Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Σοκ και ανατροπές με το διπλό έγκλημα στην Κύπρο (φωτο & βίντεο)

ΑΝΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ Ο 15ΧΡΟΝΟΣ ΘΕΤΟΣ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ - ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΧΝΟΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ - ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΝΕΚΡΟΨΙΑ

Άφωνη παρακολουθεί η κοινή γνώμη στην Κύπρο τις εξελίξεις γύρω από τη δολοφονία ενός ζευγαριού στον Στρόβολο Λευκωσίας τα ξημερώματα της Πέμπτης. 

Αμέσως μετά την ανακάλυψη από την αστυνομία των δύο αιμόφυρτων πτωμάτων στο υπνοδωμάτιο του ζευγαριού, οι ανακριτικές αρχές βασίστηκαν κυρίως, στην μαρτυρία του θετού γιου της οικογένειας ο οποίος έντρομος κατέφυγε σε γείτονες λέγοντας πως δύο κουκουλοφόροι εισήλθαν στο σπίτι και του είπαν πως δεν πρόκειται να του κάνουν κακό.

Πολύ γρήγορα ωστόσο η αστυνομία αντελήφθη πως δεν υπήρχε ίχνος παραβίασης στην οικία αλλά και πως οι δολοφονίες έγιναν με μαχαίρι, στοιχείο που καταδεικνύει ισχυρή φόρτιση και μίσος. 

Αμέσως εκλήθη ειδικός ψυχολόγος ενώπιον του οποίου άρχισε η ανάκριση του 15χρονου γιου, ο όποιος σύμφωνα με πληροφορίες, έχει υιοθετηθεί και είναι ρωσικής καταγωγής. 

Η εφημερίδα «Καθημερινή της Κύπρου», αναφέρει επιπροσθέτως πως πολύ πρόσφατα ο 15χρονος ορίστηκε γενικός κληρονόμος του ζευγαριού. Σημειώνεται πως ο πατέρας ήταν καθηγητής σε ιδιωτικό σχολείο ενώ η μητέρα εργαζόταν στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. 

Πρόκειται για τον 60χρονο καθηγητή του English School Γιώργο Χατζηγεωργίο τη σύζυγό του Ντίνα. Το σχολείο στο οποίο εργαζόταν ο 60χρονος εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας την θλίψη των συναδέλφων και την αμέριστη συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων.  



Ως εκ τούτου, τα κυπριακά ΜΜΕ στα πρωτοσέλιδά τους, επιμένουν πως η Αστυνομία εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια αλλά εκ των πραγμάτων η προσοχή επικεντρώνεται στο περιεχόμενο της ανάκρισης του 15χρονου.

Τι έδειξε η νεκροψία - νεκροτομή 

Η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου διενήργησε πολύωρη νεκροτομή στις σορούς του άτυχου ζεύγους.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής, ο  60χρονος έφερε 25-30 μαχαιριές από το λαιμό, μέχρι τα πόδια, ενώ η γυναίκα έφερε 10 μαχαιριές κυρίως στο λαιμό και το θώρακα. Αιτία θανάτου είναι το αιμορραγικό σοκ από πολλαπλά θλαστικά τραύματα, από νύσσον και τέμνον όργανο. Η νεκροτομή ξεκίνησε από τις 12:00 μ.μ. και ολοκληρώθηκε στις 17:30 το απόγευμα. 



Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πάντως αναφέρουν επίσης πως τον 15χρονο εντόπισαν πρόσφατα οι βιολογικοί του γονείς από τη Ρωσία, χωρίς ωστόσο αυτή η λεπτομέρεια να καταδεικνύει άμεση σύνδεση με το ειδεχθές έγκλημα.



Σε δηλώσεις του, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης είπε ότι «Η Αστυνομία ενημερώθηκε γύρω στη 01:45 τα ξημερώματα ότι υπήρχαν δύο τραυματίες στην οδό Ζαλόγγου στη Λευκωσία». Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε, επίσης, ότι «η Αστυνομία εξετάζει εγκληματική ενέργεια και ότι υπάρχουν τραύματα από μαχαίρι. Η σκηνή έχει ήδη αποκλειστεί. Παραλαμβάνονται τεκμήρια και βεβαίως άρχισε από την πρώτη στιγμή να διερευνάται αυτή η σοβαρή υπόθεση».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι :«Στη βάση κάποιων πληροφοριών εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και βεβαίως θα προχωρήσουν οι ανακριτές, ώστε να γίνουν όλες οι εξετάσεις και οι ενέργειες για την αξιολόγηση και των τεκμηρίων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «έχει γίνει επίσης αυτοψία από ιατροδικαστή. Στη βάση της εξέτασης της σκηνής και της παραλαβής τεκμηρίων, τουλάχιστον προκαταρκτικά, υπάρχουν κάποιες αρχικές ενδείξεις».



Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ακόμη ότι «σε τέτοιες περιπτώσεις όταν διερευνάται μια τέτοια υπόθεση προχωρούμε έτσι ώστε στη βάση μαρτυριών και της αξιολόγησης καταθέσεων που άρχισαν να λαμβάνονται να προχωρήσει η διερεύνηση αυτής της υπόθεσης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία έχει λάβει τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από καταστήματα και σπίτια της περιοχής, τα οποία και εξετάζονται.

Διαβάστε επίσης: Ανεξήγητα μυστήρια στην υπόθεση της σφαγής του ζευγαριού στην Κύπρο
http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom