Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά στο Μενίδι - Εξι συλλήψεις


Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Χαρνών σπείρα, η οποία είχε αναγάγει την διακίνηση των ναρκωτικών... σε επιστήμη. Μάλιστα είχε επιστρατεύσει ακόμα και παιδιά για τις δουλειές της, τα οποία τα έβαζε να φυλάνε τις κρυμμένες ποσότητες των ναρκωτικών!

Η σπείρα δρούσε κυρίως στην Δυτική Αττική, και… αναλάμβανε να προμηθεύει με διάφορων ειδών ναρκωτικά την περιοχή, έχοντας μάλιστα συγκεκριμένη μεθοδολογια και «στάδια».

Συγκεκριμένα, αφού αρχικά νόθευαν ποσότητες ναρκωτικών, στην συνέχεια τα έθαβαν σε διάφορα σημεία. Εκεί χρησιμοποιούσαν παιδιά για να τα επιτηρούν, βάζοντάς τα να παίζουν στον σημείο, θυμίζοντας κάτι από πρακτικές… Breaking Bad.

Στην συνέχεια άλλα μέλη της σπείρας εντόπιζαν ναρκομανείς, και τους οδηγούσαν στα σημεία αγοράς. Εκεί αναλάμβαναν άλλα μέλη, όπου αφού συμφωνούσαν το είδος ναρκωτικού, τους οδηγούσαν στα χωράφια όπου και το ξέθαβαν.

Οι συλληφθέντες είναι 5 ενήλικες αλλοδαποί από 18 έως 50 ετών, και ένας ανήλικος.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας
«Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας αποθήκευαν και διακινούσαν ναρκωτικά στην περιοχή των Αχαρνών.

Συνελήφθησαν στις 14-3-2018, στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας στις Αχαρνές, μετά από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή του Τ.Α.Ε. Δυτικής Αττικής, της Ο.Π.Κ.Ε και αστυνομικού σκύλου, πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας από 18 έως 50 ετών, καθώς και ένας ανήλικος, μέλη της σπείρας.

Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, αναφορικά με την δράση σπείρας διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή, συστήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Αχαρνών, ειδική ομάδα αστυνομικών για τον εντοπισμό των δραστών και την εξακρίβωση της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συστήσει συμμορία με συγκεκριμένους ρόλους, και προέβαιναν στην νόθευση αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Χαρακτηριστικό της δράσης τους, ήταν ότι απέκρυπταν τα ναρκωτικά, σε μικρές ποσότητες και σε διάσπαρτα σημεία, σε χωράφια εγγύς του καταυλισμού της Αγίας Σωτήρας στις Αχαρνές, ενώ την επιτήρηση αυτών την ανέθεταν σε ανήλικα, που τους υποδείκνυαν να παίζουν στο χώρο αυτό.

Ως προς την μεθοδολογία που ακολουθούσαν, κάποιοι εκ των δραστών εντόπιζαν χρήστες ναρκωτικών που προσέγγιζαν την περιοχή και τους καθοδηγούσαν σε σημεία αγοράς. Εκεί τους ανέμεναν άλλα μέλη της σπείρας και ανάλογα με το είδος του ναρκωτικού που επιθυμούσαν, τους οδηγούσαν σε συγκεκριμένα παραπήγματα. Εκεί έκλειναν την συμφωνία για την αγοραπωλησία και μέλη της σπείρας που ήταν επιφορτισμένα με αυτόν το ρόλο μετέβαιναν στα χωράφια και “ξέθαβαν” την συγκεκριμένη ποσότητα, παραδίδοντας την εν συνεχεία, στους ενδιαφερόμενους.

Από τις έρευνες σε οικίσκους και χώρους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • -195- γραμμάρια κάνναβης
  • -18- γραμμάρια ηρωίνης
  • -14- γραμμάρια κοκαΐνης
  • -163- γραμμάρια νοθευτικής ουσίας
  • -49- ναρκωτικά δισκία
  • Ένα (1) πιστόλι
  • Το χρηματικό ποσό των -5.677- ευρώ
  • Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom