Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Τα ακριβά γούστα των πελατών και τo «μενού» των ναρκωτικών στο sushi-bar του Κολωνακίου


To κοσμικό Sushi-bar στο Κολωνάκι, προσέφερε ποικιλία σπέσιαλ πιάτων ικανοποιώντας τα γούστα μυημένων πελατών του. Ανάμεσα στα «πιάτα» που διακινούντο ήταν κυρίως κοκαΐνη, κάνναβη και MDMA (χάπια μεταμφεταμίνης).

Η απόσταση τελικά από το Κολωνάκι, στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, μέχρι τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ήταν μικρή.

Το τέλος της διαδρομής επίκειται στις 11 Μαΐου του 2018 που ορίσθηκε η δίκη για την υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.Στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσουν 27 άτομα, μέλη του κυκλώματος και πελάτες.

Ειδικότερα όσοι κατηγορούνται ως μέλη δυο συμμοριών που δραστηριοποιούντο, σύμφωνα με την δικογραφία,στην ανεύρεση και εισαγωγή από την Αλβανία μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση τους αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι δυο συμμορίες, τροφοδοτούσαν συστηματικά το κοσμικό εστιατόριο στο Κολωνάκι με ναρκωτικές ουσίες οι οποίες στη συνέχεια διακινούντο σε πελάτες του όπως περιγράφεται στις 122 σελίδες της δικογραφίας.

Ο διπλός κύκλος εργασιών του εστιατορίου που πέρα από τα γκουρμέ πιάτα της ασιατικής κουζίνας «φημιζόταν» σε κύκλο μυημένων πελατών και για άλλες υπηρεσίες, αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 2016. Από τις έρευνες συγκεντρώθηκε πλούσιο υλικό τόσο για διακινητές όσο και για πελάτες που προμηθεύονταν ναρκωτικά.

Η υπόθεση όταν αποκαλύφθηκε προκάλεσε ντόρο, λόγω των γνωστών ονομάτων τόσο στο χώρο της show –biz όσο και κοσμικών κύκλων οι οποίοι βρίσκονταν στην λίστα των πελατών.

Για τουλάχιστον τέσσερις μήνες διήρκεσαν οι έρευνες της Δίωξης Ναρκωτικών ώστε να συγκεντρωθεί αποδεικτικό υλικό και να δέσει χωρίς να υπάρχουν κενά και αμφισβητήσεις η σοβαρή αυτή υπόθεση.

Οι έρευνες ξεκίνησαν από πληροφορίες ότι συνιδιοκτήτης εστιατορίου σε δρόμο του Κολωνακίου σπρώχνει συστηματικά ναρκωτικά σε πελάτες του μαγαζιού.

Ο κλοιός έσφιξε τον τελευταίο καιρό με εντατικές παρακολουθήσεις. Οταν οι έρευνες είχαν μπει πια στην τελευταία ευθεία, ανάμεσα στους πελάτες ήταν και αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών οι οποίοι παρακολουθούσαν διακριτικά και έκοβαν κίνηση.

Ταυτόχρονα δούλευε εντατικά και ο σούπερ -κοριός πιάνοντας συνομιλίες με συνθηματικά για το αλισβερίσι στο εστιατόριο ανάμεσα στο διακινητή και πελάτες που έκαναν τις παραγγελίες

Διοργανωτής της ιστορίας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν ο συνιδιοκτήτης του ρεστοράν ο οποίος ακόμα καταζητείται. Πρόσωπο γνωστό στην αθηναϊκή κοσμική κοινωνία μπήκε σαν συνεταίρος στο εστιατόριο αξιοποιώντας τις γνωριμίες του στην εγχώρια showbiz και στην κοσμική Αθήνα. Πέρα από κοσμικό στέκι το εστιατόριο το sushi –bar πρόσθεσε «νέα πιάτα στο μενού» προσφέροντας και άλλες υπηρεσίες σε ενδιαφερόμενους πελάτες.

Από την έρευνα και την αποκρυπτογράφηση των κωδικών στις συνομιλίες, προέκυψε ότι το συγκεκριμένο μπαρ λειτουργούσε και σαν στρατηγείο διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Οι δουλειές μάλιστα όσο περνούσε ο καιρός πήγαιναν πάρα πολύ καλά .

Ο συνιδιοκτήτης που αρχικά συνεργαζόταν ευκαιριακά με διακινητές όσο ο κύκλος των πελατών διευρυνόταν όπως και οι απαιτήσεις τους, άρχισε να συνεργάζεται συστηματικά με τις δυο συμμορίες για να προλαβαίνει τις παραγγελίες . Οι δυο συμμορίες λειτουργούσαν παράλληλα, συνεργάζονταν στενά μεταξύ τους , συμπληρώνοντας η μια τα κενά της άλλης, για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση.

Οι πελάτες άλλωστε είχαν ακριβά γούστα αλλά και υψηλές απαιτήσεις. Δεν ήταν μόνο η ποσότητα αλλά και οι προδιαγραφές του εμπορεύματος που έπρεπε να προσφερθούν. Πλήρωναν αδρά και απαιτούσαν καλής ποιότητας κοκαϊνη και κάνναβη.

Στις μεταξύ τους συνομιλίες με τον συνιδιοκτήτη οι πελάτες μιλούσαν πάντα συνθηματικά. Σύμφωνα με την αποκρυπτογράφηση των κωδικών "τσόκο" ήταν η κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα) και οι "κρεμούλες" ήταν τα δισκία μεθαμφεταμίνης (MDMA) . Χρησιμοποιούσαν και άλλους κωδικούς για τις ναρκωτικές ουσίες όπως "φούστα-μπλούζα", "λουλούδια", "παπάδες", "20 ευρώ κάρτα" και "CD".

Στη δικογραφία αναφέρεται μεταξύ άλλων πώς γίνονταν οι παραγγελίες και η διακίνηση: "εντός του καταστήματος στο οποίο είχαν καθημερινή παρουσία, πωλούνταν ναρκωτικές ουσίες στους θαμώνες, οι οποίοι κατέβαιναν στο χώρο της τουαλέτας, για να πραγματοποιήσουν τις εν λόγω συναλλαγές, αφού προηγουμένως είχαν κάνει τηλεφωνική κράτηση στο κατάστημα, χρησιμοποιώντας σχετικές κωδικές ονομασίες, όπως «κράτηση για ένα άτομο», «τραπέζι», «μπουκάλι»».

Σε διαφορετική περίπτωση φρόντιζε ένας συνεργάτης του 53άχρονου να τοποθετεί τις ναρκωτικές ουσίες στις ζαρντινιέρες στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, απ' όπου και γινόταν η παραλαβή."

Δεν έλειπαν όμως και τα παράπονα από πελάτες για την ποιότητα αλλά και για καθυστερήσεις στην προμήθεια της ποσότητας.Σε μια συνομιλία ακούγεται ένας από τους πελάτες να διαμαρτύρεται για «σκάρτο πράγμα » λέγοντας ότι : ούτε η φούστα ούτε η μπλούζα ήταν εντάξει.

Σε μεγάλους μπελάδες είχαν βάλει τον προμηθευτή οι αγροτικές κινητοποιήσεις καθώς λόγω των μπλόκων δεν μπορούσαν να φθάσουν εγκαίρως οι ποσότητες στην Αθήνα

«…και τι θα κάνουμε εμείς ρε φίλε; Πώς θα την βγάλουμε; …τόση καθυστέρηση ρε φίλε; μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Δηλαδή άμα οι αγρότες καθίσουν στις Εθνικές για κάνα δυο μήνες, τι θα κάνουμε; αναρωτιόταν ένας από τους πελάτες αγωνιώντας για τη δόση.

Το κύκλωμα τελικά ξηλώθηκε και στο ρεστοράν μπήκε λουκέτο.Μετά από εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Αθήνας ,συνελήφθησαν εννιά μέλη των δυο συμμοριών – πέντε Αλβανοί και τέσσερις Ελληνες – ενώ σε έρευνες που είχαν γίνει σε χώρους που χρησιμοποιούσαν μέλη του κυκλώματος είχαν κατασχεθεί -20.927- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, -461- γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης και -152- γραμμάρια κοκαΐνης.
http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom