Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

ΚΡΗΤΗ: «Ξέρω ποιοι με πυροβόλησαν»,λέει ο ψυχίατρος που δέχτηκε επίθεση στο κέντρο του Ηρακλείου! (φωτο)

Οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ενώ τα κίνητρα αναζητούνται στο προσωπικό και φιλικό του περιβάλλον

"Ξέρω ποιοι είναι ... Έχω ενημερώσει τον εισαγγελέα !" Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του γνωστού ψυχιάτρου Δημήτρη Στριμπάκου που δέχτηκε δολοφονική επίθεση ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του.

Όλα έγιναν χτες το βράδυ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι στον ψυχίατρο και όταν ο ίδιος έφυγε από το ιατρείο του στη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του πυροβόλησαν δυο φορές το όχημα από πίσω. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ένας εκ των δραστών έσπασε με λοστό το παράθυρο από την πλευρά του συνοδηγού !

Ο ίδιος σε κατάσταση πανικού αναζήτησε καταφύγιο στο φαρμακείο του Παρασύρη στην λεωφόρο Καλοκαιρινού. "Βοήθεια με πυροβόλησαν" ανέφερε στους υπάλληλους του φαρμακείου που του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες καθώς έφερε που έφερε τραύματα από θραύσματα στο κεφάλι. "Ξέρω ποιοι είναι, έχω ενημερώσει τον εισαγγελέα" φέρεται να ανέφερε ο ίδιος σημειώνοντας ότι πρόκειται για 3 με 4 άτομα που βρίσκονται στο περιβάλλον του.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 ο φαρμακοποιός Γιώργος Παρασύρης που έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον ψυχίατρο ανέφερε μεταξύ άλλων : "Κάποια άτομα τον περίμεναν έξω από το ιατρείο, είχαν κρυφτεί στο πάρκινγκ και άρχισαν να τον πυροβολούν. Έσκυψε ο ψυχίατρος για να γλιτώσει από τους πυροβολισμούς και χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του έβαλε μπροστά και ήρθε στο φαρμακείο. Ήταν το πρώτο σημείο που σκέφτηκε να έρθει για να ζητήσει βοήθεια γιατί είχε αίματα αλλά και για να σωθεί. Μου είπε: "Γιώργο, με πυροβόλησαν, θέλω τη βοήθειά σου". Εμείς καθαρίσαμε το πρόσωπό του γιατί είχε ένα γυαλί μάλλον κι από εκεί προερχόταν η αιμορραγία. Ήταν πολύ σοκαρισμένος στην αρχή αλλά μετά συνήλθε. Τότε τον ρώτησα πόσοι ήταν και ποιοι ήταν και μου είπε ότι ήταν τρία με τέσσερα άτομα και ότι τους γνωρίζει"

Στη συνέχεια ο ίδιος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ευτυχώς η υγεία του δεν διατρέχει κίνδυνο καθώς είχε τραυματιστεί ελαφρά. Στη συνέχεια ο ίδιο μετέβη στο αστυνομικό μέγαρο προκειμένου να καταθέσει.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο περιεχόμενο της κατάθεσης του αφού ο ίδιος όπως ανέφερε πως γνωρίζει την ταυτότητα των δραστών καθώς στο παρελθόν σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε δεχτεί απειλές.

Οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ενώ τα κίνητρα της επίθεσης αναζητούνται στο προσωπικό και φιλικό του περιβάλλον. Την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση έχουν ήδη εστιάσει στο υλικό από τις κάμερες της περιοχής προκειμένου να εντοπιστούν χρήσιμα στοιχεία που θα οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών.
http://www.cretalive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom