Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Αποκαλύψεις για το κύκλωμα στον ΟΣΕ: Ο Ρομά βαρόνος της "Μαφίας του Σκραπ" (φωτο)

Πάνω από 10 εκατομμύρια η ζημιά στο ελληνικό δημόσιο!

- Απίστευτες αποκαλύψεις για το κύκλωμα στον ΟΣΕ - Ο "βαρόνος" που έκανε κουμάντο και είχε παραχωρήσει ακόμα και αυτοκίνητο σε υπάλληλο του ΟΣΕ για τις μετακινήσεις του
- Το κύκλωμα είχε στην κατοχή του την κάρτα του προϊσταμένου Διεύθυνσης - Τι έπιασε ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ. - Ευφάνταστες κωδικές ονομασίες

Πολύ καλά στημένη ήταν, όπως προκύπτει, η κομπίνα στον ΟΣΕ με την «μαφία των σκραπ» να έχει εισχωρήσει στον Οργανισμό και να κάνει… κουμάντο!
Οι τρεις «βαρόνοι του σκραπ» με την συνδρομή υψηλόβαθμου στελέχους και υπαλλήλων του ΟΣΕ κατάφεραν για τουλάχιστον δυο χρόνια να κυριαρχούν στους διαγωνισμούς εκποίησης «άχρηστων» υλικών.

Ο διεφθαρμένος προϊστάμενος που πίστευε στο μέλλον του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα

Σαν «βόμβα» έσκασε στους κόλπους του ΟΣΕ πως ο ένας από τους συλληφθέντες ήταν προϊστάμενος Διευθυντής του Οργανισμού. Και αυτό γιατί πρόκειται για στέλεχος που πέρασε από νευραλγικές θέσεις, ενώ το παράδοξο είναι ότι σε δημόσιες τοποθετήσεις του αναφερόταν στο «μέλλον του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα» το οποίο όπως έλεγε «χρειάζεται πολιτική βούληση για να αναπτυχθεί περισσότερο».

Το κύκλωμα είχε στην δούλεψη του τους υπαλλήλους

Η πικρή αλήθεια, η οποία προκύπτει από την δικογραφία είναι ότι η συμμορία είχε στην δούλεψη της, τους διεφθαρμένους υπάλληλους. Χαρακτηριστικό είναι ότι επέβλεπαν ατάραχοι την διαδικασία παράνομης φόρτωσης σκραπ σε φορτηγά.

Μάλιστα, οι «βαρόνοι του σκραπ» είχαν στην κατοχή τους την κάρτα του προϊσταμένου διευθυντή ενώ είχαν παραχωρήσει αυτοκίνητο σε έναν υπάλληλο του ΟΣΕ για τις μετακινήσεις του. 

Τι έπιασε ο κοριός

Απίστευτες είναι και οι κωδικές ονομασίες του κυκλώματος.  Οι «πέντε γεμιστήρες με λουκάνικα» σήμαινε 5.000 ευρώ μίζα. «Παιχνίδι» ήταν η συμφωνία με υπάλληλο για την παραλαβή αντικειμένων χωρίς ζύγισμα, «‘άσπρο μαύρο» το φορτίο χωρίς ζύγιση και παραστατικά, «σαλάμι» και «φιστίκια» τα μετρητά και «μοιράδιο» τα χρήματα που έδιναν στους επιχειρηματίες για να αποχωρήσουν από τον διαγωνισμό.
Επιπλέον, «μηχαναματάκι» ήταν η συσκευή για τεχνική παρέμβαση στο μηχανισμό ζύγισης ενώ «κινέζος» και «μανάκι» ήταν τα ονόματα των φορτηγών για τις μεταφορές των μεταλλικών αντικειμένων του ΟΣΕ

Πως κατάκλεβαν τον ΟΣΕ

Οι ομάδες των Ρομά είναι τρείς και δρούσαν ως εξής: Έρχονταν σε συνεννόηση πριν τους διαγωνισμούς που γίνονταν για εκποίηση παροπλισμένου υλικού. Από ράγες, μέχρι ανταλλακτικά που ήταν στις αποθήκες του ΟΣΕ.
Οι συμμορίες των Ρομά, πλησίαζαν τους υπαλλήλους του ΟΣΕ λέγοντάς τους ότι θα χτυπήσουν τον διαγωνισμό κάτω από την αρχική τιμή για να τον πάρουν πιο φθηνά και την διαφορά την έδιναν στους υπαλλήλους.
Η λεπτομέρεια ήταν ότι αν στην αποθήκη ήταν 6 τόνοι υλικού και έβγαιναν σε διαγωνισμό οι τρείς τόνοι, οι υπάλληλοι «χάριζαν» τους τρεις τόνους στην συμμορία, φυσικά με το αζημίωτο.
Οι μίζες ξεκινούσαν από 100 και έφταναν τις 40.000 ευρώ.  Σημειώνεται ότι στα σπίτια ορισμένων από τους συλληφθέντες υπαλλήλους του ΟΣΕ βρέθηκαν δεσμίδες χρημάτων με διακριτικά από βουλγαρική τράπεζα!

Αυτά είναι τα τεράστιας αξίας κλοπιμαία


Τα φορτηγά με τα οποία μετέφεραν τα κλοπιμαία



Πηγή: Έθνος,http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom