Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Γιος γνωστού γιατρού ο νεκρός από χιονοστιβάδα στα Γρεβενά: Οι συγκλονιστικές στιγμές που οι διασώστες προσπαθούν να τον επαναφέρουν στη ζωή (βίντεο)


- Ο 31 ετών άνδρας καταπλακώθηκε από πυκνό χιόνι και όλα δείχνουν ότι πέθανε από ασφυξία - Είχε πάει με παρέα για snowboard εκτός πίστας στο χιονοδρομικό το οποίο ήταν κλειστό
- Επί δύο ώρες προσπαθούσαν να επαναφέρουν στη ζωή τον άτυχο άνδρα αλλά τελικά ξεψύχησε - Βίντεο από τις προσπάθειες των γιατρών που δυστυχώς δεν έφεραν αποτέλεσμα - Τι είπε στo newsIT.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Γρεβενών

Η τραγωδία «χτύπησε» την οικογένεια γνωστού αγγειοχειρουργού της Αθήνας, παραμονές πρωτοχρονιάς. Ο γιος του, ηλικίας 31 ετών, άφησε την τελευταία πνοή του στα Γρεβενά, όπου είχε πάει -από το Λουξεμβούργο που έμενε τα τελευταία χρόνια- για να περάσει τις γιορτινές ημέρες. Δείτε στο παρακάτω βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Star, τις προσπάθειες των γιατρών να επαναφέρουν τον άτυχο άνδρα, χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρουν:
Μαζί με την παρέα του πήγε το πρωί για snowboard στο -κλειστό ακόμα- χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας. Το χιονοδρομικό θα άνοιγε αύριο αλλά η αγάπη της παρέας για το συγκεκριμένο άθλημα, την έκανε να ανέβει μόνη της στο χιονοδρομικό. Ήταν όμως η κακιά στιγμή… Μια χιονοστιβάδα βρήκε την άτυχη παρέα και τελικά στοίχισε τη ζωή του 31 ετών άνδρα.

Πέθανε από ασφυξία

Όπως δείχνουν τα στοιχεία μέχρι τώρα, αν και ο άτυχος άνδρας χτύπησε σε ένα δέντρο, δεν ήταν αυτός ο τραυματισμός που προκάλεσε τον θάνατό του. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πέθανε από ασφυξία. Φαίνεται πως έμεινε πολύ ώρα καταπλακωμένος από το χιόνι. Οι γιατροί προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή αλλά δεν τα κατάφεραν… Δύο ώρες, προσπαθούσαν σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Γρεβενών να νικήσουν τον θάνατο.
Ακούστε όσα είπε στο newsIT.gr ο διοικητής του νοσοκομείο Γρεβενών:

Γνωστός αγγειορουργός ο πατέρας του – Γιατρός και η μητέρα του

Σύμφωνα με την εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live, o νεκρός ήταν γιος γνωστού γιατρού των Αθηνών, αγγειοχειρουργού ενώ γιατρός είναι και η μητέρα του.
Όπως είπε στην Τατιάνα Στεφανίδου, ο Αχιλέας Παπαευθυμίου, ιδιοκτήτης σχολής σκι στη Βασιλίτσα: «Αυριο θα είχαμε την επίσημη έναρξη λειτουργίας του χιονοδρομικού. Εκείνοι πήραν εξοπλισμό από εμάς και ανέβηκαν με τα πόδια επάνω για να γλιστρίσουνε. Ένα κομμάτι από τη χιονοστιβάδα, έπεσε και πλάκωσε έναν εξ αυτών. Από τις πληροφορίες που μας έδωσαν οι υπάλληλοι του χιονοδρομικού, ειδοποιήθηκαν μετά από κάνα 20λεπτο από την παρέα. Πήγαν οι διασώστες του χιονοδρομικού και τον βρήκαν χωρίς σφυγμό. Πιθανότατα πήγε από ασφυξία. Πρέπει να έμεινε κάνα 20λεπτο κάτω από το χιόνι. Γύρω στα 30 ήταν όλα τα παιδιά της παρέας, έμεναν τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό και ήρθαν να περάσουν την πρωτοχρονια εδώ… Περιμέναμε πώς και πώς να ανοίξει αύριο το χιονοδρομικό. Αλλά…»

Πώς έγινε το κακό

Σύμφωνα με το το kozan και το greveniotis, το χιονοδρομικό ήταν κλειστό και η παρέα δοκίμασε να κάνει snowboard, εκτός πίστας, σε μέρος όπου το χιόνι ήταν «απάτητο». Σύμφωνα με πληροφορίες του newsIT.gr, το σημείο που έγιναν όλα, είναι ανάμεσα στους δύο κεντρικούς αναβατήρες του χιονοδρομικού.
Η χιονοστιβάδα που δημιουργήθηκε, παρέσυρε δύο μέλη της παρέας, ένα εκ των οποίων χτύπησε πάνω σε δέντρο. Ο άνδρας, έχοντας πολύ χαμηλό σφυγμό, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Γρεβενών, όπου οι γιατροί, προσπάθησαν να τον κρατήσουν στην ζωή, δυστυχώς όμως δεν τα κατάφεραν…
Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου
Πηγή: ΤΑΤΙΑΝΑ live, kozan.grgreveniotiskozanimedia, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δελτίο STAR,http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom