Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Τα μέλη σπείρας Αλβανών στην κορυφή της λίστας υπόπτων για τον φόνο του Αλέξανδρου Σταματιάδη


Τα μέλη σπείρας Αλβανών κακοποιών, που είχαν προ τριετίας συλληφθεί για ληστείες και διαρρήξεις κατοικιών στην Αττική και αποφυλακίστηκαν πρόσφατα έχοντας εκτίσει μέρος της
ποινής τους, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας υπόπτων της ΕΛ.ΑΣ. για τον φόνο του 52χρονου επιχειρηματία τα ξημερώματα της 2ας Απριλίου στην Κηφισιά.

Ο άτυχος επιχειρηματίας υπέκυψε χθες στα τραύματά του, έπειτα από 19 ημέρες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών. Παρότι η κατάσταση της υγείας του είχε προσωρινά σημειώσει πρόοδο, την τελευταία εβδομάδα ο 52χρονος παρουσίασε εγκεφαλικό οίδημα και χθες το πρωί υπέκυψε.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας εμφανίζονται βέβαιοι ότι οι δράστες της φονικής ληστείας έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Κατόπιν έρευνας στο ηλεκτρονικό τους αρχείο μάλιστα και με κριτήριο τη μεθοδολογία δράσης των δύο κακοποιών, που δεν δίστασαν να πυροβολήσουν στην πλάτη τον 52χρονο επιχειρηματία, φέρεται να έχουν περιορίσει σημαντικά το εύρος της έρευνάς τους και να έχουν εστιάσει την προσοχή τους σε συγκεκριμένες σπείρες Αλβανών κακοποιών.

Χθες, λίγη ώρα μετά την είδηση του θανάτου του επιχειρηματία, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η σύλληψη των εγκληματιών που αφαιρούν ζωές αποτελεί για την Ελληνική Αστυνομία ύψιστη προτεραιότητα και δέσμευση για συνέχιση των προσπαθειών μέχρι οι δράστες να λογοδοτήσουν στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Από τα ξημερώματα της 2ας Απριλίου, ο 52χρονος νοσηλευόταν διασωληνωμένος και σε καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς». Εφερε βαριά τραύματα στον κορμό από πυροβόλο όπλο.

Το πρώτο εικοσιτετράωρο της νοσηλείας του υπεβλήθη σε χειρουργικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση των τραυμάτων καθώς και σε νεφρεκτομή, ενώ οι γιατροί χρειάστηκαν πολλές προσπάθειες και δεκάδες μονάδες αίματος προκειμένου να τον σταθεροποιήσουν αιμοδυναμικά.

Οι γιατροί από την πρώτη στιγμή της νοσηλείας του χαρακτήριζαν την κατάσταση της υγείας του κρίσιμη. Αν και σταδιακά άρχισε να εμφανίζει σημάδια σταθεροποίησης, οι σοβαρές επιπλοκές που εμφανίστηκαν την τελευταία εβδομάδα στάθηκαν μοιραίες για τον 52χρονο, ο οποίος κατέληξε χθες το μεσημέρι.

Για άνιση μάχη στη ΜΕΘ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου «Γεννηματά», που εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του επιχειρηματία.

Η εισβολή

Η απόπειρα ληστείας στην οικία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη έγινε λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας 2 Απριλίου. Οι δύο δράστες φορούσαν κουκούλες και μπήκαν στη μεζονέτα της οδού Κηφισού από την κεντρική είσοδο.

Αρχικά, είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν τη μεζονέτα που βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε εκείνη του άτυχου επιχειρηματία και ανήκει στον αδελφό του, ωστόσο δεν κατάφεραν να παραβιάσουν τη θωρακισμένη πόρτα και στράφηκαν στο σπίτι του 52χρονου.

Ερεύνησαν αρχικά το γραφείο στο ισόγειο χωρίς να βρουν χρήματα και ανέβηκαν στον πρώτο όροφο της μεζονέτας ερχόμενοι πρόσωπο με πρόσωπο με τον 52χρονο και τη σύζυγό του, που ξύπνησαν από τον θόρυβο.

Ο κ. Σταματιάδης αντέδρασε και δέχθηκε αρχικά ένα χτύπημα με μεταλλικό λοστό στο κεφάλι. Συνέχισε να αντιστέκεται και τότε ο δεύτερος από τους δράστες τον πυροβόλησε τρεις φορές με πιστόλι 9 χιλιοστών. Οι ληστές έφυγαν τρέχοντας χωρίς να πάρουν χρυσαφικά, ρολόγια αξίας ή χρήματα που υπήρχαν στο υπνοδωμάτιο.

http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom