Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Επιστολή της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου προς τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγρινίου-Θέρμου


Αγρίνιο 27/04/2018
Προς
Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγρινίου-Θέρμου

Αξιότιμοι κύριοι,
Αν και πιστεύουμε, ότι ως Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ αγωνιάτε και εσείς για τις καλύτερες δυνατές συνθήκες θεραπείας και εκπαίδευσης των παιδιών με αναπηρία, είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε σε δημοσιεύσεις σας που φιλοξενήθηκαν στον ηλεκτρονικό τύπο, προκειμένου να απαντηθούν τα ερωτήματα που θέτετε, αλλά και να αποκατασταθούν οι ανακρίβειες που διατυπώνετε σ΄ αυτές.

Συγκεκριμένα:
1) Η μεταφορά των παιδιών της πρώιμης παρέμβασης της ΕΛΕΠΑΠ, όπως και η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλ/νίας τονίζει σε ανακοίνωσή της, είναι απόλυτα νόμιμη. Για τις υπηρεσίες μεταφοράς και των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ, όπως και των παιδιών όλων των ειδικών σχολείων, που άψογα διοργανώνει η περιφέρεια, την ευχαριστούμε και τη συγχαίρουμε.

2) Η ΕΛΕΠΑΠ δεν έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ για την πρώιμη παρέμβαση, όπως ανακριβώς αναφέρετε και ως εκ τούτου η προσφορά των πολύτιμων υπηρεσιών της στα νήπια και προνήπια γίνεται δωρεάν.

3) Το παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ στο Αγρίνιο, από την ίδρυσή του προ 20ετίας περίπου, προσφέρει δωρεάν τις θεραπείες στα άπορα ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ παιδιά (αυτή την περίοδο ήδη εννέα (9) ανασφάλιστα παιδιά είναι ενταγμένα στα θεραπευτικά προγράμματα της ΕΛΕΠΑΠ).

4) Η μεγάλη δύναμη της ΕΛΕΠΑΠ, που σημειωτέων είναι ειδικό σωματείο αναγνωρισμένο από το κράτος ως φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό, είναι οι δεκάδες εθελοντές και οι εκατοντάδες υποστηρικτές, που την ενισχύουν καθημερινά με υπηρεσίες και χρήματα και που αυτά διατίθενται αποκλειστικά και μόνο για τις πολύτιμες υπηρεσίες που παρέχει στα 170 παιδιά περίπου που είναι στα θεραπευτικά της προγράμματα.

5) Θα είναι μεγάλη μας χαρά να μας επισκεφθείτε, έστω και ως ελεγκτές, προκειμένου να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι το εθελοντικό έργο που παράγεται στην ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου και είμαστε βέβαιοι, ότι θα γίνετε και εσείς υποστηρικτές μας, όπως η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος και άλλοι φορείς και πολίτες.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, ότι πριν λίγες εβδομάδες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος, σε ομιλία του στην εκδήλωση για τα 80 χρόνια της ΕΛΕΠΑΠ και παρουσία αρμόδιων υπουργών της κυβέρνησης και στελεχών της αντιπολίτευσης δήλωσε «Η συνεισφορά της ΕΛΕΠΑΠ στο κοινωνικό σύνολο είναι, διαχρονικώς, τεράστια. Ιδίως δε σήμερα, μέσα στη βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση που μαστίζει τον Τόπο μας και τον Λαό μας, η συνεισφορά αυτή προσλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, στο μέτρο που η ΕΛΕΠΑΠ αναπληρώνει ιδανικά τα μεγάλα κενά της κρατικής δραστηριότητας για τα παιδιά με αναπηρίες».

Είναι αυτονόητο, ότι θα είμαστε ευτυχείς, εάν αύριο όλα τα παιδιά ξαφνικά γίνονταν καλά, οπότε δεν θα χρειαζόταν πλέον η ΕΛΕΠΑΠ και τα ειδικά σχολεία. Εμείς ως εθελοντές πορευόμαστε με βάση αυτές τις αρχές και με έκπληξη διαβάσαμε στην ανακοίνωσή σας, ότι αγωνιάτε για το ενδεχόμενο, μήπως φύγουν παιδιά από τα σχολεία σας και έλθουν στην ΕΛΕΠΑΠ.

Οι υπαινιγμοί σας λοιπόν υπό τη μορφή ερωτημάτων, για δήθεν μη σύννομη επιχορήγηση της δαπάνης μεταφορών των ωφελούμενων μαθητών της ΕΛΕΠΑΠ από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος, θεωρούμε ότι δεν συνάδει με τον εκπαιδευτικό και κοινωνικό σας ρόλο. Αντίθετα, κατατείνει στην ακύρωση ενός μεγάλου κοινωνικού έργου που στηρίζεται κυρίως στον εθελοντισμό.

Τέλος δηλώνουμε, ότι η αποφυγή απαντήσεων σε άμεσες ή έμμεσες επιθέσεις στην προσπάθειά μας , δεν οφείλεται σε έλλειψη επιχειρημάτων, αλλά αντίθετα, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι στον χώρο των ΑΜΕΑ, που και εσείς ως εκπαιδευτικοί λειτουργείτε, χρειάζεται συνεργασία και αλληλοκατανόηση, έτσι ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στη θεραπεία και εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία, αλλά και την ανακούφιση των οικογενειών τους.

Η Τοπική Διοικούσα Επιτροπή ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom