Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Καζάνι που βράζει η Μυτιλήνη - Κατάληψη της Πλατείας Σαπφούς από μετανάστες (φωτο)

Την άμεση εκκένωση της πλατείας από την ΕΛ.ΑΣ. ζητά ο Δήμαρχος

Έναν πρόχειρο καταυλισμό στην Πλατεία Σαπφούς που βρίσκεται στο λιμάνι της Μυτιλήνης  έστησαν οι μετανάστες, που προχθές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από το ΚΥΤ της Μόριας στη Μυτιλήνη και στη συνέχεια κατέληξαν εκεί.

Η κατάληψη της κεντρικής πλατείας Σαπφούς στην πόλη της Μυτιλήνης,από περίπου 200 πρόσφυγες και μετανάστες, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι Αφγανοί,συνεχίζεται για τρίτη μέρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή της πόλης.

Οι διαμαρτυρόμενοι, με διαδηλώσεις και υπαίθριες μουσουλμανικές προσευχές, διεκδικούν άμεση εξέταση του αιτήματος ασύλου που έχουν υποβάλει και απεγκλωβισμό τους από το νησί.
Οι μετανάστες είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στην Πλατεία Σαπφούς, καλώντας σιγά – σιγά και άλλους μετανάστες ώστε να δυναμώσει η φωνή τους και να δικαιωθούν.
Πάγιο αίτημά τους ο απεγκλωβισμός τους από την Λέσβο και η μετακίνησή τους στον Πειραιά.
Σήμερα το πρωί ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Λέσβου Γιώργος Κατζανός, πήγε στην Πλατεία Σαπφούς και ζήτησε από τους μετανάστες να απομακρυνθούν για να εκτελέσει το προγραμματισμένο έργο καθαρισμού της Πλατείας.
Οι μετανάστες στην αρχή αρνήθηκαν να μετακινηθούν, όμως μετά από διαβουλεύσεις πέρασαν στο απέναντι πεζοδρόμιο και μόλις ολοκληρώθηκε το έργο της καθαριότητας επανήλθαν στην Πλατεία Σαπφούς στήνοντας εκ νέου τις σκηνές τους.
Το γεγονός ότι η Πλατεία Σαπφούς τελεί υπό κατάληψη από τους μετανάστες ανάγκασε τον Γιώργο Κατζανό να ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας, ώστε ο χώρος της Πλατείας Σαπφούς να είναι προσβάσιμος σε όλους τους κατοίκους της Λέσβου.
Όμως αυτό δεν άλλαξε κάτι με τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας να φαίνεται ενοχλημένος από τη στάση της αστυνομίας.

Με δηλώσεις του, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός ζητά την άμεση εκκένωση της πλατείας από την Ελληνική Αστυνομία και την τήρηση του νόμου. «Η πόλη και οι πολίτες δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται ως μέσο πίεσης προς τους διοικούντες. Τέτοιες πρακτικές από πρόσφυγες, μετανάστες και οργανώσεις που δρουν δια αυτών πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα με ό,τι ο νόμος επιτάσσει» σημείωσε ο κ. Γαληνός, ο οποίος μάλιστα ήρθε σε επαφή για το θέμα με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας λαλά και με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom