Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Στέρηση μισθού στην αναισθησιολόγο Νεκταρία Πολάκη για τον θάνατο της μικρής Μελίνας

Πειθαρχική ποινή μετά από 2,5 χρόνια

Περίπου 2,5 χρόνια μετά τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας στο Βενιζέλειο νοσοκομείο ύστερα από χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη για να αφαιρέσει κρεατάκια από τη μύτη της και
το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ Κρήτης αποφάσισε την πειθαρχική ποινή σε βάρος της αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, η αναισθησιολόγος, η οποία είναι και ξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη, φέρεται να έδειξε ιατρική αμέλεια κατά τη διαχείριση του περιστατικού και γι’ αυτό της επιβλήθηκε στέρηση μισθού για μισό χρόνο και στέρηση εργασιακής εξέλιξης για δύο χρόνια.

Επίσης, στέρηση μισθού για μικρότερο διάστημα επιβλήθηκε στη διευθύντρια της Αναισθησιολογικής Κλινικής, Ρεγγίνα, Ρουχωτά.

Στις 23 Απριλίου η Νεκταρία Πολάκη είχε απολογηθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ Κρήτης για την υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας. Η αναισθησιολόγος επανέλαβε αυτό που είχε καταθέσει εξ αρχής, ότι δηλαδή έκανε αυτό που θεωρούσε επιστημονικά σωστό, λαμβάνοντας υπόψιν τη σοβαρότητα του περιστατικού.

Τέλος το Σώμα Επιθεωρητών που επίσης ερεύνησε την υπόθεση, διαπίστωσε βαριά ιατρική αμέλεια στη διαχείριση του περιστατικού στις 29 Δεκεμβρίου του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom