Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Σφοδρή επίθεση Δημήτρη Καμμένου κατά Γαβρόγλου: Επικίνδυνη η συζήτηση για την εκλογή μουφτή (ηχητικό)

Βολές και κατά του Πάνου Σκουρλέτη για τις περιφερειακές ενότητες, ενώ καταγγέλλει «μεθοδεύσεις»

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου με αφορμή τις δηλώσεις του για την εκλογή μουφτή στη Θράκη εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της βουλής και βουλευτής
των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος μιλώντας στον Realfm fm.


«Ποιος πρέπει να το δεί; Ποιος είμαστε εμείς; Ποιος είναι το κράτος; Ο κύριος Γαβρόγλου; Εγώ, ο Καμμένος, ο μουφτής. Αυτό είναι υπερκομματικό, διακομματικό, απόφαση 300 ή τουλάχιστον των 8 κομμάτων που βρίσκονται στη βουλή και του Προέδρου της Δημοκρατίας».

«Δεν μπορεί να γίνεται κουβέντα για τόσο δύσκολα ζητήματα, ευαίσθητα εθνικά, βγήκαμε στα κάγκελα, το αλλάξαμε, το σώσαμε ήρθε ο Ερντογάν κάνει προλόγους και ανοίγουμε κουβέντα για μουφτή. Δεν το κατανοώ και νομίζω ότι πρέπει να σταματήσει εδώ αυτή η συζήτηση γιατί διαβλέπω συνέχεια. Δεν θα ήθελα να έρθει κάτι τέτοιο στη βουλή. Θα ήθελα να μην έρθει καθόλου» τόνισε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας «αυτό για μένα είναι ανοίγω ένα παραθυράκι, το οποίο θα φυσήξει πουνέντες και Βαρδάρης για διαχωρισμό κράτους εκκλησίας από το παράθυρο».

«Δηλαδή εάν αλλάξω τον τρόπο εκλογής του μουφτή τότε ξεκινώ τον διαχωρισμό κράτους εκκλησίας αλλιώς» πρόσθεσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ. «Δεν με ενδιαφέρει και δεν ασχολούμαι με αυτό το ζήτημα ως βουλευτής, ως αντιπρόεδρος, ως Έλληνας πολίτης», σημείωσε.

«Και αυτά που ετοιμάζονται από τον κ. Σκουρλέτη δεν μου αρέσουν. Δεν έχετε καταλάβει τι θα γίνει στις περιφερειακές ενότητες με τους αντιπεριφερειάρχες που πλέον δεν θα ορίζονται από τον περιφερειάρχη αλλά από εκλεκτορικό σώμα των νομών; Αυτό τι σας λέει ξαφνικά; Το τοπικό δημοψήφισμα που θα πρέπει να γίνεται κατόπιν λαϊκής πρωτοβουλίας τι σας λέει; Να προσέξουμε να μην έρθουν όλα αυτά στη Βουλή. Όλα όσα κατατίθενται στο τραπέζι από τον κ. Σκουρλέτη είναι επικίνδυνα και χρήζουν μεγάλης ανάλυσης»,

«Ξαφνικά ξεκινάει μια συζήτηση μετά την αναχώρηση του κ. Ερντογάν στην ατζέντα του Ερντογάν. Τα πράγματα είναι επικίνδυνα. Πρέπει να σταματήσει εδώ η συζήτηση» επανέλαβε.

«Το σκάνδαλο είναι το κατά πόσο θα χάσουμε τη Θράκη. Εάν εγώ δώσω δικαίωμα μεταξύ νομών να έχουν ανθρώπους ορισμένους με «μούφα» δημοψηφίσματα, με «μούφα» διαδικασίες μουσουλμάνους στο θρήσκευμα, αλλά των μεγάλων συνόρων και της καρδιάς του Ερντογάν, θα το χάσουμε το παιχνίδι. Δεν θα επιτρέψω να γίνει κάτι τέτοιο», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

«Καταγγέλλω μεθόδευση την οποία δεν κατανοώ, μπορεί να κάνω λάθος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom