Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Διπλό φονικό στη Λευκωσία: Ο ένας μετά τον άλλον ομολογούν - Ξεκαθάρισαν οι ρόλοι των 4 (φωτο)


Πλήρως εξιχνιασθείσα για την αστυνομία η υπόθεση του διπλού φονικού: Αρχικός σκοπός ήταν το χρηματοκιβώτιο, η απουσία του οποίου, εξέθρεψε το μένος

Οι καταθέσεις που έθεσε χθες υπόψη του Δικαστηρίου η Αστυνομία
προκειμένου να εξασφαλίσει διάταγμα κράτησης και του τέταρτου υπόπτου, 22 χρόνων, ο οποίος φέρεται να ήταν το πρόσωπο που συνόδευσε τον 33χρονο Λοΐζο Τζιωνή το μοιραίο βράδυ της 18ης Απριλίου στο σπίτι του ζεύγους Χατζηγεωργίου, δείχνουν να κλείνουν τα περισσότερα κενά στη διερεύνηση του ειδεχθούς εγκλήματος.

Ως το άτομο που διέπραξε τους φόνους υπέδειξε ο 22χρονος τον 33χρονο Λ. Τζιωνή, ενώ η 21χρονη συμβία του Τζιωνή Σάρα Σιάνς κατέθεσε ότι ο 22χρονος είχε περάσει στο πρόσωπό του ένα σάλι, το οποίο η ίδια του είχε δώσει. Βάσει της μαρτυρίας της 21χρονης, η ίδια και ο 23χρονος ετεροθαλής αδελφός του Τζιωνή, παρέμειναν σπίτι περιμένοντας τηλεφώνημα για να μεταβούν να παραλάβουν τα κλοπιμαία, τα οποία αναμενόταν να ήταν ένα χρηματοκιβώτιο. Ο Τζιωνής φέρεται να τους προειδοποίησε κατά την προετοιμασία της ληστείας ότι μπορεί να χρειαστεί να σκοτώσει τους ενοίκους.

Ξεκαθάρισαν οι ρόλοι

Ο 22χρονος κατονομάστηκε από την 21χρονη ως το πρόσωπο που θα εισερχόταν μαζί με τον συμβίο της, δηλαδή τον 33χρονο, εντός του σπιτιού και βάσει του σχεδιασμού, όπως η 22χρονη τον εξιστόρησε, σκοπό είχαν να ακινητοποιήσουν και να δέσουν τους ενοίκους, ώστε στη συνέχεια να κλέψουν το χρηματοκιβώτιο.

Το γεγονός ότι τελικά σκότωσαν με τόση φρικαλεότητα κλίνει προς την εκδοχή της μη ύπαρξης χρηματοκιβωτίου, ενώ γιατί τελικά οι δράστες άφησαν στη σκηνή το ρόπαλο, το ξίφος και τα παπούτσια που φορούσε το πρόσωπο που τράβηξε το μαχαίρι, αυτό φαίνεται να οφείλεται σε μια σειρά από λάθη που έγιναν μετέπειτα.

Σημειώνεται ότι ο 22χρονος συνελήφθη γύρω στις 11 το βράδυ του Σαββάτου και όταν του επέστησαν την προσοχή στον νόμο απάντησε «εννά σας τα πω ούλλα».

Σε ό,τι αφορά τον 33χρονο, ο οποίος φέρεται να ήταν ο εμπνευστής του σχεδίου, όπως και ο φυσικός δολοφόνος του ζεύγους, υπενθυμίζεται ότι αυτός εργαζόταν ως αλουμινιτζής και είχε πάει στο σπίτι το 2012 -σύμφωνα με παραδοχή του ιδίου- για να κάνει κάποιες εργασίες στα παράθυρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετέβη και άλλη φορά για τον ίδιο λόγο, οπότε η είσοδος του ιδίου και του 22χρονου στο σπίτι πιθανόν να έγινε από παράθυρο στο οποίο ο 33χρονος είχε κάνει κάποια παρέμβαση. Το παράθυρο αυτό φαίνεται να ήταν του μπάνιου, το οποίο υπάρχει ενδεχόμενο να βρήκε ανοιχτό και να μπήκε. Αυτός προφανώς ήταν και ο λόγος που γνώριζε για το χρηματοκιβώτιο.
Τρεις εκ των τεσσάρων συλληφθέντων. Ο Λ. Τζιωνής η σύντροφός του και ο ετεροθαλής αδερφός του Λευτέρης Σολωμού

Ο κύκλος των εμπλεκομένων, μετά και την τέταρτη σύλληψη, φαίνεται πλέον να έχει κλείσει, ενώ όλα δείχνουν ότι ξεκαθάρισε και ο ρόλος του καθενός. Ο 33χρονος Λοΐζος Τζιωνής ήταν το πρόσωπο που οργάνωσε το έγκλημα και αυτός που σκότωσε, ο 22χρονος Μάριος Ξενοφώντος ήταν αυτός που τον συνόδευε και, σύμφωνα με μαρτυρία, είχε δει και τα θύματα νεκρά, ενώ ο 23χρονος ετεροθαλής αδελφός του 33χρονου Λευτέρης Σολωμού και η 21χρονη Σάρα Σιάνς ήταν τα πρόσωπα που θα ανέμεναν τηλεφώνημα για να πάνε να παραλάβουν τα κλοπιμαία.

Μαρτυρία 21χρονης

Για τους ρόλους αυτούς υπάρχει μαρτυρία από την 21χρονη, η οποία ακούστηκε χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας κατά την προσαγωγή του 22χρονου. Συγκεκριμένα αυτή κατέθεσε ότι λίγο πριν κινηθούν για να διαπράξουν τη ληστεία, δηλαδή το βράδυ της 18ης Απριλίου, συναντήθηκαν στο σπίτι όπου διαμένουν με τον 33χρονο η ίδια, ο συμβίος της, ο 22χρονος και ο 23χρονος.

Χρηματοκιβώτιο ο στόχος και είχε γνώση ο 33χρονος
Δέσιμο το αρχικό πλάνο

Βάσει του σχεδιασμού που έγινε εκεί, ο 33χρονος και ο 22χρονος θα πήγαιναν στο σπίτι με σκοπό να ακινητοποιήσουν και να δέσουν τους ενοίκους, ώστε στη συνέχεια να κλέψουν το χρηματοκιβώτιο «το οποίο ο συμβίος της γνώριζε ότι υπήρχε εντός της οικίας».

Η ίδια και ο 23χρονος πήραν οδηγία από τον 33χρονο όπως παραμείνουν στο σπίτι και περιμένουν τηλεφώνημα για να μεταβούν να παραλάβουν τα κλοπιμαία, με τον συμβίο της μάλιστα να προειδοποιεί ότι ενδεχομένως να χρειαζόταν να σκοτώσει τους ενοίκους.

Περαιτέρω η 21χρονη ανέφερε ότι ο συμβίος της έδωσε στον 22χρονο ένα σάλι δικό της τύπου Bob Marley, το οποίο αυτός πέρασε στον λαιμό και κάλυψε το πρόσωπό του μέχρι τα μάτια. Επίσης ο συμβίος της, φεύγοντας από το σπίτι, πήρε μαζί του ένα ξίφος, ένα μαχαίρι και ένα ρόπαλο.

Γύρω στις 10 το βράδυ ο συμβίος της με τον 22χρονο αναχώρησαν για την οικία των θυμάτων, ενώ στη συνέχεια της ανάκρισης, σύμφωνα με τον κ. Κουμέττου ο οποίος δεν προχώρησε να δώσει λεπτομέρειες, η 21χρονη εξιστόρησε τον τρόπο με τον οποίο διαπράχθηκαν τα αδικήματα όπως της τα μετέφερε αργότερα ο συμβίος της.

Αναφερόμενος στον ίδιο τον 22χρονο, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ είπε ότι αυτός παραδέχθηκε, μεταξύ άλλων, ότι ήταν το πρόσωπο που συνόδευε τον 33χρονο στο σπίτι των θυμάτων, εξηγώντας περαιτέρω τον τρόπο με τον οποίο ο 33χρονος εισήλθε στο σπίτι.

Ο ίδιος, όπως είπε, εισήλθε στην κουζίνα της οικίας αφού του άνοιξε την πόρτα ο 33χρονος, ενώ επιπρόσθετα υπέδειξε τον τελευταίο ως το πρόσωπο που οδήγησε το παιδί της οικογένειας στο υπόγειο του σπιτιού. Ακόμη είπε ότι ανέβηκε μαζί με τον 33χρονο στο υπνοδωμάτιο των θυμάτων και τα είδε που ήταν νεκρά.

Τέλος, ο κ. Κουμέττου ανέφερε ότι κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του 22χρονου παραλήφθηκε ως τεκμήριο ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, τα οποία ήταν εκείνα που φορούσε το βράδυ του εγκλήματος. Συγκεκριμένα, ερωτώμενος σχετικά, ο ίδιος απάντησε αυτολεξεί ως εξής: «Νομίζω έν’ τα παπούτσια που εφόρουν τζιείνην την νύχτα».

Ταυτοποιήθηκε το DNA του 33χρονου στα ρούχα και στο μαχαίρι

Το DNA του Λοΐζου Τζιωνή ταυτοποιήθηκε με το γενετικό υλικό που βρέθηκε στο μαχαίρι και στα ρούχα που φαίρεται να φορούσε τη μέρα του φόνου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του «Π» από πηγές της Αστυνομίας, από τις εργαστηριακές αναλύσεις έχει ταυτοποιηθεί το DNA του 33χρονου Λοϊζου Τζιωνή, που συνελήφθη για το διπλό φονικό του Στροβόλου, με το γενετικό υλικό που βρέθηκε στο μαχαίρι και στα ρούχα που φέρεται να φορούσε το βράδυ του φόνου.

Τα ρούχα και το μαχαίρι είχαν βρεθεί στο σπίτι του πατέρα του 33χρονου υπόπτου.

Στον τόπο του εγκλήματος στην οδό Ζαλόγγου στον Στρόβολο επέστρεψαν οι δύο εκ των τεσσάρων υπόπτων για την δολοφονία του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου.

Όπως πληροφορείται ο «Π» η αστυνομία μετέφερε σήμερα στο σημείο της δολοφονίας την 22χρονη συμβία του Λοϊζου Τζιωνή Σάρα Σιάνς, για να υποδείξει στους ανακριτές την «διαδρομή» του εγκλήματος

 Στην σκηνή είχε μεταφερθεί χθες και ο 22χρονος Μάριος  Χατζηξενοφώντος για να υποδείξει στους ανακριτές τι ακριβώς έγινε το βράδυ της διπλής δολοφονίας.

 Υπενθυμίζεται ότι η 22χρονη Σάρα Σιανς κατέθεσε ότι εγκέφαλος του εγκλήματος ήταν ο σύντροφος της Λοϊζος Τζιωνής ενώ ο 22χρονος υπέδειξε τον Τζιωνή ως τον άνθρωπο που διέπραξε τους φόνους. Για το διπλό φονικό τελεί υπό κράτηση τόσο ο Τζιωνής όσο και ο ετεροθαλής αδερφός του Λευτέρης Σολωμού.

http://politis.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom