Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Σε κλίμα '92 η Θεσσαλονίκη εν όψει συλλαλητηρίου για την "Μακεδονία" (φωτο)

Μητροπολίτης Άνθιμος: Να πάτε στο συλλαλητήριο - Αν μπορέσω θα πάω κι εγώ
Σε ρυθμούς 1992 κινείται η συμπρωτεύουσα καθώς στις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία λευκού Πύργου με αίτημα να μη συμπεριληφθεί ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ.

Το συλλαλητήριο στηρίζει ένα ετερόκλητο σύνολο πολιτικών, εκκλησιαστικών παραγόντων, επιχειρηματιών και ακροδεξιών στοιχείων, ενώ η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε τη συμμετοχή βουλευτών της ως ελεύθερων πολιτών(!)
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
Κατά του συλλαλητηρίου έχει ταχθεί ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καλώντας σε εθνική συναίνεση και συνεννόηση και αναγκάζοντας τον μητροπολίτη Άνθιμο να δηλώσει ότι θα πειθαρχήσει στην κεντρική γραμμή της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν θα συμμετάσχει.
Πραγματοποίησε, ωστόσο, νωρίς το πρωί Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου της πόλης, καλώντας τόσο «τον ιερό κλήρο» όσο και τον «ευσεβή λαό» να συμμετάσχει σε αυτήν την «ειρηνική και πνευματική εκδήλωση υπέρ της πατρίδας μας και της ελληνικοτάτης Μακεδονίας μας».
Την ίδια ώρα, η απόφαση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη να μη δώσει το «παρών» στο συλλαλητήριο, καθώς δεν συμφωνεί με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες την ώρα που είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση Αθήνας - Σκοπίων, «αφισοκολλήθηκε» στο κέντρο της πόλης με συνθήματα εναντίον του.

Επί ποδός Αστυνομία και Τροχαία

Σε επιφυλακή είναι αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή επεισοδίων καθώς στις 13:00 αντιεξουσιαστές προγραμματίζουν αντισυγκέντρωση στην Καμάρα.
Νωρίς το πρωί λεωφορείο που έχει ναυλωθεί για το συλλαλητήριο δέχτηκε επίθεση με πέτρες από ομάδα αγνώστων επί της οδού Πανεπιστημίου, στην Αθήνα, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές στο όχημα.
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ τμηματικά σε βασικές οδικές αρτηρίες που οδηγούν στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δηλαδή στις οδούς 3ης Σεπτεμβρίου, Κουντουριώτη, 30ής Οκτωβρίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Λεωφόρο Νίκης, αλλά και σε άλλες κεντρικές οδούς (Εγνατία, Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Κ.Καραμανλή, Β. Όλγας).
Παράλληλα, θα απαγορεύεται η στάση και στάθμευση στην οδό 26ης Οκτωβρίου (στο τμήμα της από τη δυτική Είσοδο μέχρι την πλατεία Δημοκρατίας), στην 30ής Οκτωβρίου, στη Λεωφόρο Νίκης και στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου (στο τμήμα της από την 3ης Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Παρασκευοπούλου).

Μητροπολίτης Άνθιμος: Να πάτε στο συλλαλητήριο- Αν μπορέσω θα πάω κι εγώ

Εν μέσω χειροκροτημάτων, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, γνωστοποίησε στον κόσμο που βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη, ότι ενδέχεται να παραβρεθεί στο συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί στις 14.00 για την υπεράπιση του ονόματος της Μακεδονίας, στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.

Μετά την θεία λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό, παρουσία πλήθους κόσμου κι επισήμων, ο κ. Άνθιμος προέτρεψε τον κόσμο να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο και πρόσθεσε ότι εάν μπορέσει, θα είναι και ο ίδιος εκεί, παρά το γεγονός ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε πει ότι θα ακολουθήσει την επίσημη γραμμή της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στη συνέχεια, το εκκλησίασμα έψαλε μέσα στον Ιερό Νεό τον Εθνικό μας Ύμνο.

Το "παρών" στον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου δίνουν, μεταξύ άλλων, ο πρώην υφ. Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Γιώργος Λαζαρίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης και ο βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Σαρίδης, οι βουλευτές της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης και Κώστας Γκιουλέκας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στρατηγός εν αποστρατεία, Φραγκούλης Φράγκος.
http://www.thestival.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom