Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

«Ήταν οργανωμένοι φασίστες αυτοί που μου επιτέθηκαν»,είπε ο του "δημοκρατικού τόξου" κύριος Μπουτάρης (βίντεο)


Ξεκίνησε στις 17:00 το απόγευμα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης - Η συνεδρίαση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ειδικά μετά την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε το
Σάββατο ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης - Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης προβλήθηκε βίντεο με την επίθεση στον Γιαννη Μπουτάρη - Στο Αυτόφωρο οι τρεις από τους 4 συλληφθέντες

«Το κακό το Σαββατοκύριακο γιατί έγινε; Ξεκινήσαμε και ανοίξαμε πόρτες και παράθυρα για να μπει στην πόλη φρέσκος αέρας. Με το σκεπτικό ότι δεν μπορείς να χτίσεις το μέλλον σου αν δεν ξέρεις το παρελθόν σου» είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μπουτάρης.


«Αυτοί που μου επιτέθηκαν δεν είχαν σχέση με την ημέρα μνήμης των Ποντίων. Τους ξέρω ποιοι είναι… Ήταν οργανωμένοι φασίστες! Μου επιτέθηκαν σαν άτομο και σαν Δήμαρχο… Μου είπαν: Ποιος σε κάλεσε εδώ ρε; Τον δήμαρχο δεν τον καλούνε.Έχει υποχρέωση να πάει σε εκδηλώσεις τέτοιου τύπου».

«Η Θεσσαλονίκη είναι προσφυγομάνα. Πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε ώστε να σπάσει το απόστημα. Ο φασισμός, φανερός ή κρυφός. Δε θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε στην εποχή του Κοτζαμάνη και να χαρακτηρίζεται η Θεσσαλονίκη του Κοτζαμάνη, του Τσαρουχά. Δεν θα επιτρέψουμε στο συντρηριτικό κατεστημένο της πόλης να τη θεωρεί φέουδό της. Προειδοποίηση: Η Δημοκρατία ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να μείνει. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει η πιο δημοκρατική πόλη του κόσμου. Κι όποιος δε συμφωνεί μαζί μας; Μαυρίστε μας (στις εκλογές)! Στο χέρι σας είναι!»

«Είμαι 75χρονών. Θα γίνω 100, μου το έχει πειο ο Θεός. Θα είμαι και δήμαρχος μέχρι τα 100 (γέλια). Δεν με νοιάζουν οι επιθέσεις. Τρόμαξα μόνο όταν με τσαλαπατούσανε. Όπως σηκώθηκα προχθές, έτσι έχω ξανασηκωθεί κι άλλες φορές στη ζωή μου. Και ξανά προς τη δόξα τραβά».

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, προβλήθηκε και βίντεο με την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη.


Νωρίτερα σήμερα, ο Γιάννης Μπουτάρης πήγε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης προκειμένου να παραστεί ως πολιτικώς ενάγων στη δίκη των κατηγορουμένων για την εις βάρος του επίθεση. Ο κ. Μπουτάρης έχει καταθέσει και μήνυση κατά αγνώστων.

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, τρεις απο τους τέσσερις συλληφθέντες.Κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και διακεκριμένες φθορές. Οι ίδιες κατηγορίες απαγγέλθηκαν και σε βάρος του τέταρτου συλληφθέντα, ο οποίος όμως παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων και ήδη αφέθηκε ελεύθερος.

Τελικά, η δίκη αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τετάρτη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom