και βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Πέμπτη 04-10-2018 και Παρασκευή 05-10-2018
καιρός: λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα δυτικά την Πέμπτη.
Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / tvstar.gr,
newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom