Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Τελικός Κυπέλλου με μέτρα… Πολυτεχνείου - Οι τέσσερις “στρατοί” που ανάβουν φωτιά στην Αθήνα


Δεν θα είναι ένας και δύο. Πέντε χιλιάδες αστυνομικοί θα είναι επί ποδός. Ο Τελικός Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα έχει μέτρα... αλά Πολυτεχνείο και το σχέδιο
ξεκινάει από... Θεσσαλονίκη, μόνο που ο “στρατός” των οπαδών του δικεφάλου του βορρά δεν είναι ο μόνος πονοκέφαλος για την ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν άλλοι τέσσερις “στρατοί” που ανάβουν φωτιές.

Τα “όργανα” άρχισαν ήδη από χθες, όταν περίπου 200 οπαδοί πολλοί εκ των οποίων φορούσαν φανέλες της ΑΕΚ προσπάθησαν να επιτεθούν στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ κοντά στην Ομόνοια. Στη μέση μπήκαν τα ΜΑΤ και άρχισαν επεισόδια… Ήδη η ΕΛ.ΑΣ. έχει βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο καθώς όπως αποδείχθηκε χθες τη νύχτα η κατάσταση μυρίζει “μπαρούτι” πολύ πριν ξεκινήσει ο Τελικός Κυπέλλου.

Ο σύνδεσμος του ΠΑΟΚ υπό τον φόβο επίθεσης είναι γεμάτος κόσμο, το ίδιο και ο κοντινός σύνδεσμος του Ολυμπιακού, για τον ίδιο λόγο… Ο σύνδεσμος της ΑΕΚ στα Εξάρχεια επίσης, ενώ σε επιφυλακή είναι και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στον δικό τους σύνδεσμο στη λεωφόρο…

Τέσσερις μικροί “στρατοί” οπαδών είναι ήδη συγκεντρωμένοι και η αστυνομία τους επιτηρεί… Ο πονοκέφαλος όμως γίνεται μεγαλύτερος καθώς ενώ υπάρχουν αυτές οι εστίες “φωτιάς” υπάρχει και ένα μεγάλο κομβόι που θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη.

350 λεωφορεία με οπαδούς του ΠΑΟΚ θα φύγουν από τη συμπρωτεύουσα. Για να τους επιτηρούν έχουν επιστρατευθεί 8 διμοιρίες ΜΑΤ που θα τους ακολουθήσουν σε όλη τη διαδρομή.

Άλλες 14 διμοιρίες ΜΑΤ είναι επί ποδός στην Αθήνα. Για την επιτήρηση τόσο των συνδέσμων, όσο όμως και των οπαδών της ΑΕΚ πριν το ματς.

Συνολικά περίπου 400 άνδρες των ΜΑΤ θα επιτηρούν τον σκληρό πυρήνα των οπαδών ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ενώ άλλοι 4.600 θα είναι στο ΟΑΚΑ και σε σημεία απ’ όπου θα περάσουν ή θα συγκεντρωθούν οπαδοί.

Το σχέδιο μάλιστα προβλέπει ότι τα λεωφορεία από Θεσσαλονίκη θα σταματήσουν σε απόσταση από το γήπεδο και στη συνέχεια με τη συνοδεία ανδρών των ΜΑΤ οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα κινηθούν με τα πόδια σε σχετικά μικρές ομάδες και όχι όλοι μαζί.

Ειδικά στους χώρους πέριξ του γηπέδου οι εντολές που έχουν λάβει οι αστυνομικοί είναι ιδιαίτερα αυστηρές. Σε καμία περίπτωση δεν θέλει η ΕΛ.ΑΣ. να ξεκινήσουν επεισόδια που θα πάρουν έκταση και έτσι τα ΜΑΤ έχουν εντολές άμεσης επέμβασης και προσαγωγών.

Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου
https://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom