Σάββατο 26 Μαΐου 2018

"Φωνή της Πάρου": «Γαλάζιες Σημαίαες» Γαλάζιο παραμύθι ...


Η χώρα μας κατέχει τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 47 χώρες (με πρώτη την Ισπανία), στις βραβεύσεις ακτών και μαρινών, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία».

Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 89 σημαίες, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, δεύτερη η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου με 41 σημαίες, τρίτη η Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου με 35 σημαίες και ακολούθησαν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων με 34 σημαίες, η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου με 22 σημαίες, η Περιφέρεια Αττικής με 20 σημαίες, κλπ. Σε ό,τι αφορά τις μαρίνες, πρώτη είναι η Περιφέρεια Αττικής και ακολουθεί η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλο το Νότιο Αιγαίο υπάρχουν μόνο δύο μαρίνες με γαλάζιες σημαίες (Κως και Κάλυμνος).

Στις Κυκλάδες γαλάζιες σημαίες δόθηκαν: Στη Θήρα 9, στη Σύρο 6, στην Πάρο 5, στην Άνδρο τέσσερις, σε Μήλο, Κύθνο, Νάξο από τρεις, και σε Τήνο, και Μύκονο από μία. Στην Πάρο γαλάζιες σημαίες δόθηκαν στις παραλίες: Λιβάδια, Λογαράς, Μάρπησσα/Χρυσή ακτή, Πούντα και Τσερδάκια...

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο δισέλιδο 10 -11 της "Φωνής της Πάρου" που κυκλοφορεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom