Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Αθώος ο Αμβρόσιος παρά την προκλητική απολογία του με αναφορές σε… εκτελέσεις ομοφυλοφίλων!


Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το άκουσμα της αθώωσης του Μητροπολίτη Αμβρόσιου ,ο οποίος κάθισε σήμερα στο εδώλιο κατηγορούμενος για υποκίνηση μίσους μετά από μήνυση 9 πολιτών ,διότι με άρθρο του προέτρεπε το ποίμνιό του να «φτύσει» τους ομοφυλόφιλους. 

Αποκρουστική η απολογία του Μητροπολίτη:«Αν είχα όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε» είπε αναφερόμενος σε ομοφυλόφιλο.

Σε μια δίκη που στιγματίστηκε από την προκλητική «απολογία» μίσους του Μητροπολίτη Αιγιαλείας, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου αποφάσισε την αθώωση του Αμβρόσιου.

Ο Αμβρόσιος εμφανίστηκε αμετανόητος και μάλιστα «ονειρεύτηκε» δολοφονίες ομοφυλοφίλων από το εδώλιο του κατηγορουμένου. Ωστόσο, το δικαστήριο τελικά τον κήρυξε αθώο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έδρα δέχτηκε τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου οτι οι εκφράσεις «φτύστε τους, μαυρίστε τους» αναφέρονταν σε πολιτικούς και όχι σε ομοφυλόφιλους και ότι ήταν μεταφορικές…

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος κατηγορείτο για παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας, συγκεκριμένα κατηγορήθηκε για «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος».

Την αθώωση του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου είχε προτείνει νωρίτερα και η εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου Αιγίου στην οποία εκδικάστηκε η μήνυση κατά του Μητροπολίτη, ο οποίος κατηγορούνταν για την σύνταξη άρθρου μίσους εναντίον των ομοφυλόφιλων.

Προκλητικός ο Αμβρόσιος στην απολογία του

Όπως αναφέρει το avmag ο Μητροπολίτης είπε:
  • Με αφορμή τα Pride και μία χαρακτηριστική φωτογραφία του είχε μαζί του, ενός νεαρού, που ήταν ντυμένος παπάς είπε:«Αν είχα όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε.»
  • «Θεωρώ μεγάλη τιμή που είμαι σ´αυτή τη θέση.»
  • «Η ιερά Σύνοδος πρόδωσε την εκκλησία σ´αυτό το θέμα.»
  • «Έχω υποχρεώσεις και δικαιώματα. Έχω μια κουβέντα και οφείλουν να τη σεβαστούν.»
  • «Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι δημιουργήματα του Θεού. Γιατί ο Θεός δεν έφτιαξε ανώμαλους.»
  • «Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι παιδιά του Θεού. Γίνονται δεκτά μόνο αν μετανοιώσουν.»
  • «Όλους αυτούς ο Θεός τους σιχαίνεται.»
  • «Ο νόμος που έκανε η πολιτεία, για την αναγνώριση της ομοφυλοφιλίας, είναι λάθος με βάση το νόμο του Θεού.»
  • «Εγώ μιλάω γι’ αυτούς που είναι στην Εκκλησία. Οι άλλοι δε με απασχολούν. Να τα βρουν με το διάολο. Να πάνε να χαθούν.»
  • «Αν ήμουν γιατρός και μιλούσα για τη σύφιλη κι έλεγα να μην τους πλησιάζουν, θα μου έκαναν μήνυση;»
  • «Το θέμα μου είναι η ομοφυλοφιλία, που αγγίζει έμμεσα τους ομοφυλόφιλους. Αυτοί έχουν το πρόβλημα. 
  • Το «φτύστε τους» ήταν μεταφορικό, δηλαδή περιφρονείστε τους. Το χρησιμοποιούμε σαν έκφραση, σα να λέω στη συνήγορο «Φτου σου κοπέλα μου, κούκλα είσαι» .

Γιατί δικάστηκε ο Αμβρόσιος
Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος πέρασε σήμερα την πόρτα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου μετά τη μήνυση εννέα πολιτών και την κλήση που του απέστειλε η εισαγγελέας Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου για παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας.

Κατηγορήθηκε για «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος», με αφορμή άρθρο του στις 4 Δεκεμβρίου του 2015, όταν εξ’ αφορμής του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, προέτρεψε από προσωπική του ιστοσελίδα την υπόλοιπη «υγιή» κοινωνία στην άμεση και έμπρακτη αποδοκιμασία των ομοφυλόφιλων.

«Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους!», έγραφε ο Αμβρόσιος και συνέχιζε:

«Ε λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία!.

πηγή: tempo24filodimospatrastimesavmag,newsit.gr/

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Στη χωρα που οι πιστοι προσκυνουν ως θεοτητα τα καστανα και το ιερατειο ειναι παντοδυναμο και υπερανω ολων φυσικη εξελειξη ειναι και η
αθωωση του ναζι ιερωμενου Οσοι πιστοι να τον χαιρεστε

Read more: Go to TOP and Bottom