Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Εξαφάνιση Δημήτρη Γραικού: Η αστυνομία ερευνά το βάλτο στο Ανατολικό

Σόκαραν οι νέες αποκαλύψεις του «Τούνελ» στο θρίλερ του κτηνοτρόφου από τη Θεσσαλονίκη

Ο βάλτος φανέρωσε τα μυστικά του. Η έρευνα που οργάνωσε η εκπομπή στην περιοχή του Ανατολικού, είχε αποτέλεσμα.
Εθελοντές του ΟΦΚΑΘ ανέσυραν από το βυθό του έλους ένα σκούρο ανδρικό φανελάκι με τρύπες, που με την πρώτη ματιά δεν είναι εύκολο να εκτιμηθεί από τι προήλθαν. Το εύρημα αυτό παραδόθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω ανάλυση.
tshirt
Στο ίδιο σημείο εντοπίστηκε ένα άλλο στοιχείο που παραπέμπει σε αυτοκίνητο και καταγράφηκε από ειδικό ανιχνευτή μετάλλων. Παρά τις προσπάθειες των εθελοντών στάθηκε αδύνατο να ανασυρθεί και παραμένει βυθισμένο στις λάσπες του βάλτου. Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε από την εκπομπή για τα ευρήματα.
elos
Ο νομικός εκπρόσωπος των αδελφών του Γραικού, Νίκος Διαλυνάς, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την εκπομπή, ανέφερε:
«Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης επίσημα οργανώνει τις επόμενες μέρες μεγάλη επιχείρηση με σκοπό να ψαχτεί όλος ο βάλτος. Το γεγονός ότι σε κοντινή απόσταση κάμερα κατέγραψε το τελευταίο στίγμα του Γραικού, ενισχύει τις πιθανότητες το πτώμα και το αυτοκίνητο να βρίσκονται εκεί.
Φαίνεται ότι οι έρευνες ενόχλησαν κάποιους γιατί διαπιστώσαμε ότι ένα δίπορτο σκούρο Μερσεντές στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα  βρισκόταν στο σημείο. Οι επιβάτες μας παρακολουθούσαν για μισή περίπου ώρα με κιάλια. Όταν κινηθήκαμε προς το αυτοκίνητο αυτό εξαφανίστηκε. Κρατήσαμε τα στοιχεία της πινακίδας και λίγο αργότερα διαπιστώσαμε πως ήταν πλαστή», τόνισε.
dialinas
Η μαρτυρία στο «Τούνελ» σήμανε συναγερμό
Η έρευνα ξεκίνησε από μαρτυρία τηλεθεάτριας στην εκπομπή. Η γυναίκα τόσο καιρό δεν είχε μιλήσει,  γιατί πίστευε πως η περιοχή είχε ερευνηθεί.
Άμεσα ενημερώθηκαν τα αδέλφια του αγνοούμενου επιχειρηματία και ο νομικός τους εκπρόσωπος Νίκος Διαλυνάς. Με εθελοντές του ΟΦΚΑΘ έσπευσαν  αρχικά για  χαρτογράφηση της περιοχής και αργότερα προχώρησαν στην έρευνα του στάσιμου έλους.
Η κάμερα του «Τούνελ» κατέγραψε την νέα επιχείρηση στο βάλτο που είχε εξαιρετικό βαθμό δυσκολίας.
ofkath
Η Μαρία Ματζιάρη κάτοικος Ανατολικού, που η μαρτυρία της στάθηκε αφορμή για τις νέες έρευνες , βρισκόταν στο βάλτο. Αναφέρθηκε στην επίμαχη μέρα που παρατήρησε το άγνωστο αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα στον δρόμο που οδηγεί στο έλος. Της έκανε τόσο εντύπωση που πήρε τα κιάλια της για να δει καλύτερα και διαπίστωσε πως σε αυτό επέβαιναν δύο άτομα. Η ίδια δεν είδε αν κάποιος κατέβηκε και έριξε κάτι στο βάλτο, αλλά δεν αποκλείει αυτό να συνέβη στα δέκα λεπτά που το αυτοκίνητο είχε χαθεί από το οπτικό της πεδίο.
martyras
Η Αστυνομία μετά τις αποκαλύψεις της εκπομπής,  ήρθε σε επαφή με την μάρτυρα για να καταθέσει τα όσα είδε.
«Θέλησα με την μαρτυρία μου να βοηθήσω τους συγγενείς να βρουν τον άνθρωπο. Το θεώρησα χρέος μου να το κάνω»,  τόνισε η μάρτυρας.
Ο βάλτος κρύβει κι άλλα μυστικά…
Ο Νίκος Γραικός ανέφερε στο «Τούνελ» πως ο αδελφός του συνήθιζε να αλλάζει ρούχα στο σπίτι του πριν πάει στην κτηνοτροφική του μονάδα.
«Ίσως κάτι εντοπιστεί  στο φανελάκι που βρέθηκε στο βάλτο,  κάποιο στοιχείο που να μπορέσει να ταυτοποιηθεί με τα ρούχα που έχω, αν είναι του Δημήτρη…» τόνισε.
ADELDOS
« Τα παιδιά που έψαχναν με τις δαγκάνες τους, χτύπησαν λαμαρίνα. Δεν μπορούμε ακόμα να ξέρουμε τι είναι. Ελπίζω να βρούμε το αυτοκίνητο…Τι να πω.. Είμαστε σε απόγνωση…» είπε συγκινημένος.
Ο επικεφαλής της ομάδας ερευνών του ΟΦΚΑΘ Χρήστος Ράμος, είπε στο «Τούνελ» πως ο ειδικός ανιχνευτής μπόρεσε να εντοπίσει στο βυθό το μεγάλο μεταλλικό αντικείμενο αλλά δεν κατέστη δυνατόν να ανελκυθεί λόγω βάρους.
kamera
«Είναι μισοβυθισμένο στη λάσπη και προεξέχει η μία άκρη του. Θα μπορούσε να είναι λαμαρίνα από αυτοκίνητο. Μέχρι να βρούμε τρόπο να ανελκυθεί, το σημείο θα φυλάσσεται», ανέφερε.
http://anikolouli.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom