Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Ένταση στην συγκέντρωση έξω από συμβολαιογραφείο στην Σκουφά μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ (βίντεο)

Αποκλεισμός του συμβολαιογραφείου και πόλεμος ανακοινώσεων

Ένταση πριν από λίγο στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Σκουφά 77, στο Κολωνάκι, από κινήματα κατά των πλειστηριασμών.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν εναντίον των αστυνομικών ενώ κάποιοι πέταξαν και αυγά και καφέδες.

Το «Κίνημα δεν πληρώνω», η ΛΑΕ και η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρίσκονται έξω από το γραφείο της συμβολαιογράφου στο οποίο σήμερα πρόκειται να εκπλειστηριαστουν δύο ακίνητα στη Θεσσαλονίκη. Πριν από λίγο επικράτησε ένταση.





Σύμφωνα με τη Λαϊκή Ενότητα εκπληστειριάζονται:
· Ημιυπόγειο (48 τ.μ.), με τιμή πρώτης προσφοράς 48.000 ευρώ, το επιτασσόμενο ποσό στις 50.000 ευρώ και τη συνολική απαίτηση στις 233.629 ευρώ,
· Οικόπεδο 500 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς στις 30.000 ευρώ και το επιτασσόμενο ποσό στις 40.000 ευρώ. 

 Συμβολαιογράφοι:  Οι δύο σημερινοί προγραμματισμένοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί δεν αφορούν «λαϊκή κατοικία»

Οι δύο σημερινοί προγραμματισμένοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί δεν αφορούν «λαϊκή κατοικία», επισημαίνει ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου σε ανακοίνωσή του.
Αναλυτικότερα, ο Σύλλογος γνωστοποιεί ότι οι δύο πλειστηριασμοί, που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν σήμερα σε συμβολαιογραφείο στην περιοχή του Κολωνακίου, αφορούν οφειλές, που ξεπερνούν τα 1 εκατομμύριο ευρώ. Πρόκειται συγκεκριμένα για πλειστηριασμό ημιυπόγειου ακινήτου στη Θεσσαλονίκη, που ανήκει σε ετερόρρυθμη εταιρεία υπό εκκαθάριση με οφειλές 1 εκατομμυρίου ευρώ.
Η δεύτερη περίπτωση αφορά οικόπεδο ιδιώτη, με οφειλές μεγαλύτερες των 3,4 εκατομμυρίων ευρώ, που προέκυψαν από ομολογιακό κοινοπρακτικό δάνειο.
Είναι προφανές, συνεχίζει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, ότι και στις δύο περιπτώσεις οι πλειστηριασμοί δεν αφορούν την κύρια κατοικία των οφειλετών και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για «λαϊκές κατοικίες» όπως αρέσκονται να τις ορίζουν οι γνωστές πλέον για την παραπληροφόρηση συλλογικότητες.
«Προκαλεί εντύπωση και θλίψη, πώς είναι δυνατόν άνθρωποι που υπηρέτησαν το δημόσιο συμφέρον, να αδυνατούν ή τουλάχιστον μέσω της στάσης τους, αυτό να εξάγεται ως συμπέρασμα, να συμβάλουν θετικά σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο διασφαλίζοντας ουσιαστικά το δημόσιο συμφέρον» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΛΑΕ: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

Μεταξύ των εκατοντάδων πλειστηριασμών που γίνονται σήμερα, Τετάρτη 21 Μαρτίου, πραγματοποιούνται 2 πλειστηριασμοί σε συμβολαιογραφείο της οδού Σκουφά 77. Στο ίδιο συμβολαιογραφείο, υπενθυμίζουμε, βρίσκεται σε αναστολή πλειστηριασμός α’ κατοικίας για διαμέρισμα 91,9 τ.μ. (σε αναστολή και όχι ματαίωση!).
Επειδή ο εντολοδόχος των τραπεζών, ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς, κ. Γιώργος Ρούσκας παραπληροφορεί, επισυνάπτουμε τα δημόσια έγγραφα που καταμαρτυρούν ότι οι εν λόγω δύο πλειστηριασμοί αφορούν:
· Για ημιυπόγειο (48 τ.μ.), με τιμή πρώτης προσφοράς 48.000 ευρώ, το επιτασσόμενο ποσό στις 50.000 ευρώ και τη συνολική απαίτηση στις 233.629 ευρώ,
· Για οικόπεδο 500 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς στις 30.000 ευρώ και το επιτασσόμενο ποσό στις 40.000 ευρώ.
Έχουμε κ. Ρούσκα διαφορετική αντίληψη για το δημόσιο συμφέρον.
Για εμάς δημόσιο συμφέρον είναι οι ζωές και η υπεράσπιση της περιουσίας του ελληνικού λαού.
Για εσάς δημόσιο συμφέρον είναι τα συμφέροντα των τραπεζών και των δανειστών.
Δεν θα σας περάσει!
Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ)
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom