Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Το FBI βρήκε δύο ύποπτες offshore!


Ξετυλίγεται το κουβάρι για τις διαδρομές μαύρου χρήματος - Ηχητικά ντοκουμέντα ενοχοποιούν «μεσάζοντες που μοίραζαν μίζες σε αξιωματούχους» και μεγαλογιατρούς - Για... ποιους χτυπά η καμπάνα;

Στοιχεία-φωτιά αναμένεται να φτάσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες στα χέρια των ελληνικών Αρχών για το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αμερικανικό FBI θα παραδώσει στην ελληνική Δικαιοσύνη έναν ογκώδη φάκελο, ο οποίος αναμένεται να ρίξει κι άλλο φως στην υπόθεση που έχει μονοπωλήσει το τελευταίο διάστημα το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και έχει δυναμιτίσει το πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Στον φάκελο που στέλνει στην Ελλάδα το FBI περιέχονται υποκλαπείσες συνομιλίες αλλά και ηχογραφημένα ντοκουμέντα, με πρωταγωνιστές στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας, γιατρούς αλλά και αξιωματούχους, που φέρεται ότι έπαιζαν τον ρόλο του μεσάζοντα στη διαδρομή του «αμαρτωλού» χρήματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσα στα στοιχεία που θα παραδώσει το Ομοσπονδιακό Γραφείο Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών στην ελληνική Δικαιοσύνη υπάρχουν και οι επωνυμίες αλλά και τα εταιρικά σχήματα τουλάχιστον δέκα εταιριών -οι περισσότερες offshore- για τις οποίες υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι είχαν άμεση σχέση με τη διαδρομή που έκανε το «μαύρο» χρήμα. Μάλιστα δύο από αυτές τις εταιρίες αναφέρονται στα περίφημα Panama Papers και ταυτόχρονα φέρεται ότι έχουν άμεση σχέση με την Ελλάδα.

Την ώρα που οι εισαγγελείς διαφθοράς συνεχίζουν να ερευνούν πυρετωδώς την υπόθεση Novartis, το φως της δημοσιότητας έχουν ήδη δει νέα στοιχεία για το μεγάλο πάρτι στην υγεία. Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα έχει φέρει στο φως μια νέα λίστα που αριθμεί περίπου 300 γιατρούς του Δημοσίου αλλά και ιδιώτες, οι οποίοι εμφανίζονται να δωροδοκήθηκαν από τα «μαύρα ταμεία» της εταιρίας.

Από τα έγγραφα που κατασχέθηκαν στα γραφεία της εταιρίας και σε συνεργαζόμενες με αυτήν επιχειρήσεις φέρεται ότι προκύπτουν δωροδοκίες γιατρών ή άλλων προσώπων ακόμη και μετά τον Αύγουστο του 2016 και ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η έρευνα του FBI.

Από τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρμόδιες Αρχές τα συγκεκριμένα πρόσωπα εμφανίζονται να έβαλαν στην τσέπη τους από 1.000-5.000 ευρώ, από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Ιανουάριο του 2017. Μάλιστα, τα επίμαχα ονόματα περιέχονται σε έγγραφο με ξεχωριστή στήλη για τα ποσά που πρέπει να δοθούν στον καθένα.

Σε κάθε περίπτωση στο στόχαστρο των εισαγγελέων πλέον μπαίνουν όλοι οι λογαριασμοί της εταιρίας αλλά και αυτοί των γιατρών, ενώ αναμένονται οι απαντήσεις στο αίτημα δικαστικής συνδρομής που έχει κάνει η χώρα μας στην Ελβετία, προκειμένου να ανοίξει ο «τροφοδότης» λογαριασμός της UBS.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ανοίξει ένας νέος κύκλος καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων, στο πλαίσιο της έρευνας για τα μη πολιτικά πρόσωπα, με ένα εξ αυτών να φέρεται ότι έχει δώσει συμπληρωματικά στοιχεία.

δημοκρατία 26/2/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom