Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Βρέθηκε πνιγμένος ο επιβάτης του Blue Star Naxos που έπεσε στη θάλασσα (βίντεο)

Αυτοκτόνησε πηδώντας από το κατάστρωμα του πλοίου

Νεκρός βρέθηκε ο επιβάτης (περίπου 60 ετών) του Blue Star Naxos που πήδηξε στη θάλασσα από το κατάστρωμα του πλοίου το βράδυ της Τρίτης, λίγα ναυτικά μίλια έξω από την Σύρο.

Περίπου στις 11 το βράδυ,ταχύπλοο της WWF και το πλήρωμα του ταχύπλοου σκάφους του Λιμενικού 609, εντόπισε πνιγμένο τον αγνοούμενο άνδρα στην επιφάνεια της θάλασσας, περίπου 4 ναυτικά μίλια ΒΔ της Σύρου.


Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τρίτης στο Λιμενικό Σώμα, καθώς ένας άνδρας επιβάτης του Blue Star Naxos έπεσε στη θάλασσα, 4 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σύρου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μία γυναίκα που επέβαινε στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Naxos, ενημέρωσε ότι ένας άνδρας ηλικίας περίπου 60 ετών έπεσε στη θάλασσα.

Αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης και  πριν τα μεσάνυχτα ο άτυχος άνδρας  εντοπίστηκε νεκρός μέσα στη θάλασσα  και μεταφέρθηκε στη Σύρο για να ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες,ενώ εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο επιβάτης έπεσε στη θάλασσα ερευνώνται από τις αρχές, ενώ στην έρευνα για τον εντοπισμό του έλαβαν μέρος δύο σκάφη του Λιμενικού, τρία παραπλέοντα πλοία (το ΕΓ/ΟΓ Blue Star Delos και τα δεξαμενόπλοια Trans Emerald και EKO 1), ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ιδιωτικό ταχύπλοο.Επίσης, στην περιοχή έσπευσε φουσκωτό σκάφος της WWF Hellas με στελέχη του Λιμεναρχείου Σύρου.

Όπως αναφέρει το cyclades24.gr, λίγο μετά τις 8 το βράδυ κι ενώ το πλοίο βρισκόταν ανάμεσα σε Γυάρο και Σύρο, ένας επιβάτης πήδηξε από το κατάστρωμα στη θάλασσα! Πρόκειται για άνδρα μεσήλικα που σύμφωνα με μαρτυρίες, φορούσε τραγιάσκα στο κεφάλι.

Σοκαρισμένοι οι υπόλοιποι επιβάτες του καταστρώματος δε μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους για το τι ακριβώς έγινε. Μάλιστα, μαρτυρίες αναφέρουν πως ο άνδρας περιφερόταν στο χώρο του καταστρώματος και ξαφνικά σκαρφάλωσε στα προστατευτικά κάγκελα δείχνοντας ότι θέλει να πηδήξει στη θάλασσα. Κάποιοι συνεπιβάτες του που αντιλήφθηκαν τις προθέσεις του, προσπάθησαν να τον σταματήσουν αλλά εκείνος πρόλαβε να πέσει στα παγωμένα νερά.

Το πλοίο είχε  αναχωρήσει στις 17.30 από τον Πειραιά και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο: Σύρος – Πάρος – Νάξος – Σαντορίνη & Αμοργός (Κατάπολα & Αιγιάλη) – Ηρακλειά – Σχοινούσα – Κουφονήσι – Δονούσα – Αστυπάλαια.

Με πληροφορίες και βίντεο από το cyclades24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom