Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Η κυρία Θάνου επιβεβαιώνει τη συλλογή υπογραφών για να αφαιρεθεί η υπόθεση Novartis από τον ανακριτή Διαφθοράς


Η προϊσταμένη του νομικού γραφείου Τσίπρα χαρακτηρίζει «μη νόμιμο» το αίτημα να αφαιρεθεί η δικογραφία από τον ανακριτή διαφθοράς - «Είναι μη νόμιμο το αίτημα για
σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών, το οποίο όπως έγινε γνωστό προσπαθούν να θέσουν ορισμένοι με τη συλλογή υπογραφών με στόχο να αφαιρεθεί η δικογραφία της Novartis από τον ανακριτή» ανέφερε η προϊστάμενη στο Νομικό Γραφείο του πρωθυπουργού

«Μη νόμιμο» χαρακτηρίζει η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και νυν προϊστάμενη στο Νομικό Γραφείο του πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου -σε νέα παρέμβασή της στην υπόθεση Novartis- «το αίτημα για σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών, το οποίο όπως έγινε γνωστό προσπαθούν να θέσουν ορισμένοι με τη συλλογή υπογραφών με στόχο να αφαιρεθεί η δικογραφία της Novartis από τον ανακριτή διαφθοράς στον οποίο έχει χρεωθεί και να πάει σε εφέτη ανακριτή».

Με τη δήλωσή της αυτή, η κυρία Θάνου αποκαλύπτει ωστόσο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια συλλογής υπογραφών προκειμένου να αφαιρεθεί η υπόθεση της Novartis από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Πού γίνεται η συλλογή υπογραφών; Όπως προκύπτει από τη δήλωση της Βασιλικής Θάνου, είναι δικαστικοί,μέλη του Εφετείου Αθηνών που συλλέγουν υπογραφές με σκοπό να αφαιρεθεί η δικογραφία της Νοβάρτις από τον ανακριτή διαφθοράς στον οποίο έχει χρεωθεί.

Με δήλωσή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κυρία Θάνου επιχειρηματολογεί ότι «οι ανακριτές διαφθοράς, όπως και οι εισαγγελείς διαφθοράς είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας για τη διερεύνηση των εγκλημάτων κατά της διαφθοράς σύμφωνα με τον νόμο 4022/2011».

Ολόκληρη η δήλωση της κυρίας Θάνου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έχει ως εξής:

«Οι ανακριτές διαφθοράς, όπως και οι εισαγγελείς διαφθοράς είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας για τη διερεύνηση των εγκλημάτων κατά της διαφθοράς σύμφωνα με τον νόμο 4022/2011. Το άρθρο 29 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την ανάθεση της ανάκρισης σε εφέτη ανακριτή δεν εφαρμόζεται στα εγκλήματα διαφθοράς.

Επομένως, είναι μη νόμιμο το αίτημα για σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών, το οποίο όπως έγινε γνωστό προσπαθούν να θέσουν ορισμένοι με τη συλλογή υπογραφών με στόχο να αφαιρεθεί η δικογραφία της Novartis από τον ανακριτή διαφθοράς στον οποίο έχει χρεωθεί και να πάει σε εφέτη ανακριτή».

Υπενθυμίζεται ότι η Βασιλική Θάνου, πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην πρωθυπουργός, την περασμένη εβδομάδα με συνέντευξή της, είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση Novartis ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα και σε επίπεδο μεθοδεύσεων και σε επίπεδο εύρους των εμπλεκομένων προσώπων, εκφράζοντας παράλληλα την πλήρη εμπιστοσύνη της στην Δικαιοσύνη.
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom