Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Ξαναπαίζουν με τις Πανελλαδικές: Αυξάνουν τους εισακτέους!!!

ΑΕΙ και ΤΕΙ στον χορό της προεκλογικής παροχολογίας 

Aύξηση του αριθμού των εισακτέων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ ετοιμάζεται να ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τα σημερινά ΝΕΑ ο υπουργός Παιδείας δέχεται εισηγήσεις για μεγάλη αύξηση των εισακτέων που μπορεί να φτάσει έως και τις 2.000 πανελλαδικά. Η αύξηση αφορά κυρίως σε σχολές της περιφέρειας και μάλιστα σχολές χαμηλής ζήτησης.

Οι εισακτέοι θα αυξηθούν κυρίως σε τμήματα της περιφέρειας ή χαμηλού ενδιαφέροντος. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου παίρνει ένα νέο τμήμα, το Πανεπιστήμιο Κρήτης ζητεί την ίδρυση Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού, στην οποία θα ενταχθεί νέο τμήμα Τουριστικών Σπουδών, το Πανεπιστήμιο Αθηνών φτιάχνει νέα τμήματα (με την κατάργηση του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας) και «τραβάει» τρία τμήματα του ΤΕΙ Χαλκίδας.

Στον αντίποδα βρίσκονται σχολές υψηλής ζήτησης όπως οι ιατρικές σχολές της χώρας,όπου οι εισακτέοι ενδεχομένως θα είναι λιγότεροι σε μικρό ποσοστό, γεγονός που θα σημάνει νέα αύξηση των βάσεων ή διατήρησή τους στα ίδια επίπεδα.

Την ίδια ώρα διογκώνεται το πρόβλημα σε σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων λόγω των μετεγγραφών φοιτητών.

Ταυτόχρονα οι διοικήσεις των περισσότερων πανεπιστημίων της χώρας ζήτησαν για άλλη μία χρονιά μείωση των εισακτέων τους.

Αναβαθμίζονται οι αστυνομικές σχολές


Ο υπουργός Παιδείας στο πλαίσιο της συνολικότερης αναβάθμισης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης προσανατολίζεται και στην αναβάθμιση των αστυνομικών σχολών και των σχολών της Πυροσβεστικής. Μάλιστα, ο κ. Γαβρόγλου είχε συνάντηση τη Δευτέρα (19/03/2018) για το λόγο αυτό με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να μελετηθούν πορίσματα που έχουν κατατεθεί «ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανακοινωθούν συγκεκριμένες ρυθμίσεις στην κατεύθυνση της αναβάθμισης των σχολών».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο καθώς και ποιες σχολές επηρεάζονται από το ντόμινο των αλλαγών στα ΝΕΑ 20/3/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom