Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Πόλεμος «νονών της νύχτας»: Η δολοφονία του Γιώργου Λίτσα και η σύνδεση με Γρίβα και Στεφανάκο


"Πόλεμο της νύχτας" βλέπουν οι αστυνομικοί πίσω από την άγρια δολοφονία του Γιώργου Λίτσα το βράδυ της Πέμπτης (19.04.2018) στους Αγίους Αναργύρους με 11 σφαίρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Λίτσας ήταν στενός συνεργάτης του Βασίλη Στεφανάκου που επίσης δολοφονήθηκε στις 17 Ιανουαρίου.

Αυτός φαίνεται και πως είναι ο λόγος που «κυκλώματα» της νύχτας τον ήθελαν νεκρό, αφού φαίνεται να υπάρχει μια μεγάλη επιχείρηση ώστε να «καθαρίσουν» την ομάδα Στεφανάκου.

Ο Γιώργος Λίτσας φαίνεται να είχε μεγάλη αντιπαλότητα με τον Βασίλη Γρίβα, που τον Μάΐο του 2017 έπεσε νεκρός μπροστά στα έκπληκτα μάτια του γιου του ενώ τον πήγαινε σχολείο στα Γλυκά Νερά.

Κάτι που μάλλον μόνο τυχαία δεν έγινε σε εκείνο το σημείο, καθώς το 2016 ο Λίτσας είχε δεχτεί επίθεση σε καφενείο στους Αγίους Αναργύρους,στην οδό Άγίου Παύλου, την ώρα που γινόταν παιδικό πάρτι και πήγε εκεί τα 4 παιδιά της συμβίας του. Οι δράστες «γάζωσαν» το μαγαζί με καλάσνικοφ χωρίς να ενδιαφέρονται για τα παιδιά. Οι δυο υποθέσεις λοιπόν είναι πιθανόν να συνδέονται…

Οι δύο άντρες είχαν ξεκινήσει μαζί από τον Πειραιά όπου  «ήλεγχαν» την περιοχή. Στη συνέχεια χώρισαν,ωστόσο ο Λίτσας πέρασε με το «στρατόπεδο» του Βασίλη Στεφανάκου, ενώ ο Γρίβας πήγε με αντίπαλο νονό της νύχτας.

Πως έγινε η δολοφονία
Ο Λίτσας πάρκαρε κάθε βράδυ το αυτοκίνητό του, ένα smart έξω από το σπίτι του, κάτι που γνώριζαν οι δράστες. Έτσι και το βράδυ της Πέμπτης, την ώρα που πάρκαρε,ένα αυτοκίνητο ήρθε αντίθετα στον δρόμο, και κάποιος που βρισκόταν στο πίσω κάθισμα έβγαλε ένα καλάσνικοφ και άρχισε να πυροβολεί.

Αφού ο Λίτσας τραυματίστηκε θανάσιμα, στην συνέχεια κάποιος «εξαφάνισε» τόσο το κινητό του όσο και το όπλο του. Ίσως για να μην «καούν» κάποιοι…

Πάντως τα «συμβόλαια θανάτου» Λίτσα και Στεφανάκου μάλλον ήταν ιδιαίτερα ακριβά, γι αυτό η αστυνομία πιστεύει πως αυτός που τους ήθελε νεκρούς, είναι άτομο με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Λίτσας

Ο Γ. Λίτσας, που είχε το παρατσούκλι «Μπούμπης», θεωρείτο ως ένας από τα ηγετικά στελέχη στο χώρο της νύχτας, όπου δραστηριοποιούνταν από τη δεκαετία του ’90, στην περιοχή του Πειραιά κυρίως. 

Το όνομα του συμπεριλαμβανόταν στη μεγάλη δικογραφία με τους 217 νονούς της νύχτας, που είχε συντάξει η Ασφάλεια Αττικής το 2011 και το 2015 καταδικάστηκε σε 13,5 χρόνια φυλακή για τη δράση του αυτή, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Επίσης ο Γ. Λίτσας είχε κατηγορηθεί για δύο μεγάλες ληστείες και συγκεκριμένα τη δεκαετία του ‘90 στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο Πειραιά, όπου είχε δολοφονηθεί ο ταμίας Δημήτρης Μαντούβαλος και στην Εθνική Τράπεζα Αλοννήσου, το 2010.

Σε βάρος του είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας και τον Φεβρουάριο του 2016, στους Αγίους Αναργύρους, όταν οι δράστες είχαν «γαζώσει» καφενείο, στο οποίοι ήταν σε εξέλιξη γιορτή, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom