Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Μια “στρατιά” 90(!) αστυνομικών φυλάει τον Τούρκο αξιωματικό που απελευθερώθηκε


Ένας Τούρκος, ένα “αποστειρωμένο” σπίτι και... 90(!) αστυνομικοί! Κάπως έτσι περιγράφεται η αποφυλάκιση του συγκυβερνήτη αξιωματικού του ελικοπτέρου με τους 8 Τούρκους που διέφυγαν μετά το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν.

Ο εφιάλτης για τις ελληνικές υπηρεσίες έχει τη μορφή πρωτοσέλιδων σε Τουρκικές εφημερίδες ή τη μορφή δηλώσεων από κάποιο Τούρκο Αξιωματούχο, όπου θα περιγράφεται μια επιχείρηση της MIT στην Αθήνα για την απαγωγή του αξιωματικού που διέφυγε μαζί με τους άλλους επτά με το ελικόπτερο και έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη μερικές ώρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Κάπως έτσι η απελευθέρωση του συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου έχει μετατραπεί σε μια τεράστια επιχείρηση για την ΕΛ.ΑΣ. και τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας μας.

Η “στρατιά”

Από τις υπηρεσίες επιλέχθηκε και στη συνέχεια “αποστειρώθηκε” μια μονοκατοικία. Εκεί θα διαμένει ο Τούρκος Αξιωματικός. Στα… πέριξ αλλά και εντός του σπιτιού σε 24ωρη βάση θα υπάρχει μια “στρατιά” ενστόλων.
Δυο περιπολικά με τέσσερις αστυνομικούς
Δυο ομάδες ΔΙΑΣ με 8 αστυνομικούς
Μια ομάδα ΟΠΚΕ με 8 αστυνομικούς
10 αστυνομικοί της Ασφάλειας στον περίβολο
10 άνδρες των ΕΚΑΜ συμπεριλαμβανομένων σκοπευτών

Τα “μάτια” και τα “αυτιά”

Στη μονοκατοικία θα εγκατασταθούν κάμερες και μικρόφωνα για 24ωρη επιτήρηση. Παράλληλα 12 μέλη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας θα ελέγχουν τους χώρους εντός και εκτός. Πράκτορες της ΕΥΠ θα αναλάβουν ρόλο συλλογής πληροφοριών για τη συγκεκριμένη υπόθεση. 
Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής του Τούρκου στο συγκεκριμένο σπίτι θα στηθεί επιχείρηση ηλεκτρονικής παρακολούθησης των επικοινωνιών με στόχο τον εντοπισμό ύποπτων συνδιαλέξεων που αφορούν στην υπόθεση με στόχο τον εντοπισμό προπαρασκευαστικών ενεργειών για κάποια επιχείρηση σε βάρος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom