Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Τραγωδία ξανά στον Όλυμπο: Νεκρός ο ένας από τους δυο ορειβάτες που αναζητούνταν


- Δεύτερος θάνατος ορειβάτη σε διάστημα σχεδόν 48 ωρών - Νεκρός εντοπίστηκε 55χρονος άνδρας – Υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις κατά την πτώση του - Ο 37χρονος
που ήταν μαζί του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κατερίνης - Οι δυο ορειβάτες αναζητούνταν από το απόγευμα της Δευτέρας - Τα ξημερώματα τους βρήκαν οι πυροσβέστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση

Ακόμη μια τραγωδία. Ακόμη ένας θάνατος στον Όλυμπο. Οι δυο ορειβάτες ειδοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας (11.12.2017) πως είχαν εγκλωβιστεί σε δύσβατη περιοχή στη θέση Καλόγηρος. Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.
Δυστυχώς, όταν τα ξημερώματα της Τρίτης (12.12.2017) οι πυροσβέστες κατάφεραν να τους εντοπίσουν, ο 55χρονος άνδρας ήταν νεκρός. Ο 37χρονος συνοδοιπόρος του βρέθηκε ζωντανός αλλά τραυματισμένος, ελαφρά, με μώλωπες και κακώσεις σε αρκετά σημεία του σώματός του. Έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Κατερίνης.
Μόλις ο 37χρονος απεγκλωβίστηκε, ξεκίνησε η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του 55χρονου άνδρα. Ο άτυχος ορειβάτης είχε υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις κατά την πτώση του.

Η επιχείρηση στον Όλυμπο για τους δυο ορειβάτες

Ήταν λίγο μετά τη μια τα ξημερώματα όταν η Πυροσβεστική ανακοίνωσε πως «εντοπίστηκε και μεταφέρεται σε ασφαλές σημείο, στη θέση Πριόνια στον  Όλυμπο, ο ένας εκ των δύο ορειβατών, που αναζητούνταν στην περιοχή Καλόγερος Ολύμπου».
 και μεταφέρεται σε ασφαλές σημείο, στη θέση Πριόνια στον Όλυμπο, ο ένας εκ των δύο ορειβατών, που αναζητούνταν στην περιοχή Καλόγερος Ολύμπου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η προσέγγιση και του δεύτερου ορειβάτη.
Άμεσα, ξεκίνησε και η επιχείρηση προσέγγισης του δεύτερου ορειβάτη. Όπως όμως ανέφεραν οι πυροσβέστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση, ο 55χρονος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός.
Η σορός του ανασύρθηκε νωρίς το πρωί μετά από πολύ δύσκολη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας οι άνδρες της πυροσβεστικής χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν ειδικό ορειβατικό εξοπλισμό για να προσεγγίσουν το σημείο.
Με τη χρήση ορειβατικού εξοπλισμού  και μεταφέρεται σε ασφαλές σημείο ο δεύτερος ορειβάτης που αναζητούνταν στη θέση Καλόγερος στον Όλυμπο.
Την επιχείρηση δυσχέραιναν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή: πάγος και χαμηλές θερμοκρασίες.

Το τηλεφώνημα

Ήταν περίπου 15:45 το απόγευμα της Δευτέρας όταν ο 37χρονος ορειβάτης ειδοποίησε, μέσω του κινητού του, πως ο ίδιος ο 55χρονος είχαν τραυματιστεί και εγκλωβιστεί στη θέση Καλόγερος του Ολύμπου κατά τη διάρκεια αναρρίχησης.
Ο 37χρονος ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή ότι ο 55χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι από την πτώση.
Σημειώνεται πως είναι το τρίτο περιστατικό με επιχείρηση για τον εντοπισμό ορειβατών στον Όλυμπο από το περασμένο Σάββατο.
Τότε, 25χρονος ορειβάτης που έκανε αναρρίχηση με φίλο του σκοτώθηκε, ενώ την Κυριακή δύο ακόμη άτομα τραυματισμένα, τα οποία μεταφέρθηκαν σώα στην Κατερίνη μετά από πολύωρη προσπάθεια των ΕΜΑΚ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ
Με πληροφορίες και από thestival.gr,newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom