Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Γρεβενά: Ατελείωτος θρήνος για τους φίλους και τους συγγενείς του 31χρονου σκιέρ (φωτο & βίντεο)


- Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει την τραγική κατάληξη που είχαν οι διακοπές του Απόλλωνα Ψαρουδάκη στην Ελλάδα - Είχε έλθει για τις γιορτές από το Λουξεμβούργο όπου διαμένει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια - Ο 31χρονος σκιέρ έχασε την ζωή του την Παρασκευή (29.12.2017) όταν καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα
- Σοκαρισμένη η παρέα του (2 κοπέλες και 2 αγόρια) που είχαν πάει μαζί του στο κλειστό χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας στα Γρεβενά για να κάνουν snowboard εκτός πίστας - Συγκλονισμένη η οικογένεια του - Ο πατέρας του, μεγάλος αγγειοχειρουργός, δεν μπορεί να αρθρώσει λέξη από το σοκ και την θλίψη - Η οικογένεια του θα αποφασίσει που θα γίνει η νεκροψία - νεκροτομή του νεαρού


Η μεγάλη αγάπη για τα χιόνια και το snowboard  και μία λάθος απόφαση ήταν αυτά που έκοψαν τόσο νωρίς και τόσο άδικα το νήμα της ζωής του Απόλλωνα Ψαρουδάκη. Συγκλονισμένοι είναι οι συγγενείς και οι φίλοι του ενώ ο πατέρας του είναι σε κατάσταση σοκ και δεν μπορεί να αρθρώσει λέξη.
Αργά το βράδυ της Παρασκευής (29.12.2017), οι γονείς του έφτασαν στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών. Η οικογένεια του θα αποφασίσει που θα γίνει η νεκροψία – νεκροτομή του άτυχου άνδρα, αφού στο νοσοκομείο Γρεβενών δεν υπάρχει η ειδικότητα του ιατροδικαστή. 
Δείτε στο παρακάτω βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Star, τις προσπάθειες των γιατρών να επαναφέρουν τον άτυχο άνδρα, χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρουν:

Η μοιραία απόφαση

Ο 31χρονος σκιέρ καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στο κλειστό χιονοδρομικό της Βασιλίτσας, στα Γρεβενά όταν αποφάσισε με την παρέα του – άλλα 4 άτομα (δυο γυναίκες και δυο άντρες να πάνε για  snowboard εκτός πίστας. 
Ο 31χρονος, γιος γνωστού αγγειοχειρουργού από την Αθήνα του Αντώνη Ψαρουδάκη, τα τελευταία χρόνια ήταν μόνιμος κάτοικος Λουξεμβούργου που εργαζόταν ως μηχανικός επικοινωνιών και είχε έρθει στην Ελλάδα για τις γιορτές.
  
Η παρέα αποφάσισε να πάει  για snowboard παρά το γεγονός ότι το χιονοδρομικό κέντρο ήταν κλειστό. Μία χιονοστιβάδα ήταν αρκετή για να γίνει το κακό.
Οι φίλοι του 31χρονου που καταπλακώθηκε από τη χιονοστιβάδα προσπάθησαν να τον εντοπίσουν και να τον απεγκλωβίσουν. Δεν τα κατάφεραν όμως και κάλεσαν τους υπαλλήλους του χιονοδρομικού κέντρου, οι οποίοι κατάφεραν να τον ανασύρουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsIT.gr, το σημείο που έγιναν όλα, είναι ανάμεσα στους δύο κεντρικούς αναβατήρες του χιονοδρομικού. 
Η χιονοστιβάδα που δημιουργήθηκε, παρέσυρε δύο μέλη της παρέας, ένα εκ των οποίων χτύπησε πάνω σε δέντρο. Ο άνδρας, έχοντας πολύ χαμηλό σφυγμό, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Γρεβενών, όπου οι γιατροί, έδωσαν τεράστια μάχη για να τον κρατήσουν στην ζωή, δυστυχώς όμως δεν τα κατάφεραν…

Πέθανε από ασφυξία

Όπως δείχνουν τα στοιχεία μέχρι τώρα, αν και ο άτυχος άνδρας χτύπησε σε ένα δέντρο, δεν ήταν αυτός ο τραυματισμός που προκάλεσε τον θάνατό του.Τα στοιχεία δείχνουν ότι πέθανε από ασφυξία. Φαίνεται πως έμεινε πολύ ώρα καταπλακωμένος από το χιόνι. Οι γιατροί προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή αλλά δεν τα κατάφεραν… Δύο ώρες, προσπαθούσαν σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Γρεβενών να νικήσουν τον θάνατο. Να σημειωθεί πως αναμένεται η απόφαση της οικογένειας του 31χρονου αν θα οριστεί ιατροδικαστής.
Ακούστε όσα είπε στο newsIT.gr ο διοικητής του νοσοκομείο Γρεβενών:

Τι λέει ο ιδιοκτήτης σχολής σκι στη Βασιλίτσα

Όπως είπε στην Τατιάνα Στεφανίδου, ο Αχιλέας Παπαευθυμίου, ιδιοκτήτης σχολής σκι στη Βασιλίτσα: «Αυριο θα είχαμε την επίσημη έναρξη λειτουργίας του χιονοδρομικού. Εκείνοι πήραν εξοπλισμό από εμάς και ανέβηκαν με τα πόδια επάνω για να γλιστρίσουνε. Ένα κομμάτι από τη χιονοστιβάδα, έπεσε και πλάκωσε έναν εξ αυτών. Από τις πληροφορίες που μας έδωσαν οι υπάλληλοι του χιονοδρομικού, ειδοποιήθηκαν μετά από κάνα 20λεπτο από την παρέα. Πήγαν οι διασώστες του χιονοδρομικού και τον βρήκαν χωρίς σφυγμό. Πιθανότατα πήγε από ασφυξία. Πρέπει να έμεινε κάνα 20λεπτο κάτω από το χιόνι. Γύρω στα 30 ήταν όλα τα παιδιά της παρέας, έμεναν τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό και ήρθαν να περάσουν την πρωτοχρονια εδώ… Περιμέναμε πώς και πώς να ανοίξει αύριο το χιονοδρομικό. Αλλά…».
Με πληροφορίες από: ΤΑΤΙΑΝΑ live, kozan.grgreveniotiskozanimedia, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δελτίο STAR,http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom