Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Κρίμα κι άδικο για την ΑΕΚ - Μοιραίος ο Μασούντ (φωτο & βίντεο)

Αποκλείστηκε αήττητη από το Europa League

H AEK έχασε τα... άχαστα, ειδικά με τη φάση του Μασούντ, και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League. Η "Ενωση" στο παγωμένο Κίεβο έκλεισε την Ντιναμό στο μισό γήπεδο, έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να βάλει κάποιο γκολ.



Το τελικό 0-0 σε συνδυασμό με το 1-1 της Αθήνας, έδωσε την πρόκριση στους Ουκρανούς στους "16" της διοργάνωσης. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ αποκλείστηκε χωρίς να έχει γνωρίσει την ήττα!

Μία από τις μεγαλύτερες (ποδοσφαιρικά) αδικίες σημειώθηκε απόψε στο «Ολιμπίτσκι» του Κιέβου, όπου η ΑΕΚ έμεινε εκτός Europa League μετά το 0-0 με τη Ντιναμό.
Το 1-1 της περασμένης Πέμπτης στο ΟΑΚΑ σαφώς κι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην υπόθεση πρόκριση των Ουκρανών στους «16» της διοργάνωσης, αλλά αυτό που έγινε στη διάρκεια του ματς δεν έχει προηγούμενο. Η ΑΕΚ έχασε απίστευτες ευκαιρίες για να πετύχει όχι ένα, αλλά περισσότερα γκολ, με κορυφαία όλων αυτή του Μασούντ στο 53΄ ο οποίος κατάφερε σε άδεια εστία από ένα μέτρο να αστοχήσει!
Η ΑΕΚ αποκλείστηκε αήττητη (για 25ο ματς εντός κι εκτός συνόρων), με δύο ισοπαλίες απέναντι στην Ντιναμό, συνεχίζοντας την κακή παράδοση που έχει στην Ευρώπη το μήνα Φεβρουάριο (δεν έχει νικήσει ποτέ στην ιστορία της). Με τις εμφανίσεις της στα δύο ματς απέδειξε ότι είναι καλύτερη ομάδα από την Ντιναμό, αλλά και στα δύο δεν είχε την τύχη με το μέρος της κι αυτό της στοίχισε...
Οι σημαντικές απουσίες του Βράνιες στο κέντρο της άμυνας και του Λιβάγια στην επίθεση δεν φάνηκαν καθόλου στην ΑΕΚ, καθώς και ο Λαμπρόπουλος πήρε άριστα στα καθήκοντά του, ενώ και ο Αραούχο βρήκε αρκετούς διαδρόμους για να απειλήσει, αλλά ήταν σε κακή βραδιά.
Ο αγώνας στο παγωμένο «Ολιμπίτσκι» ξεκίνησε με δύο τεράστιες ευκαιρίες για την Ένωση. Στο 4΄ και στο 7΄ ο Αραούχο βρέθηκε σε άκρως πλεονεκτικές θέσεις στη μεγάλη περιοχή, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Η ελληνική ομάδα, όμως, έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της κι έστειλε το μήνυμα στους Ουκρανούς ότι δεν είχε έρθει στο Κίεβο για να ταμπουρωθεί στην άμυνα και να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση, αλλά να παίξει επιθετικά για να νικήσει.
Στο 24΄ χάθηκε η τρίτη κλασική ευκαιρία για τους «κιτρινόμαυρους», καθώς ο Γκαρμάς στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα στο κέντρο της εστίας του εξουδετερωμένου, Μπόικο, αλλά και πάλι ο Αραούχο δεν πρόλαβε να σκοράρει από πολύ κοντά κι απομάκρυναν οι αμυντικοί της Ντιναμό.
Η μοναδική στιγμή που οι Ουκρανοί απείλησαν στο πρώτο 45λεπτο χάθηκε στο 27΄, όταν αρχικά ο Μπάρκας δεν αιφνιδιάστηκε από το σουτ του Γκονζάλες και στο κόρνερ που εκτελέστηκε ο Αραούχο απομάκρυνε με το κεφάλι πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.
Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στην επανάληψη, όπου η ΑΕΚ ήταν και πάλι η ομάδα που «άγγιξε» το γκολ στο 50΄ με το πλασέ του Μπακάκη να διώχνει σωτήρια ο Μπόικο και στην εξέλιξη της φάσης μετά το κόρνερ, ο Μασούντ έχασε την ευκαιρία του αγώνα, όταν από ένα μέτρο και προ κενής ουσιαστικά εστίας κατάφερε να αστοχήσει.
Η πρώτη κλασική ευκαιρία των γηπεδούχων στο ματς καταγράφηκε στο 53΄, με τον Μοράες να πλασάρει τον Μπάρκα, αλλά ως «από μηχανής θεός» ο Μπακάκης έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.
Όσο περνούσε η ώρα κι από τη στιγμή που η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που ήθελε το γκολ, τόσο περισσότερο ανοιγόταν για να σκοράρει και η Ντιναμό έβρισκε πιο εύκολα τους διαδρόμους προς την περιοχή του Μπάρκα. Οι παίκτες της ελληνικής ομάδας, όμως, έβρισκαν τον τρόπο να σταματούν τους Ουκρανούς, που είχαν ένα σουτ με τον Μοράες στο 78΄ το οποίο απόκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Μπάρκας.
Στα εναπομείναντα λεπτά η ΑΕΚ προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να βρει το «χρυσό» γκολ που θα της έδινε την πρόκριση.
ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Αλιακσάντρ Χατσκέβιτς): Μπόικο, Κετζιόρα, Χατσερίντι, Κάνταρ, Μοροζιούκ, Σέπελιεβ (77' Μπεσέντιν), Μπουγιάλσκι, Χάρμας, Τσιχανκόβ, Ντέρλις Γκονσάλες, Ζούνιορ Μοράες (92' Σαπαρένκο).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (80' Αϊντάρεβιτς), Μασούντ, Μπακασέτας (70' Κλωναρίδης), Χριστοδουλόπουλος (74' Γιακουμάκης), Αραούχο.
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom