Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Με πούλμαν στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες του κυκλώματος με τα αντικαρκινικά φάρμακα


Δαιδαλώδες κύκλωμα που δρούσε σε Δημόσια Νοσοκομεία με την συμμετοχή γιατρών, νοσηλευτών και ιδιωτών φαρμακοποιών, εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία της ΕΛ.ΑΣ,
καθώς αποδείχθηκε πως στην ουσία έκλεβαν με τρόπο αριστοτεχνικό πανάκριβα φάρμακα, τα οποία μεταπωλούσαν σε συνεργαζόμενα φαρμακεία ή σε ιδιώτες σε χώρες των Βαλκανίων.

Πρόκειται κυρίως για πανάκριβα αντικαρκινικά φάρμακα, τα οποία είτε έκλεβαν από τις αποθήκες Δημόσιων Νοσοκομείων, είτε μέσω συνταγογράφησης, επίσης μέσα στο Νοσοκομείο, κατάφερναν να τα πάρουν άνθρωποι του κυκλώματος και στη συνέχεια να τα παραδώσουν σε συνεργαζόμενα φαρμακεία.

Το πολυδαίδαλο κύκλωμα, το οποίο αποτελείται από γιατρούς και νοσηλευτές Δημόσιων Νοσοκομείων αλλά και ιδιώτες φαρμακοποιούς, άρχισε να δραστηριοποιείται, ουσιαστικά στην κλοπή πανάκριβων αντικαρκινικών φαρμάκων εδώ και μια διετία θησαυρίζοντας από την πώληση αυτών των φαρμάκων στην μισή τιμή, σε ασθενείς που τα είχαν ανάγκη καθώς οι κατηγορούμενοι είχαν μηδαμινό κόστος.

Όπως αποδείχθηκε από τις εν’ εξελίξει έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας της ΕΛ.ΑΣ, το κύκλωμα πλαισιώνονταν από γιατρούς Δημοσίων Νοσοκομείων, οι οποίοι συνταγογραφούσαν στο όνομα ανύπαρκτων προσώπων ή συνεργών τους, πανάκριβα αντικαρκινικά φάρμακα, τα οποία χορηγούνταν για άμεση θεραπεία, απευθείας από την αποθήκη του Νοσοκομείου.

Στην συνέχεια και ενώ στο τέλος κάθε μήνα είχε συγκεντρωθεί μια ικανοποιητική ποσότητα αντικαρκινικών φαρμάκων και όχι μόνο, τα διακινούσαν σε συνεργαζόμενους φαρμακοποιούς, ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών, του κάθε φαρμακείου.

Μάλιστα και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο κύκλωμα συμμετείχαν και νοσηλευτές, οι οποίοι αναλάμβαναν να κάνουν την βρώμικη δουλειά όταν ήταν δύσκολη η συνταγογράφηση συγκεκριμένου φαρμάκου. Δηλαδή αναλάμβαναν ουσιαστικά να κλέψουν το φάρμακο μέσα από την αποθήκη του Δημόσιου Νοσοκομείου.

Μάλιστα και κατά μια πληροφορία, στο κύκλωμα φέρετε να συμμετείχαν ακόμα και εργαζόμενοι που είχαν αναλάβει την καθαριότητα σε Δημόσια Νοσοκομεία και είχαν στρατολογηθεί από τους κατηγορούμενους προκειμένου να κλέβουν φάρμακα από την αποθήκη.

Άλλωστε πριν από μερικούς μήνες είχε συλληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ ένα ζευγάρι από την Αλβανία το οποίο εργάζονταν σε Εταιρεία καθαρισμού που είχε αναλάβει Δημόσιο Νοσοκομείο, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή τους πλήθος κλεμμένων αντικαρκινικών φαρμάκων, τα οποία είναι δυνατόν να τα μεταπωλούσαν σε χώρες των Βαλκανίων, μέσω του συγκεκριμένου κυκλώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα γραφεία τις Οικονομικής Αστυνομίας έχουν προσαχθεί πάνω από 20 άτομα, ανάμεσα τους 15 γιατροί, που φέρετε να συμμετείχαν στο κύκλωμα. Από τους προσαχθέντες συνολικά συνελήφθησαν 15 άτομα ενώ οι αστυνομικοί από τις έρευνες που πραγματοποίησαν κατάσχεσαν μεγάλες ποσότητες φαρμάκων, μεγάλο χρηματικό ποσό και οχήματα μεταφοράς. Επίσημες ανακοινώσεις για τα πλήρη αποτελέσματα τις μεγάλης έρευνας της ΕΛ.ΑΣ αναμένονται σήμερα.

Ρεπορταζ: Θ. Πάνου
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom