Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Χαμός στη Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και χημικά πριν την ομιλία Τσίπρα (βίντεο)


Τα επεισόδια είχαν ξεκινήσει από το απόγευμα μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών - Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να πλησιάσουν στο ξενοδοχείο που θα βρισκόταν για να μιλήσει
ο πρωθυπουργός - Οι αστυνομικοί τους εμπόδισαν και ξεκίνησαν τα επεισόδια - ΒΙΝΤΕΟ από τη στιγμή των επεισοδίων

Νέος γύρος επεισοδίων ξεκίνησε λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ, μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών στην οδό Μοναστηρίου, στη Θεσσαλονίκη.
Μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και κομμάτων της εξωκοινοβουλευtικής Αριστεράς πλησίασαν τον φραγμό, που είχε στηθεί από την αστυνομία στη συμβολή των οδό Μοναστηρίου και Αγίας Παρασκευής και ξεκίνησαν να χτυπούν με σημαίες τις κλούβες των ΜΑΤ.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν από το απόγευμα, ανάμεσα σε μέλη του ΠΑΜΕ και αστυνομικών, λίγα μέτρα πριν το ξενοδοχείο Grand Hotel, στη Θεσσαλονίκη.
Όλα ξεκίνησαν, όταν οι διαδηλωτές θέλησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στην οδό Μοναστηρίου στο ύψος της οδού Αγίας Παρασκευής και να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο. Οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν τη διέλευσή τους και τότε προκλήθηκε ένταση.
Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών και χειρομβοβίδων κρότου λάμψης, προκειμένου να απωθήσει τους διαδηλωτές.
Η ομιλία του πρωθυπουργού τελικά ξεκίνησε μετά τις 21:00 το βράδυ, στο πλαίσιο του 11ο Περιφερειακού Συνεδρίου της Κεντρικής Μακεδονίας για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση.
Δείτε τα βίντεο και τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων του νομού Θεσσαλονίκης, Κλεοπάτρας Χοροζίδου, μετά την ένταση:
Με την κατάληξη της πορείας των αριστερών οργανώσεων στο άγαλμα του Βενιζέλου ολοκληρώθηκαν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, πριν τις 22.00 το βράδυ.  Παραδόθηκαν στην κυκλοφορία όλοι οι δρόμοι, που είχαν κλείσει λόγω των κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom