Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Υπνοβάτες

Ωραία! ο κ. Ερντογάν προκήρυξε εκλογές. Αυτό μας δίνει μια «ανάσα» έως τον Ιούνιο – θα την αξιοποιήσουμε; Δεν νομίζω. Με πρώτη ευκαιρία αρπαζόμαστε απ’ τα μαλλιά (τα δικά μας και της Χίμαιρας που διασκεδάζει μαζί μας). Και επαναλαμβάνουμε τα ίδια.

Είπε δυο κουβέντες (ίσον τέσσερις φρεγάδες) ο κ. Μοσκοβισί περί υποστήριξης της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία και  ήδη κατασκευάζουμε κρεπερί στην Κάλυμνο για να υποδεχθούμε τη Λεγεώνα των Ξένων, άλοζανφαν ντε λα μουσακά!

     Η ίδια ρητορικήτι είπε ο κ. Καμμένος, πώς το εννοεί ο κ. Κουβέλης, πώς το ερμήνευσε η ΕΡΤ – ως εκεί φθάνουν οι προδιαγραφές της χώρας. Τίποτα δεν μας σοκάρει. Ομιλεί ο κ. Κοτζιάς για «ιδιοκτησία» (και όχι για κυριαρχία) της Ελλάδας στα Ίμια, και δεν τρέχει μία. Παρωνυχίς, θα μου πείτε, εξ όνυχος τον Λέοντα, θα σας απαντήσω – τι λέοντα δηλαδή; χιουμορίστα τσαλαπετεινό που λέει και καμιά κουταμάρα για να περνάει η ώρα: «έναν θόρυβο» πυροβόλησαν πάνω απ’ τη Ρω οι φαντάροι – τι θόρυβο; UFO με σπασμένη εξάτμιση ήταν! Λυπάμαιυπνοβατούμε.
     Και περισσότερον από τις τουρκικές εκλογές, φοβιστικές γίνονται οι ελληνικές τοιαύτες. Ήδη αρχίσανε τα θαύματα και τις νύχτες πλανώνται θαυμαστά οράματα! Ιδού η αύξηση των κατώτατων μισθών τσίου - τσίου, ιδού και οι προσλήψεις φιρουλί - φιρουλί, να και η έξοδος στις αγορές τραλαλά - τραλαλά, ω Παναγία μου, νύχτα γεμάτη θαύματα, λόγια γεμάτα μάγια! Υπνοβατούμε και ουδέν φαίνεται ικανό να μας συνεφέρει.
     Παράταση του Μνημονίου; Βγαίνουμε από το ένα Μνημόνιο για να μπούμε στο επόμενο; fake news των άλλων! Τα πραγματικά fake news τα κατασκευάζει μόνον η κυβέρνηση, μόνον τα δικά της ψέματα είναι αληθινά.
     Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να μας συμβεί για να πάρουμε τα πράγματα στα σοβαρά – ως φαίνεται στην εποχή μας ο Επιμηθέας έχει σκοτώσει τον Προμηθέα κι εμείς κυνηγάμε την Μαρία την Πενταγιώτισσα πέρα στους πέρα κάμπους.
     Υπνοβατούμε. Στον ίδιο εφιάλτη. Ατέρμονα. Τίποτα δεν αλλάζει. Ουδέν μας σοκάρει. Ο κ. Δημήτρης Καμμένος έχει γίνει o εθνικός μας ρήτωρ! Ακόμα και αν καταταγεί ο Τσίπρας στη Λεγεώνα των Ξένων, υπνοβάτης θα είναι κι εκεί – ούτε για θαλαμοφύλακες δεν κάνουμε…
     Υ.Γ. Έγραψε ο κ. Βουλέλης, διευθυντής της «Εφημερίδας των Συντακτών» απαντώντας σε επιστολή της Ισραηλινής Πρεσβείας περί του αντισημιτισμού:
«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό ότι η κριτική μας απέναντι στο Ισραήλ θα μπορούσε να υιοθετηθεί “ευχαρίστως” από “κάθε επίδοξο τρομοκράτη για να τεκμηριώσει το μίσος του εναντίον των Εβραίων και του Ισραήλ”. Ο ισχυρισμός αυτός είναι κλασική περίπτωση εργαλειοποίησης του Ολοκαυτώματος για να συκοφαντείται ως αντισημιτική η οποιαδήποτε θαρραλέα κριτική γίνεται στο όνομα παναθρώπινων αξιών και αρχών».
     Χρόνια γράφει και η ταπεινότης μου τα ίδια! Ακριβώς τα ίδια! Αν λοιπόν, κατά τις συκοφαντίες Ψαρρά, είμαι κι εγώ αντισημίτης, άλλο τόσο είναι και ο κ. Βουλέλης.
     Παρά ταύτα ο κ. Ψαρράς επανέρχεται με το συγκλονιστικό απόφθεγμα: «ο αντισημιτισμός είναι ο σοσιαλισμός των ηλιθίων (ή των αφελών)». Υποθέτω ότι ο ευφυής αυτός τύπος δεν αποκαλεί «αφελή» τον κ. Βουλέλη, θα ήταν «ηλίθιος» ο ίδιος.
     Αν και, ίδιον των ηλιθίων είναι να επιμένουν στο λάθος τους, είμαι βέβαιος ότι ο κ. Ψαρράς επιμένει στο δικό του, για άλλους συμπαθείς λόγους από τους άπειρους τοιαύτους που κυκλοφορούν στο σύμπαν…
email: stathispontiki@gmail.com

ο Στάθης στο Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom