Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βασίλη Στεφανάκου: Η παγίδα και το κινητό - Ο μυστηριώδης άνδρας και το νόημα που έκανε στους εκτελεστές


- Ο Βασίλης Στεφανάκος βγήκε μόνος στο δρόμο ενώ τον περίμεναν δύο εκτελεστές - Το τηλεφώνημα που τον έβγαλε από το σπίτι και τον οδήγησε στο θάνατο - Για μοιραία και αψυχολόγητη ενέργεια κάνουν λόγο όσοι γνώριζαν καλά το θύμα - Οι τελευταίες στιγμές του 58χρονου λίγο πριν το τηλεφώνημα στο κινητό



Ο Βασίλης Στεφανάκος έπεσε νεκρός λίγα λεπτά μετά τις επτά το απόγευμα της Τετάρτης. Ο δολοφόνος του έριξε 29 σφαίρες με το καλάσνικοφ. Κατά πολλούς η σκηνή της δολοφονίας στον αριθμό 302 της λεωφόρου Αθηνών στο Χαϊδάρι μοιάζει πολύ βολική για τους δράστες, όλοι μιλούν για παγίδα και οι έρευνες στρέφονται στο κινητό του θύματος.

Οι τελευταίες στιγμές πριν τη δολοφονία

Μέχρι τις επτά το απόγευμα ο Βασίλης Στεφανάκος ήταν στο σπίτι του. Το σπίτι βρίσκεται κοντά στο σημείο της λεωφόρου Αθηνών όπου έγινε η δολοφονία. Ο 58χρονος ήταν μαζί με τη σύζυγο και τον μικρό γιο τους ενώ στο σπίτι βρισκόταν ο αδελφός του, αλλά και δυο φίλοι του, δυο άνδρες της απολύτου εμπιστοσύνης του οι οποίοι φρόντιζαν και για την ασφάλειά του.
Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε ελάχιστα λεπτά πριν τη δολοφονία. Ο 58χρονος ενώ βρισκόταν σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο και ασφαλές για τον ίδιο, περιβάλλον δέχθηκε ένα τηλεφώνημα στο κινητό του. Φαίνεται ότι αυτός που του μιλούσε από την άλλη πλευρά της τηλεφωνικής γραμμής τον έπεισε να βγει γρήγορα στο δρόμο και να κατευθυνθεί στο αυτοκίνητό του.
Εδώ υπάρχει ένα σημαντικό κενό. Κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει πως ο Βασίλης Στεφανάκος βγήκε μόνος ενώ ήταν παρόντες οι δύο έμπιστοι άνθρωποί του. Γιατί κανείς δεν τον ακολούθησε.
Ίσως το ζήτησε ο άνθρωπος με τον οποίο μιλούσε στο κινητό ή τα όσα είπε ο άγνωστος στον 58χρονο τον έκαναν να αποφασίσει ότι θα κινηθεί μόνος.
Σε κάθε περίπτωση ο Στεφανάκος βγήκε από το σπίτι χωρίς συνοδεία. Πιθανολογείται ότι οπλοφορούσε, ωστόσο εκ του αποτελέσματος φάνηκε, ότι είχε στραμμένη την προσοχή του αλλού. Δεν αντιλήφθηκε καμία ύποπτη κίνηση γύρω του και έτσι δεν πρόλαβε να αντιδράσει.
Βασίλης Στεφανάκος

Ύποπτο το timeing

Σε αυτό το σημείο, έμπειροι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν το γεγονός ότι ένας άνθρωπος σαν τον Βασίλη Στεφανάκο που έπαιρνε μέτρα, εποπτευόμενους ότι θα γίνει ενέργεια σε βάρος της ζωής του, δεν κατάφερε να εντοπίσει τον κίνδυνο, έστω και ενώ κινούνταν μόνος.
Από τα στοιχεία που υπάρχουν φαίνεται ότι υπάρχει ένα περίεργο timeing. Ο 58χρονος μπήκε στο αμάξι του και σχεδόν ταυτόχρονα άνοιξε η πόρτα του συνοδηγού από το χέρι του δολοφόνου του. Ο δράστης που είχε φτάσει στο σημείο μαζί με έναν συνεργό του με μηχανή έμοιαζε να… μετράει ως και τα βήματα του θύματός του.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον ακόμη ένα άτομο. Ο άνδρας φαίνενται ότι παρακολουθούσε το σημείο και όταν είδε ότι ο Στεφανάκος ήταν μόνος έδωσε το σήμα στους δύο εκτελεστές που πλησίασαν με μια λευκή μηχανή Triumph Tiger.
Ο ένας από τους δύο εκτελεστές ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είχε κρυμμένο το καλάσνικοφ σε θήκη κιθάρας κατέβηκε, κινήθηκε στα δεξιά της θωρακισμένης BMW του Στεφανάκου και πρόλαβε να ανοίξει την πόρτα του συνοδηγού πριν το θύμα προλάβει να ασφαλίσει…
Ενέργειες που δείχνουν μια οργανωμένη ενέργεια. Μια ενέδρα όπου οι εκτελεστές περίμεναν το σήμα ενός τρίτου ανθρώπου… Όλα αυτά μετά από ένα τηλεφώνημα που οδήγησε τον 58χρονο ακριβώς στο σημείο όπου τον περίμεναν οι δολοφόνοι.
Η ενέργεια φαίνεται ότι είχε σχεδιαστεί από καιρό. Αυτό φαίνεται ίσως από το γεγονός ότι η λευκή μοτοσικλέτα είχε κλαπεί από την Ηλιούπολη από τις 4 Δεκεμβρίου…
Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το σχετικό μας φάκελο για τον Βασίλη Στεφανάκο που αποφυλακίστηκε πρόσφατα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom