Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

"Αντιεξουσιαστής" και ληστής τραπεζών ο "μανιακός" που έκαιγε τα μελίσσια στη Φθιώτιδα

Ποιος είναι ο 49χρονος - Ποια η σχέση του με τη Φθιώτιδα

Είχε το ορμητήριό του σε χωριό της Φθιώτιδας - Βρέθηκαν ακόμη και κλεμμένα αγωνιστικά ποδήλατα - Δηλώνει αντιεξουσιαστής, εμπλέκεται σε ληστείες τραπεζών και έχει συλληφθεί στο παρελθόν για εμπρησμούς.

Συνελήφθη μετά από ένταλμα για την εμπλοκή του σε εννέα ληστείες τραπεζών στην Αττική, 49χρονος ο οποίος δηλώνει αντιεξουσιαστής και όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα της Ασφάλειας Λαμίας, εμπλέκεται σε περιπτώσεις καταστροφών μελισσιών στην Παύλιανη Φθιώτιδας και σε άλλες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και του Πηλίου.
Πρόκειται για μία ακόμη μεγάλη επιτυχία της Ασφάλειας Λαμίας, της Δ/νσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, που σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία που περιλαμβάνει 21 περιπτώσεις κλοπής μελιού και καταστροφής 1135 μελισσοσμηνών με πληθυσμό άνω των 55 εκατομμυρίων μελισσών. Το σύνολο της ζημιάς που προκάλεσε φτάνει τα 600.000 ευρώ!
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του, αξιολογώντας πληροφορίες από μελισσοκόμους και μετά από άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, που τους οδήγησε στο κρησφύγετο του 49χρονου στο χωριό Μπράλος της Φθιώτιδας.
Σύμφωνα με τη δικογραφία ο δράστης έφτανε με ενοικιασμένα αμάξια, στον Μπράλο και από κει εξορμούσε σε ορεινές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, όπως στην Γκιώνα, στα Βαρδούσια, στην Οίτη αλλά και στο Πήλιο, όπου έβρισκε κυψέλες από τις οποίες έκλεβε το μέλι και στη συνέχεια έκαιγε τα σμήνη ή τα κατέστρεφε πετώντας τα σε γκρεμούς. Η εξακολουθητική παράνομη δράση του υπολογίζεται από το Μάιο του 2015 έως και τον Αύγουστο του 2017.
Βρέθηκαν πολλά κλοπιμαία
Ο τρόπος μάλιστα με τον οποίο κατέστρεφε τα μελίσσια, του είχε προσδώσει τον χαρακτηρισμό του μανιακού.
Στο κρυφό σπίτι που διατηρούσε στον Μπράλο μετά από νομότυπη έρευνα των αστυνομικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλές συσκευασίες μελιού και ένας μελισσοεξαγωγέας.
Επίσης εντοπίστηκαν πανάκριβα αγωνιστικά ποδήλατα, καθώς και μπουφάν και λοιπός ορειβατικός εξοπλισμός.
Υπενθυμίζουμε ότι ο 49χρονος συνελήφθη για την υπόθεση ληστειών στις οποίες εμπλέκεται από το 2002 μέχρι και το 2009 με τη λεία τους να φτάνει στα 290.000 ευρώ! Επιπλέον στο ποινικό του μητρώο έχει και διάφορους εμπρησμούς στο νομό Μαγνησίας από όπου έλκει την καταγωγή του.
http://www.lamiareport.gr/

Ποιος είναι ο 49χρονος που έκαιγε μελίσσια και έκανε ληστείες - Ποια η σχέση του με τη Φθιώτιδα

Πλούσιο βιογραφικό έχει ο μανιακός που κατέστρεφε μελίσσια σε Φθιώτιδα - Φωκίδα, έκαιγε αυτοκίνητα και έκανε "απαλλοτριώσεις" σε τράπεζες και όχι μόνο.

Ο 49χρονος αντιεξουσιαστής είχε κρησφύγετο στο χωριό Μπράλος, το οποίο χρησιμοποιούσε ως ορμητήριο, όπου η Ασφάλεια Λαμίας, ανακάλυψε πολλά και ενδιαφέροντα ευρήματα.

Πολύ ενδιαφέρον έχει και το προφίλ του 49χρονου, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου από το "Βήμα" έχει απασχολήσει κατ επανάληψη τις Αρχές στο παρελθόν, ενώ έχει σχέσεις και με Φθιώτιδα.

Διαβάστε αναλυτικότερα:

Ορειβάτης που ασχολείται και με εκτροφή και εκπαίδευση αλόγων σε περιοχή της Μαγνησίας είναι πλέον ο 49χρονος αντιεξουσιαστής με ποινική δράση που συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής για εννιά ληστείες τραπεζών που διέπραξε τη περίοδο 2002-2009, χωρίς κανέναν συνεργό, με συνολική λεία 290.000 ευρώ. Ορισμένες φορές είχε προχωρήσει έως και σε τρεις ληστείες την ίδια μέρα.

O 49χρονος που έχει γεννηθεί στη Γερμανία, εμφανιζόταν την 15ετία 1994-2009 να έχει επαφές με δραστήριους αναρχικούς και ποινικούς -ένας εξ αυτών από την περιοχή της Φθιώτιδας- που είχαν σχέση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο της Αθήνας αλλά και με μέλη ορισμένων ενόπλων περιφερειακών οργανώσεων που έδρασαν παράλληλα ή μετά την 17Ν .

Ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται αρχικές αναφορές ότι ο συλληφθείς για τις ληστείες είχε επαφές τα τελευταία χρόνια με τον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα που έχει εξαφανισθεί -μετά την δεύτερη απόδραση από τον Κορυδαλλό-το 2009.

Ο 49χρονος είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια από την περιοχή των Εξαρχείων. Η εξιχνίαση των συγκεκριμένων ληστειών με καθυστέρηση οκτώ ετών, υπήρξε μετά από σχετικά πρόσφατη αναβάθμιση του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου αποτυπωμάτων των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων.

Κάτι το οποίο επέτρεψε τον έλεγχο δεκάδων χιλιάδων παλαιότερων μη ταυτοποιημένων αποτυπωμάτων και την σταδιακή διαλεύκανση παλαιότερων εγκληματικών ενεργειών. Ακόμη η σχετική ταυτοποίηση υπήρξε από την νεώτερη ανάλυση δειγμάτων DNA αλλά και από έρευνες του 2ου Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, ενώ υπήρξε και ενδιαφέρον της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ «ο 49χρονος είχε συλληφθεί και καταδικαστεί για διακεκριμένες φθορές σε κτίριο του Υπουργείου Πολιτισμού (1994), παράνομη οπλοφορία, κλοπές και ένοπλες ληστείες σε καταστήματα (1999, 2001, 2010), ενώ έχει παραμείνει έγκλειστος σε καταστήματα κράτησης της χώρας για συνολικά πέντε έτη περίπου».
http://www.lamiareport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom