Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Μετονομάστηκε σε «Αντώνης Φώτσης» το κλειστό των Ιλισίων (φωτο & βίντεο)


Σε μία συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Ιουνίου η τελετή μετονομασίας του κλειστού Γηπέδου Ιλισίων σε Γήπεδο «Αντώνης Φώτσης» από τον Δήμο Ζωγράφου.

Δυναμικό παρών στην εκδήλωση έδωσε ο κόσμος πρωτίστως του Ηλυσιακού αλλά και συνολικά από την πόλη του Ζωγράφου και πέριξ. Παρόντες ήταν και οι παλαίμαχοι παίκτες της Εθνικής Ελλάδος 2005, 06 και 09 τιμώντας τον συμπαίκτη τους Αντώνη, ή Μπάτμαν, όπως τον έλεγαν μέσα στο παρκέ όπου έκανε θαύματα.

Η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη άνοιξε την εκδήλωση, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε μεταξύ άλλων και ο θρυλικός παίκτης του ελληνικού μπάσκετ και εξαιρετικός προπονητής Παναγιώτης Γιαννάκης. Η δήμαρχος ανακοινώνοντας την μετονομασία του γηπέδου βράβευσε τον Αντώνη Φώτση ευχαριστώντας τον για την προσφορά του στο μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Μπάτμαν του Ελληνικού μπάσκετ και νυν φόργουορντ του Ηλυσιακού παίρνοντας τον λόγο αφενός ευχαρίστησε τον Δήμο Ζωγράφου για την τιμή που του έκανε αλλά και όλους τους συμπαίκτες, προπονητές και τον κόσμο που βρέθηκε στο πλευρό του. Σε μία συγκινητική στιγμή ο μεγάλος μπασκετμπολίστας είπε απευθυνόμενος στο κοινό «…από τη στιγμή που τα κατάφερα εγώ να μπει το όνομά μου σ’ αυτό το γήπεδο απλά με μία μπάλα και μία μπασκέτα, φανταστείτε τι μπορεί να κάνει ο καθένας σας αν προσπαθήσει σκληρά γι’ αυτό που θέλει και ζητά»

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο Μάνος Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Ιωαννίδης, , Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Μιχάλης Κακιούζης, ο Γιάννης Μπουρούσης, ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο Νίκος Χατζηβρέττας, ο Δημήτρης Παπανικολάου, Γιώργος Καλαϊτζής, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο Δημήτρης Μαυροειδής, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, ο Νώντας Παπαντωνίου, ο Δήμος Ντικούδης, ο Λευτέρης Κακιούσης και πολλοί άλλοι.

Ακολούθησε φιλικό παιχνίδι με τους παίκτες της Εθνικής από την μία πλευρά και τους «Φίλους Φώτση» από την άλλη, αποτελούμενους κυρίως από παίκτες του Ηλυσιακού.

Μετά το πέρας του αγώνα μοιράστηκαν σε μικρούς και σε μεγάλους μπλουζάκια με την φιγούρα του Αντώνη Φώτση και μπάλες μπάσκετ.

Όταν ένας δάσκαλος παραλίγο να «αλλάξει» την ιστορία

Ανάμεσα στους θεατές βρισκόταν και ο δημοτικός σύμβουλος και δάσκαλος Γιώργος Γρίβας. Όπως μας είπε σαν δάσκαλος του μεγάλου μπασκετμπολίστα στην έκτη δημοτικού είχε μια διαφωνία με τον πατέρα του Βαγγέλη Φώτση. Ο κ. Γρίβας επιχείρησε να πείσει τον πατέρα να σπρώξει τον γιο του στο ποδόσφαιρο ως τερματοφύλακα. Ευτυχώς για το ελληνικό μπάσκετ ο πατέρας αγνόησε τη συμβουλή του δασκάλου και τα υπόλοιπα τα γνωρίζουμε.

Αντιδράσεις

Δεν έλειψαν και εκείνοι που αντιδρούσαν στην κίνηση αυτή του Δήμου, καθώς μέλη του «Κινήματος στην πόλη» μοίραζαν έξω από το γήπεδο φυλλάδια όπου εξέφραζαν τις αντίθεσή τους στην «φιέστα» όπως τη χαρακτήριζαν του δήμου που κόστισε 18.000€, προσθέτοντας ότι το ποσό αυτό θα μπορούσε να δαπανηθεί για την ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού προς όφελος των δημοτών. Επιπλέον, τόνιζαν πως η εν λόγω εκδήλωση δεν τιμά την επιλογή του Αντώνη Φώτση, ο οποίος αν και θα μπορούσε να συνεχίσει στο επαγγελματικό μπάσκετ εντούτοις προτίμησε να ολοκληρώσει την καριέρα του στον Ηλυσιακό ενισχύοντας το σωματείο της γειτονιάς του.

Δείτε βίντεο και φωτο από την εκδήλωση:


Αντώνης Φώτσης

Ο Βαγγέλης Φώτσης, πατέρας του «Μπάτμαν» με τα εγγόνια του

































http://www.dznews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom