Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Οι βασικοί ύποπτοι για την δολοφονία Στεφανάκου και τα άγνωστα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ


Γράφει ο Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος

Ιδιοκτήτης εταιρείας υγραερίου στην Αιτωλοακαρνανία ήταν τους τελευταίους μήνες ο δολοφονηθείς επιχειρηματίας - Οι σχέσεις του με Ζάκυνθο, Θεσσαλονίκη και αλλους
κρατούμενους στον Κορυδαλλό- Η αιματηρή επίθεση στην Ηλεία και η δολοφονία στα Γλυκά Νερά.

Μία αιματηρή επίθεση που είχε σημειωθεί στις 4 Ιανουαρίου 2017 με μαχαίρι στις φυλακές Κορυδαλλού εναντίον Ελληνα βαρυποινίτη κρατουμένου από Αλβανούς που ενεπλάκησαν μετέπειτα και στην δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, όπως και άλλες εγκληματικές ενέργειες της τελευταίας τριετίας μπαίνουν στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ για να εντοπισθεί ο οργανωτής της δολοφονίας του 57χρονου επιχειρηματία Βασίλη Στεφανάκου, το απόγευμα της Τετάρτης, έξω από το κατάστημα αυτοκινήτων του στο Χαϊδάρι.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της σε κλήση που φέρεται να έχει πραγματοποιήσει άτομο που παρακολουθούσε τις κινήσεις του 57χρονου θύματος. Και ο συγκεκριμένος «παρατηρητής» φέρεται να ειδοποίησε τους δολοφόνους που επέβαιναν σε μία λευκή μοτοσυκλέτα να τον πλησιάσουν και να τον πυροβολήσουν προτού μπει στο θωρακισμένο ΙΧ του.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών μιλούν για αλλοδαπούς δολοφόνους. Με στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο η δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου να έχει σχέση και με την δολοφονία του 47χρονου «νονού» της νύκτας Βασίλη Γρίβα τον Μάιο του 2017 έξω από σχολείο στα Γλυκά Νερά.

Εκφράζουν ωστόσο φόβους ότι η δολοφονία του 57χρονου μπορεί να ανοίξει ένα νέο μεγάλο «κύκλο αίματος» στον χώρο της νύκτας. Ακόμη συνεκτιμούν ότι ο 57χρονος είχε ποινική εκκρεμότητα ύστερα από αιματηρή επίθεση-το καλοκαίρι του 2010 - με σοβαρό τραυματισμό ενός 50χρονου ιδιώτη στο χωριό Ροβιάτα της Ηλείας.

Ο Βασίλης Στεφανάκος που είχε κατηγορηθεί για σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα και είχε αποφυλακισθεί το καλοκαίρι του 2016, ήταν τον τελευταίο χρόνο ιδιοκτήτης εταιρείας πώλησης υγραερίου με έδρα τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Επιπλέον είχε προσπαθήσει να συνεργασθεί με γνωστές εταιρείες σε θέματα καυσίμων και μεταφορών. Φέρεται να είχε επαφές με επιχειρηματίες και άτομα με ποινικές εμπλοκές στη Θεσσαλονίκη σχετικά με διακίνηση ειδών καυσίμων αλλά και επαφές με ιδιώτες στη Ζάκυνθο, τα ονόματα των οποίων έχουν αναφερθεί σε δολοφονία, το περασμένο καλοκαίρι, στο νησί.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς «μετά την αποφυλάκισή του δεν φαίνεται να είχε καμιά ποινική εμπλοκή και είχε εστιάσει το ενδιαφέρον του στα δύο του παιδιά που είχε αποκτήσει στο διάστημα που ήταν στην φυλακή». Ακόμη 2-3 φορές είχε παρακολουθήσει δίκες μελών των «Πυρήνων» με τους οποίους διατηρούσε επαφές από τον καιρό που ήταν κρατούμενος στις φυλακές και για τους οποίους διατύπωνε κολακευτικά σχόλια σε διάφορες συνεντεύξεις του.

Ωστόσο φαίνεται ότι φοβόταν επίθεση από 2-3 Ελληνες και αλλοδαπούς ποινικούς που τον είχαν στοχεύσει από το παρελθόν, κυκλοφορούσε με θωρακισμένο αυτοκίνητο και με τη συνοδεία ακόμη δύο-τριών ατόμων από τον ποινικό και μη χώρο. Ο ένας εξ αυτών ωστόσο που ήταν μόνιμος συνοδός του, είχε φυλακισθεί προσφάτως - εκ νέου - για την προαναφερόμενη εγκληματική ενέργεια στην Ηλεία το 2010.

Μία από τις κύριες εχθρότητες που είχε παλιότερα το θύμα της χθεσινής δολοφονίας στο Χαϊδάρι ήταν με 45χρονο ποινικό που έχει απασχολήσει πολλές φορές τις διωκτικές αρχές από το 2000, για εκβιάσεις, εκρήξεις και άλλα αδικήματα. Αιτία αυτής της αντιπαλότητας ήταν θέματα ελέγχου τομέων της Αθήνας για «προστασία» καταστημάτων.

Το όνομα του 45χρονου ως «στόχος» άλλων ποινικών είχε αναδειχθεί στον δικαστικό φάκελο της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου το 2009, για την οποία είχε κατηγορηθεί αρχικά και ο Βασίλης Στεφανάκος (χωρίς συνέχεια). Τότε είχε διαπιστωθεί ότι υπήρχε «συμβόλαιο θανάτου» για τον 45χρονο με αντίτιμο 50.000 ευρώ.

Ο 45χρονος είχε γίνει στόχος, πριν από ένα χρόνο, της προαναφερόμενης επίθεσης με μαχαίρι στις φυλακές Κορυδαλλού από δύο Αλβανούς που κατηγορήθηκαν για την οργάνωση της δολοφονίας –τον Οκτώβριο στο Κολωνάκι- του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Κι αυτό με αφορμή άλλο «συμβόλαιο θανάτου» που υποστηρίζουν ότι είχαν διεκπεραιώσει στα πλαίσια της «υπόθεσης Energa». Για την επίθεση εναντίον του 45χρονου ποινικού οι δύο Αλβανοί καταδικάσθηκαν προσφάτως σε ποινικές κάθειρξης 16 έως 10 ετών. Ακόμη φέρεται να είχαν γίνει κι άλλες απόπειρες εναντίον του με δηλητηριασμένο φαγητό κλπ.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο λόγω «συμμαχιών» στον χώρο της νύκτας η χθεσινή εν ψυχρώ δολοφονία του επιχειρηματία να αποτελεί μέρος της νέας φάσης του εμφυλίου της νύκτας μετά την δολοφονία του 47χρονου «μπράβου» Βασίλη Γρίβα που θεωρείται, σύμφωνα με παλαιότερους διαχωρισμούς, ότι ανήκε σε ομάδα «αντίπαλη» εκείνης που φερόταν να είχε σχηματίσει ο Βασίλης Στεφανάκος.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ συνεκτιμούν ότι ο 57χρονος είχε πλέον προκαλέσει και ρήγματα στις σχέσεις του με άλλους μεγαλοποινικούς. Χωρίς όμως αυτό να εκτιμάται ότι μπορεί να σχετίζεται και με την δολοφονική επίθεση εναντίον του.

http://www.tovima.gr/

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το σχετικό μας φάκελο για τον Βασίλη Στεφανάκο που αποφυλακίστηκε πρόσφατα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom