Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Μετά τον… “ψυχρό πόλεμο της Αθήνας” φόβοι για… “θερμό επεισόδιο στη Θράκη”


- Τι θα κάνει ο Ερντογάν που μίλησε για “αδέλφια” και “Τούρκους” στην περιοχή - Συναγερμός στις ελληνικές αρχές για ... επιτροπές υποδοχής “εγκάθετων του τουρκικού προξενείου” - Δρακόντεια μέτρα ασφάλειας για την αποφυγή συναντήσεων με “ακραία χριστιανικά στοιχεία”

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι ελληνικές αρχές από την Αλεξανδρούπολη ως την Κομοτηνή για την επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη. Αυτό καθώς ο “σουλτάνος” απέδειξε χθες από την Αθήνα ότι είναι αποφασισμένος να πει όλα όσα θέλει χωρίς περιστροφές και να κάνει αναφορές που στα αυτιά των Ελλήνων ακούγονται κάτι παραπάνω από προκλητικές.

Επί της ουσίας ο Ταγίπ Ερντογάν τηρεί μόνο το… πρωτόκολλο σε ό,τι αφορά στη διπλωματία. Οι λέξεις και οι φράσεις του είναι η μια μετά την άλλη “κόκκινο πανί” για την Ελλάδα και ειδικά σε ό,τι αφορά στα ζητήματα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Χωρίς περιστροφές μίλησε για “αδελφούς” και για “Τούρκους” στην περιοχή κάνοντας μάλιστα λόγο για μειονότητα “Τούρκων” της τάξης των 150.000 ατόμων!

Έριξε τη “μάσκα” και ουσιαστικά παραδέχθηκε και το ρόλο του εκεί προξενείου και έτσι η ελληνική πλευρά από σήμερα είναι σε πλήρη συναγερμό καθώς όλα είναι ανοιχτά.

Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το πως θα συμπεριφερθεί και τι θα πει ή θα κάνει κατά την επίσκεψή του στην Κομοτηνή.

Άγνωστο είναι ωστόσο εάν θα ακολουθήσει και το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί με την μετάβασή του οδικώς από την Αλεξανδρούπολη ως την Κομοτηνή.

Σε αυτό το σημείο οι ελληνικές αρχές έχουν διπλό “φόβο”. Τόσο για την ύπαρξη πιθανών “ομάδων υποδοχής” οργανωμένων από τη μουσουλμανική κοινότητα είτε ομάδων που θα θέλουν να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην επίσκεψη.

Ήδη και από τη μια και από την άλλη πλευρά υπήρξαν στοιχεία που έχουν θέσει σε συναγερμό τις αρχές.

Στη συνέντευξή στον ΣΚΑΙ, στις δηλώσεις του σε τουρκικό έδαφος λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα και κυρίως απέναντι στο Έλληνα ομόλογό του και τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για “Τούρκους” έθεσε θέμα μουφτίδων κλπ

Έστειλε μήνυμα με παραλήπτες στη Θράκη ότι είναι εκείνος που έχει αναλάβει την προστασία του και πλέον υπάρχουν φόβοι ότι στο παρασκήνιο ίσως έχει οργανωθεί μαζική παρουσία ντόπιων και εισαγόμενων από τις κοντινές τουρκικές πόλεις υποστηρικτών του “σουλτάνου”.

Πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για συγκέντρωση ενός πλήθους που μπορεί να φτάσει ως και τις 10.000 και το ερώτημα, λένε με νόημα, είναι εάν κάποιοι από αυτούς θα επιλέξουν να “σηκώσουν” σημαίες της Τουρκίας ή θα φωνάξουν συγκεκριμένα συνθήματα για τη Θράκη.

Την ίδια ώρα σε πλατεία της Κομοτηνής σχεδιάζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων και οργανώσεων που αντιδρούν στην επίσκεψη Ερντογάν στην περιοχή.

Κάπως έτσι τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια με στόχο να αποφευχθούν “επαφές” μεταξύ των συγκεντρωμένων.

Το σημερινό πρόγραμμα του Ερντογάν

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εμινέ και τα μέλη της αποστολής της τουρκικής κυβέρνησης θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 10:00 για να μεταβεί αεροπορικώς στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Ερντογάν αναμένεται να φτάσει στις 11.15 το πρωί στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, όπου εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης θα τον υποδεχτούν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός Γιάννης Αμανατίδης.

Στις 12.10 θα μεταβεί στο τζαμί Κιρ Μαχαλλέ της Κομοτηνής, για την προσευχή της Παρασκευής, στις 13.30 θα παρακαθίσει σε γεύμα στο ξενοδοχείο «Chris and Eve Mansion» και στις 16.00 θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης για την Τουρκία. Υπάρχει η πληροφορία ότι ενδεχομένως να παρατείνει κατά δυο ώρες την παραμονή του στην Ελλάδα.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom