Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Στο Καστελόριζο ο Τσίπρας: Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού μαζί με τον Α/ΓΕΕΘΑ


Με τα σύννεφα της τεχητής έντασης που καλλιεργεί η Τουρκία να πυκνώνουν πάνω από το Αιγαίο, ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στο Καστελόριζο.

Τα πολλαπλά μηνύματα στο πεδίο του συμβολισμού, που θα εκπέμπψει με την άφιξη του στην ακριτική Μεγίστη, ενισχύονται και από το γεγονός ότι θα συνοδεύεται από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, την επαύριο μάλιστα του νέου "επεισόδιου" που ανακάλυψε η Άγκυρα στον Μικρό Ανθρωποφάγο.

Επιπλέον η μετάβαση του πρωθυπουργού αλλά και του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων στο ακριτικό νησί πραγματοποιείται οκτώ ημέρες μετά την δυναμική ελληνική αντίδραση στην άκρως σοβαρή, τουρκική πρόκληση που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης. Τότε ελικόπτερο της Τουρκικής Ακτοφυλακής επιχείρησε επικίνδυνη προσέγγιση στη νήσο Ρω με την ελληνική στρατιωτική φρουρά να απαντά με τροχιοδεικτικά πυρά.

Ο πρωθυπουργός που θα συνοδεύεται και από τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, στις 11.00 θα εγκαινιάσει τη μονάδα αφαλάτωσης του νησιού.
http://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom